MAC Velvet Teddy

Hoi allemaal. Dat is lang geleden, hè! Dan heb ik het niet over een blogje of review, maar over een review van een MAC lipstick. Hele lange tijd stond er geen enkele op mijn wishlist, maar niet zo lang geleden werd ik ineens verliefd op MAC Velvet Teddy. Ik probeerde hem in de winkel en nam hem gelijk mee. Vandaag laat ik hem uitgebreid aan jullie zien! Kijk je mee?

Vormgeving MAC Velvet Teddy

MAC Velvet Teddy

Natuurlijk zit de lipstick in het welbekende doosje van MAC. Op de een of andere manier bewaar ik ze altijd, want ik vind ze er mooi uitzien.

MAC Velvet Teddy

Omdat MAC Velvet Teddy in het vaste assortiment van MAC zit, komt er uit het doosje de standaard zwarte, kogelvormige huls tevoorschijn. Of zoals ik ze tegenwoordig dankzij Irina zie: tampon-vormig. Ik kan nu nooit meer normaal naar de hulzen van MAC lipsticks kijken, haha. De huls is daarentegen wel heel stevig en ziet er chic uit. Een chique tampon :p

Inhoud MAC Velvet Teddy

MAC Velvet Teddy

Het gaat natuurlijk om de inhoud, dus dan nemen we de tampon-vormige verpakking maar voor lief. MAC Velvet Teddy is een neutrale kleur met op de foto een overduidelijke oranje ondertoon. Toch moet ik toegeven dat ik hem in gebruik soms ook wel een roze ondertoon vind hebben. Een heel ander soort kleurtje dan ik normaal draag, maar gelukkig nog lekker nude.

Overigens heeft MAC Velvet Teddy een matte finish en dat zou betekenen dat hij ook long lasting is. Normaal houd ik daar niet zo van, maar de meeste MAC lipsticks hebben dan alsnog een romige textuur, waardoor ze niet uitdrogen. Ik ben benieuwd hoe dat bij deze is.

MAC Velvet Teddy

Hierbij de swatch. Daarop is ook duidelijk de oranje ondertoon te zien. Je ziet wel duidelijk dat Velvet Teddy een bruinoranje lipstick is. Heel anders dan ik normaal heb (aangezien mijn nude lipsticks altijd een roze ondertoon hebben). Ik moet zeggen dat ik hem op het eerste gezicht niet matte vind ogen, maar eerder satin – dus met een lichte glans. Gepigmenteerd is hij zeker, want ik heb hier maar één veegje gemaakt. Laten we snel gaan kijken hoe hij op mijn lippen staat!

MAC Velvet TeddyMAC Velvet Teddy

Tadaaaa. Ook op mijn lippen is MAC Velvet Teddy niet extreem matte, maar wat meer satin. Daar heb ik absoluut geen probleem mee, want die finish vind ik net zo mooi. Daardoor voelt hij ook helemaal niet uitdrogend, maar juist creamy aan. De lipstick glijdt als het ware over mijn lippen en dekt in één keer. Wel wil hij velletjes en diepere lijntjes benadrukken, maar dat zie je gelukkig alleen als je met je neus bovenop mijn lippen gaat kijken.

De kleur vind ik mooi. Hij is ontzettend nude en een stuk bruiner dan mijn andere lipsticks, maar dat maakt hem juist zo leuk. Velvet Teddy is namelijk een kleur die bij elke look past en zeker voor de herfst vind ik hem erg mooi, aangezien hij bij warme looks heel mooi staat. Dat komt dan ook door de warme ondertoon in de kleur. Tegen mijn verwachting in vond ik hem mooi staan!

De houdbaarheid is ook goed. Velvet Teddy blijft zeker 3-4 uurtjes goed zitten (en geloof me: voor mij is dat écht lang) en daarna vervaagt hij geleidelijk. En hij is ook zo weer bijgewerkt!

Conclusie MAC Velvet Teddy

MAC Velvet Teddy

Een heel verhaal verder ben ik tot de conclusie gekomen dat ik gek ben op deze lipstick. Ik pak Velvet Teddy er supervaak bij, omdat hij fijn aanvoelt, goed blijft zitten en bij elke look past. En het is weer eens een andere toevoeging qua kleur in mijn stash. Ik ben weer helemaal gelukkig!

MAC Lipsticks zijn te koop bij MAC filialen en counters bij Bijenkorf en Douglas. Daarnaast kun je ze ook online kopen. Een lipstick kost €19,50. Het is veel geld, maar dan heb je ook wat moois 🙂

Heb jij MAC Velvet Teddy?

liefs Joyce