Zo. Dat is lang geleden. Een good old review. Mijn liefde voor make-up is niet minder geworden, maar producten uitgebreid reviewen kwam het gewoon niet van. En als iets dan lang in mijn Alex-kast lag, besloot ik het maar te gebruiken. Maar bij dit oogschaduw palette was dat anders: het Makeup Revolution SophX oogschaduw palette kocht ik vorig jaar in Londen en nu is het tijd om dit palette in de spotlight te zetten. Lees je mee?

Vormgeving Makeup Revolution SophX oogschaduw palette

Makeup Revolution SophX oogschaduw palette

Het Makeup Revolution SophX palette is een samenwerking met één van mijn favoriete YouTubers Soph (sophdoesnails). Dit was het eerste palette dat zij samen met Makeup Revolution uitbracht. Later kwam daar ook nog het Extra Spice palette bij en ook die heb ik en vind ik erg fijn. De lat voor dit palette ligt erg hoog. De kartonnen verpakking is speels: met rosékleurige tekst en ‘vlekken’ erop. Het ziet er op de rosékleurige details na niet extreem luxe uit, maar voor 12 euro verwacht ik ook niet meer.

Makeup Revolution SophX oogschaduw palette

Het Makeup Revolution SophX oogschaduw palette zelf is nudekleurig en heeft dezelfde roségouden details. Verder is hij erg strak vormgegeven en voelt hij heel stevig aan. Hij opent en sluit goed en je kunt hem goed meenemen op reis. Hij is namelijk niet alleen stevig, maar er zit ook een grote spiegel in. Dat vind ik altijd erg handig!

Inhoud Makeup Revolution SophX oogschaduw palette

Makeup Revolution SophX oogschaduw palette Makeup Revolution SophX oogschaduw palette

Het Makeup Revolution SophX oogschaduw palette bevat in totaal 24 verschillende oogschaduws. Er zitten zowel matte, satin en metallic oogschaduws in en de kleurencombinaties zijn echt eindeloos. Dit palette bevat echt zóveel verschillende kleuren dat je er echt alle kanten mee op kunt gaan. Ook zit hierin nog een plasticje met de namen van de oogschaduws. Tegenwoordig vind ik het stiekem prettiger als de naam gewoon in het palette zelf staat, maar dat neemt wel iets meer ruimte in beslag.

Makeup Revolution SophX oogschaduw palette Makeup Revolution SophX oogschaduw palette

Op deze foto’s kun je de kleuren en verschillende finishes zien. De diversiteit van dit oogschaduw palette spreekt me echt meteen al heel erg aan, maar dat kan het ook lastig maken om te kiezen welke kleuren je gaat gebruiken. Zelf ga ik op dagelijkse basis dan waarschijnlijk sneller voor de bruine en gouden tinten. Ik werd overigens tijdens het maken van de foto’s steeds ongeduldiger; ik wilde de kleuren echt op mijn gezicht smeren.

Swatches Makeup Revolution SophX oogschaduw palette

Makeup Revolution SophX oogschaduw palette

Tijd om alles te swatchen! We beginnen met de eerste rij bovenin. Van links naar rechts zie je:

 • Penguin: een matte witte oogschaduw
 • Pancakes: een matte beige oogschaduw
 • Fairy Lights: een metallic witgouden oogschaduw
 • Pink Champagne: een metallic lichtroze oogschaduw
 • Iced Coffee: een matte, lichtbruine oogschaduw
 • Cuppa Tea: een matte, karamelkleurige oogschaduw

Allereerst: wát een pigment! Alle kleuren voelen zacht en zijn goed gepigmenteerd. Ik heb van alle kleuren twee veegjes op mijn hand aangebracht. Penguin en Fairy Lights zijn mooi als highlighter voor de binnenste ooghoek of onder de wenkbrauw, terwijl Pancakes en Iced Coffee goed zijn als transitiekleur in de arcadeboog. In het begin dacht ik dat Pancakes, Iced Coffee en Cuppa Tea qua kleur dicht bij elkaar zouden liggen, maar eenmaal geswatcht zie je wel duidelijk een verschil. Mijn favoriet: Pink Champagne.

Makeup Revolution SophX oogschaduw palette

Dit is de tweede rij. Van links naar rechts zie je:

 • Grow Old: een metallic bronskleurige oogschaduw met gouden ondertoon
 • Sparks Fly: een metallic gouden oogschaduw met warme ondertoon
 • Smokey Bronze: een metallic bronskleurige oogschaduw met groene ondertoon
 • Mixed Berries: een metallic paarse oogschaduw
 • Tiramisu: een matte bruine oogschaduw
 • Peaches: een satin bruine oogschaduw met perzikkleurige ondertoon

Ook deze oogschaduws zijn onwijs gepigmenteerd. Wauw. De eerste 3 en laatste 2 kleuren zijn neutraal, maar in deze rij krijg je ineens een pop of color, namelijk met de paarse kleur Mixed Berries. Heel gaaf! Peaches is een satin oogschaduw. Deze lijkt matte, maar heeft hele kleine glittertjes erin verwerkt. Nu weet ik uit ervaring met andere palettes dat je die vaak niet terug ziet op je ooglid.

Makeup Revolution SophX oogschaduw palette

Door naar de volgende rij, waar we ook weer wat opvallende kleuren krijgen:

 • Cloudberry: een satin oranje oogschaduw
 • Pumpkin: een matte roodbruine oogschaduw
 • Pine Tree: een metallic groene oogschaduw met gouden ondertoon
 • Petrol: een duochrome metallic bruine oogschaduw
 • Pug: een matte bruine oogschaduw met koele ondertoon
 • Danger: een matte bordeauxrode schaduw

Na een heleboel draagbare kleuren, zorgen deze kleuren juist voor wat meer spice op je ooglid. Dat komt voornamelijk door de felle kleuren Cloudberry en Pumpkin, maar ook door de kleuren Pine Tree en Petrol. Petrol is een duochrome oogschaduw: hij lijkt in het ene licht bruin en in het andere licht juist weer veel blauwer. Heel gaaf! Pine Tree doet me overigens meteen aan kerst denken.. De naam ook. Ze zijn trouwens ook weer heel gepigmenteerd en voelen zacht aan.

Makeup Revolution SophX oogschaduw palette

En dan zijn we eindelijk aangekomen bij de laatste rij. Van links naar rechts:

 • Strawberry Sweets: een matte roze oogschaduw
 • Festive Flame: een metallic bessenkleurige oogschaduw
 • Copper Coin: een metallic koperkleurige oogschaduw
 • Mug Cake: een matte donkerbruine oogschaduw
 • Rosewood: een matte taupekleurige oogschaduw
 • Nightmare: een matte zwarte oogschaduw

De verwachtingen waren hoog, maar ik ben niet teleurgesteld. Wát een pigment ook weer. Deze rij bevat juist wat meer kleur, maar ook donkere kleuren om een look meer diepte te geven. Zelfs de zwarte kleur Nightmare is intens. Wauw. Ik had het erg moeilijk met het kiezen van kleuren voor de look. Daarom besloot ik niet 1, maar 4 verschillende looks te maken. Zo kunnen we veel kleuren in actie zien!

Looks Makeup Revolution SophX oogschaduw palette

Makeup Revolution SophX oogschaduw palette

De eerste look die ik maakte wilde ik kleurrijk, maar ook draagbaar maken. Dus koos ik ervoor om de kleuren Pancakes en Iced Coffee in mijn crease aan te brengen en dan met Peaches meer diepte aan te brengen. Daarna bracht ik met mijn pink de kleur Mixed Berries aan in mijn buitenste ooghoek om het eerste pigment neer te zetten. Daarna bracht ik het ook nog met een kwast aan om de randjes wat beter uit te blenden en dat ging ik ook goed. Met een stevige kwast bracht ik vervolgens Pink Champagne aan over mijn hele ooglid en Fairy Lights in mijn binnenste ooghoek. Het geheel is draagbaar, maar toch ook kleurrijk door het gebruik van de paarse kleur. Alle kleuren brachten fantastisch aan!

Makeup Revolution SophX oogschaduw palette

Tegenover die girly look, maakte ik een smokey look. De kleur Petrol MOEST ik gewoon gebruiken. Ik begon weer met een basis van Pancakes en Iced Coffee voor in de arcadeboog, maar daarna bracht ik zowel Pumpkin als Danger aan in de buitenste ooghoek. Het leek mij namelijk wel tof om het bruine in Petrol naar boven te laten komen door rode kleuren eraan toe te voegen. Het blenden en aanbrengen van deze kleuren ging erg goed, maar het geheel bij elkaar laten passen was nog wel even een dingetje. Ik was dan dus ook iets langer bezig met deze look, maar het resultaat vond ik uiteindelijk heel gaaf.

Makeup Revolution SophX oogschaduw palette

De volgende look is ook weer wat meer draagbaar, maar ook weer met het gebruik van kleur. De roze kleur Strawberry Sweets kon ik natuurlijk niet ongebruikt laten. Ik gebruikte weer dezelfde kleuren in de arcadeboog en bracht daarna Strawberry Sweets aan in de buitenste ooghoek. Ik denk dat dit de enige kleur was waar ik wat langer mee moest werken om hem intens te krijgen op het oog. Daarna bracht ik met mijn pink de kleur Festive Flame aan over Strawberry Sweets om de kleur iets donkerder te maken. Op mijn ooglid bracht ik Grow Old aan, zo’n mooie draagbare kleur. Het is dat ik wat meer moeite moest doen voor deze look vanwege de roze oogschaduw en dat ik daar niet elke dag tijd voor heb, maar anders zou ik deze look zo iedere dag dragen.

Makeup Revolution SophX oogschaduw palette

Voor de laatste look wilde ik graag de kleuren Pine Tree en Sparks Fly combineren. Daarom besloot ik een halo look te maken. Ik bracht eerst Cuppa Tea aan in de crease en daarna Cloudberry voor iets meer warmte. Met mijn vingers bracht ik Pine Tree aan op het binnenste en buitenste gedeelte van mijn ooglid. Daarna bracht ik met een andere vinger Sparks Fly in het midden aan. Met een kwast blendde ik de twee kleuren in elkaar over. Zo mooi! Toch miste ik nog wat: daarom bracht ik Smokey Bronze aan op de randjes van Sparks Fly en Pine Tree. Je ziet het bijna niet, maar het maakte het toch af. Heel mooi!

Conclusie Makeup Revolution SophX oogschaduw palette

Makeup Revolution SophX oogschaduw palette

Wat is het Makeup Revolution SophX oogschaduw palette een fantastisch palette! Het palette is veelzijdig: je kunt er echt alle kanten mee op en dat vind ik zo mooi eraan. Maar ook de kwaliteit is gewoon heel erg goed. Sommige kleuren waren iets lastiger om mee te werken, maar heb ik uiteindelijk ook gewoon werkend gekregen door wat meer de tijd te nemen. Dat is het leuke van dit palette: je kunt er echt een beetje mee spelen en nieuwe dingen proberen. Voor de lage prijs is hij zeker het proberen waard!

Het Makeup Revolution SophX oogschaduw palette is onder andere te koop bij Kruidvat voor € 11,99. Ik zeg: doen!

Zou jij dit palette kopen?