Hoooi. Het schap van Miss Sporty vind ik er altijd superschattig uitzien, maar eerlijk gezegd heb ik er nog nooit wat van gekocht. Toen ik dus een mail ontving of ik wat producten wilde reviewen, werd ik wel heel nieuwsgierig. Zou het toch wat zijn? Ontdek het snel!

Vormgeving Miss Sporty Producten

Ik kreeg uiteindelijk vijf producten opgestuurd: drie oogschaduws, een foundation en een lipgloss. De uitstraling van de producten van Miss Sporty vind ik altijd een beetje kinderlijk, maar ergens is het juist ook wel schattig. De producten zijn simpel vormgegeven en de kwaliteit voelt prima aan. Niet heel spetterend, maar ook niet slecht gelukkig.

Miss Sporty Matte Oogschaduws

 

Laten we beginnen met de oogschaduws. Deze zijn simpel, klein en hebben een soort golfballetjes-reliëf in zich. Op het eerste oog vind ik de kleurtjes niet heel bijzonder, maar wel heel neutraal en draagbaar. Ze hebben allemaal een matte finish. Ik ontving een matte crèmetint, een matte roze tint en een matte bruintint.

Eenmaal geswatcht vind ik de kleuren toch best mooi. Ze zijn inderdaad heel simpel, maar voelen superzacht aan en zijn voor budget-matte oogschaduws ook goed gepigmenteerd.

Op het oog bracht ik de oogschaduws aan met een basis eronder. De matte bruine kleur is goed op te bouwen en mooi aan te brengen in de crease. De lichtroze kleur is een stuk lichter op het ooglid dan ik van tevoren had verwacht en dat vind ik stiekem best jammer. Het is geen lelijke kleur, maar hij lijkt een stuk witter op het oog. De crèmetint vind ik dan wel weer heel mooi voor onder de wenkbrauw als highlighter. Blenden gaat wel, maar je moet de kleuren dan wel blijven opbouwen anders vervaagt alles weer een beetje.

Miss Sporty InstaGlow Foundation

 

De foundation was meteen spannend, want ik kreeg deze opgestuurd in de kleur 003 Medium. Ik ben een echte bleekscheet, dus helaas is deze kleur voor mij te donker. Toch wilde ik hem een kans geven en hem gebruiken als cream bronzer. Ik heb een droge huid en dat schijnt zelfs beter te zijn, omdat het dan de droge plekken niet zo benadrukt. Pluspunt: de foundation is dermatologisch getest en heeft een lichte substantie.

Het is niet heel goed te zien, maar ik had drie stipjes gezet met mijn vinger en deze uitgeblend. Helaas ging dat niet zo makkelijk als ik had gehoopt, waardoor de foundation overal en nergens op mijn wang terecht kwam. Bovendien is de kleur als bronzer net te licht en ook te oranje. Jammer, want zo kan ik hem niet gaan gebruiken.

Miss Sporty Precious Shine Lip Gloss

Dan als laatste nog de lipgloss en ik was hier een beetje huiverig voor. Ik ben geen fan van lipgloss, dus ik wist al bijna 100% zeker dat ik deze niks ging vinden. Toch probeerde ik het. Het is een lief roze kleurtje met een gouden shimmer erin. De applicator is lang en plat en daar is op zich prima mee te werken.

De lipgloss is heel erg sheer en je ziet bijna geen kleur, maar wel veel glittertjes. Ik merk op mijn arm meteen dat hij wat plakkerig is en dat is precies wat ik vreselijk vind aan lipgloss.

Op mijn lippen is het gevoel niet anders. Hij is hartstikke plakkerig en glijdt als een malle over mijn lippen. Bovendien zie je weinig kleur, maar maakt het mijn lippen wel wat flets. Dat komt waarschijnlijk door de gouden glitters. De lipgloss blijft ook maar kort zitten: maximaal twee uurtjes. Nee, ik ben hier geen fan van.

Conclusie Miss Sporty Producten

De oogschaduws (€ 1,99) zijn simpel, maar voor een dagelijkse look wel heel erg fijn in gebruik. Zeker als je budget niet zo groot is. De foundation (€ 4,99) is helaas te donker en de lipgloss (€ 2,99) is niet mijn ding.

Zou jij deze producten proberen?

PS Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review.