De meeste dromen zijn bedrog, maar toen ik wakker werd, had ik toch echt het Nabla Dreamy oogschaduwpalette nog. Dit palette stond al meer dan een jaar op mijn wishlist, maar elke keer stelde ik het kopen uit. Waarom? Dat weet ik eigenlijk niet eens. Begin van de maand werd ik een jaartje ouder en ik besloot mezelf eindelijk te verwennen met dit prachtig uitziende palette. Is hij ook zo mooi in gebruik? Dat vertel ik vandaag!

Vormgeving Nabla Dreamy oogschaduwpalette

Nabla Dreamy

Het is alweer even geleden dat ik een review schreef. De laatste was alweer in december van een Stila oogschaduw. Toch blijf ik heel wat nieuwe beauty-producten uitproberen (en kopen om uit te proberen) en wil ik weer wat vaker reviews gaan delen. Dit palette wilde ik zó graag gebruiken, dat ik voor mijn doen best snel al dit artikel schrijf. Het Nabla Dreamy palette zit in een zwarte verpakking met een soort omdoosje. Op dit omdoosje staat de naam van het palette, en deze is voorzien van allerlei zilveren, gouden en rosé sterren. Als een soort heelal. Het ziet er heel erg mooi uit!

Nabla Dreamy

Als je het omdoosje eraf haalt, komt de kartonnen verpakking van het palette zelf naar voren. Ook deze is weer voorzien van het sterrendetail en bevat nog net wat meer details als het omdoosje. Ik vind het een onwijs mooie uitstraling. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik ‘schrok’ van de dikte van het palette. Hij is een stuk dikker dan ik had verwacht en daardoor ook wel een stukje zwaarder. Maar hij is wel stevig en dat is het belangrijkste.

Inhoud Nabla Dreamy oogschaduwpalette

Nabla Dreamy

Nabla Dreamy

Mede door de spiegel aan de binnenkant wordt het palette een stukje zwaarder. Maar natuurlijk ook door de inhoud van 12 prachtige kleuren oogschaduw. Het was letterlijk liefde op het eerste gezicht toen ik dit palette zag, maar toch stelde ik het kopen maar uit. Het palette bevat dus 12 kleuren oogschaduw en bestaat uit een mix van matte, metallic en shimmery oogschaduws. Van goud naar roze en van taupe naar paars. Een mooie mix van kleuren.

Nabla Dreamy

Ik blijf kwijlen als ik naar de binnenkant van dit palette kijk. Er zitten mooie kleuren voor in de arcadeboog in, maar ook voor op het ooglid. Je kunt er echt alle kanten mee op: wil je een dagelijkse look voor naar je werk of school? Dat kan met Nabla Dreamy. Wil je juist een keer buiten je comfortzone gaan? Dat kan ook met Nabla Dreamy, bijvoorbeeld met paars of donkerbruin.

Swatches Nabla Dreamy oogschaduwpalette

Nabla Dreamy

Tijd voor de swatches van de bovenste rij. Van links naar rechts zie je:

 • Immaculate: een witte oogschaduw met gouden shimmer
 • Illusion: een matte lichtbruine oogschaduw
 • Vanitas: een metallic roze oogschaduw met gouden ondertoon
 • Delirium: een paarse shimmery oogschaduw

Stuk voor stuk zijn het onwijs gepigmenteerde oogschaduws. Ze zijn allemaal heel erg romig en glijden over je hand tijdens het swatchen. Zonder fall out of te kruimelen. Illusion is een prachtige kleur voor in de arcadeboog en Vanitas vind ik onwijs bijzondere kleur. Die zie ik al helemaal shinen op mijn bewegend ooglid.

Nabla Dreamy

Dit is de tweede rij met oogschaduws. Van links naar rechts:

 • Byzantine: een gouden metallic oogschaduw
 • Sistina: een koraalroze matte oogschaduw
 • Metal Cupid: een metallic wijnrode oogschaduw
 • Inception: een metallic paarse oogschaduw

Ook hier weer: wauw! Wat een pigment en wat zijn de oogschaduws romig. Sistina is wel een stukje donkerder geswatcht dan wanneer je hem in de pan bekijkt, maar zeker niet minder mooi. Ook van Metal Cupid en Byzantine ben ik helemaal weg!

Nabla Dreamy

En natuurlijk de laatste rij van het Nabla Dreamy palette nog even geswatcht:

 • Señorita: een matte fuchsia oogschaduw
 • Rose Gold: een roségouden metallic oogschaduw
 • Lullaby: een matte taupe oogschaduw
 • Dogma: een matte bruine oogschaduw

Mijn verwachtingen waren na de eerste twee rijen hoog, maar ook de laatste rij maakt die verwachtingen helemaal waar. Deze rij bevat de meeste matte kleuren uit het palette en voelen allemaal heel erg zacht aan (zonder te korrelen). Maar mijn favoriet: Rose Gold. Wat een onwijs mooie kleur! Tijd om de oogschaduws aan het werk te zetten.

Nabla Dreamy

Voor de look probeerde ik all out te gaan. Nu is het nog steeds een draagbare look gebleven, maar wel eentje waar ik heel erg mijn best op heb gedaan. Ik begon met de kleur Sistina in mijn arcadeboog en bracht daar vervolgens een laagje van Illusion overheen. Datzelfde deed ik ook op mijn onderste wimperrand. Vervolgens bracht ik Señorita aan in mijn buitenste ooghoek met een laagje van Metal Cupid eroverheen. Op de rest van mijn bewegend ooglid bracht ik Rose Gold aan. Op het midden van mijn bewegend ooglid deed ik heel lichtjes Vanitas, maar echt heel lichtjes. Ik ben onwijs blij met hoe de look is geworden. Het zijn echt kleuren waar ik dol op ben.

Maar jullie willen vast weten hoe de kwaliteit is? Die is top! De matte kleuren zijn gepigmenteerd, maar ook goed met elkaar te blenden (zonder intensiteit te verliezen). De metallic oogschaduws zijn ook onwijs intens op het ooglid en brengen gemakkelijk aan. Dit is echt een palette om elke dag erbij te pakken.

Conclusie Nabla Dreamy oogschaduwpalette

Nabla Dreamy

Het was vast al duidelijk: ik ben verliefd op het Nabla Dreamy oogschaduwpalette. Het is een palette dat misschien iets meer kost dan een gemiddeld palette, maar hij is het meer dan waard. Hij is van supergoede kwaliteit en bevat zowel draagbare als opvallende kleurtjes. Ik zou hem absoluut aanraden!

Nabla is onder andere te koop bij Boozyshop. Daar kost deze € 35,90. Je vindt hem hier.

Wat vind jij van het Nabla Dreamy palette?