Hiii. Het is geen product wat ik op dagelijkse basis gebruik, maar zo nu en dan vind ik het leuk om eens te experimenteren of heb ik dagen dat mijn huid wel wat egaler eruit mag zien. Dan pak ik foundation erbij. Toen ik een mailtje kreeg of ik de NYC Get It All Foundation Sticks wilde proberen, was ik heel nieuwsgierig. Zowel NYC als stick foundations had ik nog nooit geprobeerd, dus daar moest snel verandering in komen! Vandaag mijn uitgebreide review.

Vormgeving NYC Get It All Foundation Sticks

De sticks zijn simpel vormgegeven en hebben ook geen hele dure uitstraling, maar duur zijn ze ook niet, want ze kosten slechts € 4,99. De verpakkingen zijn zwart met zilveren letters en een transparante dop. Het plastic voelt goedkoop en ook niet heel stevig aan. De doppen zit er normaal op. Aan de onderkant staat nog wel de naam en de kleur van de foundation aangegeven, maar je kunt de stick ook al zien zitten door de dop.

Inhoud NYC Get It All Foundation Sticks

NYC Get It All Foundation Sticks

In totaal zijn er vier kleuren van de NYC Get It All Foundation Sticks verkrijgbaar. Niet echt een heel uitgebreid assortiment. Volgens NYC kun je de sticks naar wens opbouwen, zouden ze langhoudend zijn en een matte finish hebben. Heel wat beloftes om uit te proberen dus. Het enige waar ik een beetje bang voor ben is de matte finish. Ik heb van mezelf een droge huid, dus ik ben benieuwd wat deze foundation sticks voor mijn huid gaan betekenen.

NYC Get It All Foundation Sticks

Voor een review kreeg ik de kleuren 002 Ivory (boven), 102 Natural Beige (midden) en 203 Warm Beige (onder) opgestuurd. Ik wist al meteen dat 102 en 203 veel te donker gingen zijn voor mijn huid. Ik besloot ze toch een kans te geven en te gebruiken als bronzer.

Hierbij de swatches van de foundation. Ivory heeft een wat rozere ondertoon, Natural Beige is veel geler en Warm Beige heeft een neutrale ondertoon. Het swatchen ging niet heel makkelijk en ik vond de bovenste laag zelfs een beetje stroef. Bij Natural Beige kwamen er juist allerlei kleine stukjes los en je moet de sticks niet te ver eruit draaien. Wel zie je hier meteen overduidelijk de matte finish.

NYC Get It All Foundation Sticks

Geen foundation – foundation in strepen

Mijn huid was op het moment van het maken van deze foto’s best egaal. Ik ontdek de laatste tijd steeds vaker de gele ondertoon in mijn huid rondom mijn mond, terwijl de rest van mijn gezicht wat meer roze is. Daarom vroeg ik me af of Ivory wel goed zou passen. Ik bracht de foundation in strepen aan, maar had veel nodig om een beetje het idee te hebben dat ik mijn hele gezicht kon bedekken met foundation.

NYC Get It All Foundation Sticks

Foundation uitgeblend – bronzer

Het uitblenden van de foundation vond ik erg stroef gaan en ik had niet echt het idee dat er veel gebeurde. Maar op de foto is gelukkig wel een verschilletje te zien en de kleur past ook goed bij mijn huidskleur. Dat is heel wat met mijn bleke huid. De matte finish is heel duidelijk en van dichtbij zie je ook wel dat hij droge plekken benadrukt, bijvoorbeeld rondom mijn neus en op mijn voorhoofd. Op de rechterfoto bracht ik mix van Natural Beige en Warm Beige aan om als bronzer te gebruiken.

NYC Get It All Foundation Sticks

Bronzer uitgeblend – totale look

Het uitblenden van de ‘bronzer’ over de andere foundation was echt een drama. Ik kreeg het niet goed uitgeblend, zonder de onderste laag de verplaatsen. Dat kun je ook zien langs mijn kaaklijn: daar is de onderste laag foundation door mijn beautyblender gaan vervagen. Daarbij vond ik de kleuren veel te oranje als bronzer en zat het er op sommige plekken heel vlekkerig op. Dat ga ik dus niet meer proberen.

In de totale look valt het gelukkig niet heel erg meer op dat de bronzer oranje was, omdat ik mijn poederbronzer er nog overheen had aangebracht. Ik moest de foundation lichtjes afpoederen en daarna bracht de rest van mijn make-up er goed overheen aan. Langhoudend vind ik de foundation niet, want na slechts drie uurtjes vervaagde hij met name bij de droge plekken op mijn gezicht, maar ook de andere plekken vervaagden.

Conclusie NYC Get It All Foundation Sticks

NYC Get It All Foundation Sticks

Al met al ben ik geen heel groot fan van de foundation sticks, maar ik denk dat het vooral komt door mijn droge huid. Daardoor pakt de foundation niet goed en de matte finish laat mijn huid er nog droger uitzien. Jammer voor mij, want het had zo’n leuk product voor de afwisseling kunnen zijn. Wellicht als jij een wat minder droge huid hebt, dat deze foundations wel voor jou werken. Probeer het zeker een keertje zou ik zeggen!

De NYC Get It All Foundation Sticks zijn verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister voor € 4,99.

Zou jij deze foundation sticks proberen?

PS Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review.