Hiii. Toen ik de eerste beelden van dit palette voorbij zag komen, wist ik al dat ik hem moest hebben. In Nederland was hij pas wat later te koop, maar ik wist hem al in Londen te scoren bij Debenhams. Ik heb het over het superschattige Too Faced Gingerbread Spice Eyeshadow Palette uit de Holiday 2018 collectie. Is het er eentje voor op je kerstlijstje? Daar kom je vandaag achter, want het is tijd voor mijn review en twee looks! 

Vormgeving Too Faced Gingerbread Spice Eyeshadow Palette

Too Faced Gingerbread Spice Eyeshadow Palette

Het begint al bij de kartonnen verpakking van het palette: hoe leuk ziet die eruit? Je ziet direct dat het palette geïnspireerd is op het verrukkelijke kerstige koekje. De kleur, het witte gekrulde randje en natuurlijk het lettertype. Zelfs de verpakking is leuk om te bewaren.

Too Faced Gingerbread Spice Eyeshadow Palette

Het Too Faced Gingerbread Spice Eyeshadow Palette ziet er eigenlijk bijna exact hetzelfde uit als de kartonnen verpakking, maar is dan natuurlijk gemaakt van het bekende materiaal van Too Faced (een soort metaal en ik kan het juiste woord gewoon even niet vinden). Ik vind het echt een heel erg speels en schattig palette om te zien en hij laat me ook meteen aan de kerst denken! Het is een stevig palette, met een magnetische sluiting. Toch is de magneet af en toe wat minder sterk en als je het palette dan wilt oppakken, schiet hij open. Maar dat gebeurt gelukkig niet heel vaak.

Inhoud Too Faced Gingerbread Spice Eyeshadow Palette

Too Faced Gingerbread Spice Eyeshadow Palette

Bij het openen van het Too Faced Gingerbread Spice Eyeshadow Palette komt er meteen een superzoete geur tevoorschijn: de Too Faced paletten staan er dan ook wel om bekend een geurtje te hebben. Wat je dan verwacht, is natuurlijk een gingerbread geur. Dat is het helaas niet, maar het ruikt eerder een beetje naar vanille. Dus nog steeds heel erg lekker hoor! Maar stiekem had ik een koekjesgeur toch leuker gevonden.

Too Faced Gingerbread Spice Eyeshadow Palette

Tijd om naar de oogschaduws te kijken: het palette bevat 18 kleurtjes met verschillende finishes. Zo vind je hierin matte oogschaduws, maar ook satins, metallics en shimmery’s. Een mooie mix dus! Ook zit er een spiegel in die je kunt gebruiken met daarop nog wat extra details: een koekje met ‘bite me’. Superschattig. Aan alle details is echt gedacht, want ook de namen van de oogschaduws passen bij alles wat met koekjes of de feestdagen te maken heeft. De kleuren zijn neutraal, maar hier en daar zit er toch ook wel een bijzondere of felle kleur tussen voor bijvoorbeeld een feestdagen-look.

Too Faced Gingerbread Spice Eyeshadow Palette

Tijd voor de close-up van de oogschaduws aan de linkerkant van het palette. Hierin vind je onder andere matte, metallic en shimmery oogschaduws die ook nog eens heel erg verschillen van kleur, maar toch goed bij elkaar passen.

Too Faced Gingerbread Spice Eyeshadow Palette

Van links naar rechts zie je:

 • Powdered Sugar: een matte crèmekleurige oogschaduw
 • Spiked Eggnog: een metallic champagnekleurige oogschaduw
 • Gumdrop: een matte, felle roze oogschaduw
 • Frostbite Me: een shimmery witte oogschaduw
 • Lookie At My Cookie: een matte perzikkleurige oogschaduw
 • Spice Is Nice: een matte felle oranje oogschaduw
 • Sugar Daddy: een matte lichtroze oogschaduw
 • Figgy Pudding: een matte paarse oogschaduw
 • Hot Toddy: een metallic duochrome oogschaduw

De oogschaduws hebben een wisselende formule, want de ene oogschaduw voelt heel zacht en boterig, maar een andere is weer wat stroever. Gelukkig zie je daar tijdens het swatchen weinig van terug, want alle kleurtjes zijn gewoon goed gepigmenteerd. Ik vind vooral Gumdrop een hele gave twist geven aan het palette, omdat deze heel fel is. Ook Hot Toddy is heel bijzonder, want deze lijkt het ene moment koperkleurig en het andere moment weer meer roségoud. Heel erg mooi!

Too Faced Gingerbread Spice Eyeshadow Palette

Aan de rechterkant van het palette zitten de wat donkerdere kleuren oogschaduw. Ook deze kleuren zijn allemaal weer verschillend, maar passen weer goed bij elkaar. Ik ben benieuwd naar de swatches!

Too Faced Gingerbread Spice Eyeshadow Palette

Van links naar rechts:

 • Gingerbread: een matte bruine oogschaduw
 • Warm & Toasty: een metallic gouden oogschaduw
 • Ooo Burn!: een metallic paarse oogschaduw
 • Oh Snap!: een bruine oogschaduw met subtiele gouden shimmers
 • Bake It ‘Til You Make It: een metallic bruine oogschaduw
 • Spice Of Life: een metallic groene oogschaduw met gouden ondertoon
 • Reindeer Paws: een matte donkerbruine oogschaduw
 • Gingerbread Latte: een matte bruine oogschaduw (lichter dan Gingerbread)
 • Spiced Rum: een metallic donkerbruine oogschaduw

Ook deze oogschaduws voelen allemaal weer anders, maar dat heeft gelukkig geen effect op de pigmentatie. Ook bij deze kleuren is die helemaal in orde. Zelfs de paarse tint Ooo Burn! is goed gepigmenteerd en dat is bij paarse oogschaduws toch vaak wel een uitdaging. Van deze kleurtjes ben ik het meest benieuwd naar Spice Of Life: de groene kleur met gouden shift.

Looks met het Too Faced Gingerbread Spice Eyeshadow Palette

Too Faced Gingerbread Spice Eyeshadow Palette

Omdat je zoveel kanten op kunt met dit palette, wilde ik ook meer dan één look maken. De eerste look die ik maakte is dan ook vooral geïnspireerd op Gumdrop en de paarse oogschaduws. Ik gebruikte:

 1. Sugar Daddy in mijn arcadeboog als transitiekleur
 2. Lookie At My Cookie voor iets meer diepte
 3. Gumdrop in de buitenste ooghoek, lichtjes in de arcadeboog en onder mijn oog
 4. Een mix van Figgy Pudding en Ooo Burn! in de buitenste ooghoek voor een smokey effect
 5. Hot Toddy op het middelste deel van mijn bewegend ooglid. Door de paarse en roze tinten in de rest van de look, leek hij nu zelfs wat meer roze.
 6. Spiked Eggnog op het eerste deel van mijn bewegend ooglid.
 7. Frostbite Me! in de binnenste ooghoek
 8. Powdered Sugar onder mijn wenkbrauw

De oogschaduws werkten allemaal heel erg fijn. Wel gaven de paarse tinten wat fall out onder mijn oog en moest je ze wat meer opbouwen. Maar dat ging gelukkig heel goed en ook blenden was een feestje. De oogschaduws lopen mooi in elkaar over, zonder pigmentatie te verliezen of vlekkerig te worden. Echt heel fijn! Ik heb in deze look best veel kleuren gebruikt, maar dat was ook omdat ik niet zo goed wist wat ik wilde en ik wilde eigenlijk gewoon alles gebruiken, haha. Maar ik vind het geheel heel erg mooi.

Too Faced Gingerbread Spice Eyeshadow Palette

Voor deze tweede look wilde ik spelen met Spice of Life; de groene oogschaduw. Voor deze look gebruikte ik:

 1. Gingerbread Latte in de arcadeboog als transitiekleur
 2. Gingerbread in de buitenste ooghoek en arcadeboog voor meer diepte en onder mijn oog
 3. Powdered Sugar onder mijn wenkbrauw
 4. Spiked Eggnog in mijn binnenste ooghoek
 5. Spice Of Life in de buitenste ooghoek
 6. Bake It ‘Til You Make It op het middelste deel van mijn ooglid
 7. Warm & Cozy op het bewegend ooglid

Voor deze look wilde ik ook wat neutraler gaan. Dus wel met die groene kleur, maar verder gewoon simpel en voor elke dag. Daarom voegde ik de gouden oogschaduw Warm & Cozy en de bruine oogschaduw Bake It ‘Til You Make It toe voor een mooie overloop. Ook deze kleuren blendden weer goed met elkaar en waren ontzettend gepigmenteerd op het oog. Ze gaven wel ook weer wat fall out, maar ik weet inmiddels dat ik daar rekening mee moet houden, dus dat vind ik geen probleem. Gewoon of eerst je ooglook doen of je kwast goed aftikken.

Conclusie Too Faced Gingerbread Spice Eyeshadow Palette

Too Faced Gingerbread Spice Eyeshadow Palette

Ja, dit is er eentje voor op je kerstlijstje (of die je jezelf gewoon lekker cadeau moet doen). Het Too Faced Gingerbread Spice Eyeshadow Palette is leuk om te zien, om te hebben en hij werkt ook nog eens heel fijn. Je kunt zoveel kanten op met dit palette: neutraal, dagelijks, maar ook met felle kleuren of wat meer smokey voor de feestdagen.

Ik heb hem gekocht voor 39 pond, wat omgerekend zo’n 44 euro was. Op dit moment kan ik hem niet vinden op de website van Douglas, maar kijk zeker even in de winkel, want als het is goed is, is hij wel gewoon verkrijgbaar in Nederland. Ik ga het in elk geval voor jullie in de gaten houden, zodat ik later eventueel een linkje kan toevoegen. En anders: probeer hem in het buitenland te scoren mocht je toevallig een weekendje weg zijn!

Wat vind jij van het Too Faced Gingerbread Spice Eyeshadow Palette?