Hello. Het was liefde op het eerste gezicht toen ik dit palette spotte bij andere (beauty)bloggers. Daarvoor wist ik niet eens van het bestaan af. De woorden ‘limited edition’ maakten het alleen nog maar interessanter om dit palette zo snel mogelijk te bemachtigen. Hij is gelukkig nog steeds te krijgen, dus ik laat jullie graag het Too Faced Natural Face Palette uitgebreid zien!

Vormgeving Too Faced Natural Face Palette

Too Faced Natural Face Palette

De vormgeving is mooi en ziet er heel luxe uit: zelfs de kartonnen verpakking al. Waar ik wel telkens ‘de fout’ mee inging, is dat ik de roze ‘hoes’ eraf schoof, terwijl dat dus helemaal niet nodig is. Aan de onderkant kun je het doosje gewoon openmaken en dan het palette tevoorschijn toveren.

Too Faced Natural Face Palette Too Faced Natural Face Palette

Het palette zelf is ook echt een pareltje om te zien. Hij is van superstevig materiaal gemaakt, heeft allerlei gouden details en dan de roze ‘kanten’ details op de deksel. Je ziet en voelt gewoon dat je een high-end product in je handen hebt. Dat zorgt er overigens wel ook voor dat het palette iets zwaarder is dan mijn gemiddelde paletten. En de vorm is wat boller, waardoor je hem moeilijker kun stapelen. Maar goed: met zo’n mooie vormgeving, wíl je toch niet stapelen.

Too Faced Natural Face Palette

Zelfs aan de kleine details is gedacht: bij de opening zit een klein hartje verwerkt. Deze heeft verder geen functie, maar geeft het palette net dat beetje extra detail. Bovendien ziet het er gewoon superschattig uit!

Inhoud Too Faced Natural Face Palette

Too Faced Natural Face Palette Too Faced Natural Face Palette

Let’s talk inside.. De binnenkant bevat een grote, duidelijke spiegel en hierin zijn de gouden details van de buitenkant van de verpakking weer terug te zien. Wel zorgt dat voor ietwat reflectie bij het maken van foto’s, maar daar gebruiken we het product toch niet voor (dat is de bedoeling in elk geval). Het Too Faced Natural Face Palette bevat zes poeders waarvan twee highlighters, twee blushes en twee bronzers. De kleuren zijn allemaal vrij licht, waardoor dit palette geschikt is voor dames met een lichtere huidskleur.

Too Faced Natural Face Palette

Superleuk vind ik het ook dat de poeders allemaal een naam hebben gekregen. Ook hebben ze een heel mooi reliëf in de poeders gemaakt. Hopelijk blijft dat lang zichtbaar in gebruik. Dit is wat Too Faced zegt over het palette:

“Word verliefd op het eerste gezichtspalet dat uw eigen natuurlijke schoonheid gebruikt om te verlichten, te bronzen en een flirterige flush toe te voegen. De fluweelzachte formule van het Natural Face Palette uit de Too Faced It Just Comes Naturally-collectie is doordrenkt met hydraterende kokosboter en bevat multidimensionale tinten. Deze tinten kunnen over het hele gezicht worden gedragen om uw natuurlijke schoonheid naar een hoger niveau te tillen.” 

De poeders hebben dus een hydraterende werking en zorgen – zoals de naam al zegt – voor een natuurlijke look. Wat me wel meteen opviel toen ik het palette opende, was een hele sterke parfumgeur. Zelf vind ik het niet zo erg (het is wel even wennen), maar als je daar dus gevoelig voor bent, moet je daar wel even rekening mee houden.

Swatches Too Faced Natural Face Palette

Too Faced Natural Face Palette

Van links naar rechts: Starlight – Pink Wink – Sunny Honey – Satin Sheets – Pink Sand – Tropic like it’s hot

Alle poeders zijn ontzettend zacht en goed gepigmenteerd. Denderend? Nee, maar dat vind ik met blushes en bronzers vaak juist wel fijn. Hierdoor kun je ze goed opbouwen en heb je niet meteen een soort clowns-look. De highlighters hebben een soort duochrome effect, maar helaas is dat op de swatches moeilijk zichtbaar. Starlight is wat meer peachy roze en Satin Sheets weer meer roségoud. Ik ben trouwens echt verliefd op de naam ‘Tropic like it’s hot’ – geweldig!

Too Faced Natural Face Palette

Maar we willen natuurlijk ook weten hoe de poeders op het gezicht werken. Foto’s maken van dit soort producten blijft een uitdaging en beter dan dit kreeg ik het niet. Hier heb ik de combinatie van de bovenste kleuren gebruikt, dus Starlight highlighter, Pink Wink blush en Sunny Honey als bronzer. De bronzer vind ik echt supermooi op mijn lichte huid en zorgt echt voor een natuurlijke sunkissed look. De blush is wat roze, maar als ik hem lichtjes aanbreng vind ik hem zeker mooi. Starlight is heel bijzonder in het echt en is zeker anders dan mijn andere highlighters. Deze combi ga ik vaker gebruiken!

Too Faced Natural Face Palette

Op deze foto draag ik de combinatie van de onderste kleuren uit het palette. Tropic like it’s hot is iets donkerder dan Sunny Honey en bevat een shimmer. Daardoor kan hij al snel net iets te intens overkomen, maar het gaat nog net met mijn lichte huidje. Ik denk dat een combinatie van de twee bronzers ook een heel mooi effect gaat opleveren. Pink Sand is echt de perfecte natuurlijke blushkleur voor mij, die past perfect. Satin Sheets vind ik echt een hele mooie highlighter; mijn favoriete poeder in het hele palette. Hij is roségoud, maar de gouden ondertoon zie je het meest. Daar houd ik van!

Too Faced Natural Face Palette

In gebruik merkte ik de eerste paar keer wel dat de poeders wat kick-up hebben zodra je er met je kwast in gaat. Hierdoor moet je gewoon wat voorzichtiger doen en de kwast aftikken. Dan krijg je bovendien een veel beter resultaat. Wel blenden de poeders heel fijn op de huid en blijven ze ook mooi zichtbaar gedurende de dag. Ja, een natuurlijke look geven ze, maar wel een hele mooie.

Conclusie Too Faced Natural Face Palette

Too Faced Natural Face Palette

Ik ben echt zó blij met dit palette. Hij is elke euro tot nu toe nog waard geweest; alle poeders zijn mooi, werken fijn en de verpakking is gewoon prachtig. Ik kan hem je zeker aanraden als je een keer wat meer geld te besteden hebt voor een mooi, limited edition face palette.

Het Too Faced Natural Face Palette kost € 42,99 en is verkrijgbaar bij geselecteerde Douglas filialen en online.

Wat vind jij van dit palette?