Hiii. Als jullie mij al langer volgen, dan weten jullie dat ik gek ben op make-up en het verzamelen ervan. Ik ben vooral dol op oogschaduwpalettes. Toen ik dus het Urban Decay Born To Run Palette voorbij zag komen, wist ik het meteen: die moest ik hebben! In Verona afgelopen zomer wist ik hem te scoren bij de Sephora en vandaag is het eindelijk tijd voor mijn uitgebreide review. Kijk je mee?

Vormgeving Urban Decay Born To Run Palette

Urban Decay Born To Run Palette

Het Urban Decay Born To Run Palette heeft zoals de meeste palettes een kartonnen doosje eromheen. Dit keer is hij zwart en geven de letters ‘UD’ alvast een sneak peek van hoe het palette zelf eruit ziet. Verder is het niet een heel bijzonder doosje.

Urban Decay Born To Run Palette  Urban Decay Born To Run Palette

Het palette zelf is dan wel heel bijzonder: deze is van stevig plastic en bevat allemaal foto’s. Born to Run heeft te maken met reizen en daarom staan er ook allemaal foto’s van verschillende vakantiebestemmingen op. Zie jij bijvoorbeeld Griekenland, Amerika en Italië ertussen staan? Ook de achterkant bevat dit soort foto’s. Je moet er echt van houden, maar ik vind het echt geweldig!

Inhoud Urban Decay Born To Run Palette

Urban Decay Born To Run Palette Urban Decay Born To Run Palette

De binnenkant van het Urban Decay Born To Run Palette is heel erg mooi. Het palette bevat 21 oogschaduws die gaan van draagbaar oranje en goud naar kleurrijk paars en smokey blauw of groen. Je hebt van alles wat in dit palette en daardoor is hij ontzettend veelzijdig. Ook zit er nog een grote spiegel in, waardoor dit palette echt geschikt is om te reizen (hij is echt ‘born to run’).

Urban Decay Born To Run Palette

Hoewel ik ontzettend veel verschillende palettes heb met wel allemaal soortgelijke kleurtjes, had ik zoiets nog niet in één palette en daarom sprak deze mij zo ontzettend aan. Echt alles wat je nodig hebt om een dagelijkse of partylook te maken zit erin. Ook bevat dit palette een mooie wisseling van matte, satin, metallic en shimmery oogschaduws.

Swatches Urban Decay Born To Run Palette

Urban Decay Born To Run Palette

Tijd voor de swatches! Dit is de eerste rij. Van links naar rechts zie je:

 • Breakaway: een satin crèmekleurige oogschaduw
 • Stranded: een metallic gouden oogschaduw
 • Blaze: een metallic champagnekleurige oogschaduw met roze shift
 • Weekender: een matte lichtbruine oogschaduw
 • Still Shot: een matte peachy oogschaduw
 • Riff: een matte bruine oogschaduw
 • Good As Gone: een satin donkerbruine oogschaduw met koele ondertoon

De oogschaduws zijn ontzettend goed gepigmenteerd. Breakaway heeft een hele subtiele shimmer, waardoor deze perfect is als highlighter in je binnenste ooghoek of onder je wenkbrauw. Blaze lijkt haast wel duochrome als je hem op een bepaalde manier bekijkt. Weekender is de perfecte transitiekleur. Still Shot en Good as Gone voelden iets stroever aan bij het swatchen, maar zijn nog steeds heel goed gepigmenteerd. Ik ben enthousiast!

Urban Decay Born To Run Palette

Door met de tweede rij oogschaduws: hier stappen we al lichtjes af van de neutrale kleuren en gaan we langzaam over op de échte kleuren. Van links naar rechts:

 • Hell Ride: een matte paarse oogschaduw met warme ondertoon
 • Baja: een matte oranje oogschaduw
 • Accelerate: een satin bruine oogschaduw
 • Guilt Trip: een satin paarse oogschaduw met koele ondertoon
 • Ignite: een metallic koperkleurige oogschaduw
 • Smog: een metallic donkerbruine oogschaduw met groenige ondertoon
 • Wanderlust: een shimmery donkergroene oogschaduw

Wauw. Wat een prachtige mix van neutrale en felle kleuren! Hell Ride en Guilt Trip voelden allebei wat stroever aan, maar dat komt omdat paarse oogschaduws lastiger te maken zijn. Maar alsnog zijn ze goed gepigmenteerd en vlekken ze niet. Wanderlust vind ik een hele bijzondere kleur en kijk nou hoe intens Ignite en Smog zijn. Heel erg gaaf!

En dan alweer de laatste rij met oogschaduws in het Urban Decay Born To Run Palette. Van links naar rechts:

 • Wildheart: een satin paarse oogschaduw
 • Punk: een matte bruine oogschaduw
 • Double Life: een metallic donkerbruine oogschaduw
 • Jet: een satin zwarte oogschaduw
 • Drift: een metallic grijze oogschaduw
 • Radio: een metallic donkerblauwe oogschaduw
 • Big Sky: een metallic turquoise oogschaduw

Ook hier weer: wauw. De enige kleur die qua swatchen tegenviel was Wildheart, maar zoals ik hierboven al beschreef is paars gewoon lastig te maken. In de pan leek hij ook aardig hetzelfde als Hell Ride, maar dat is hij gelukkig niet. De rest is gewoon echt geweldig gepigmenteerd en voelde ook heel erg zacht aan! Ik kan niet wachten om met de blauwe oogschaduws te spelen.

Twee looks met het Urban Decay Born To Run Palette

Urban Decay Born To Run Palette

Mijn oogfoto’s hebben nog wat oefening nodig, maar voor zo’n veelzijdig palette moesten er wel twee looks gemaakt worden. Ik besloot te gaan voor een draagbare en kleurrijke look. Alhoewel er in deze eerste look ook wat paarstinten verwerkt zijn. Ik bracht Weekender aan als transitiekleur en daarna Still Shot voor wat diepte in de crease. Daarna ging ik aan de gang met Riff en Baja in de buitenste ooghoek om het wat op te warmen. Voor wat kleur bracht ik Hell Ride aan in de buitenste ooghoek en deze bracht ik wat meer naar binnen, zodat je hem ook echt zou zien. Stranded is de kleur op mijn bewegend ooglid en Breakaway onder mijn wenkbrauw en in de binnenste ooghoek als highlighter. Alle oogschaduws brachten heel erg fijn aan en blendden goed in elkaar over zonder te vervagen.

Deze look heeft toch wat kleur, maar is toch ook heel erg draagbaar. Ik heb behoorlijk wat kleuren gebruikt en merkte wel al dat ik voor nagenoeg hetzelfde effect ook wat minder kleuren had kunnen gebruiken. Maar ach, zo is experimenteren ook weleens leuk! Deze look heb ik ook al vaker gemaakt en zelfs naar mijn werk gedragen. Helemaal goedgekeurd!

Urban Decay Born To Run Palette

Voor de tweede look besloot ik aan de gang te gaan met blauw en groen. Ik bracht eerst Weekender weer aan als transitiekleur en daarna blendde ik Riff in de crease. Daarna vond ik het tijd om een halo look te maken en bracht ik Punk aan in de binnenste en buitenste ooghoek. De restjes blendde ik weer lichtjes in de crease. Wanderlust (de te gekke donkergroene oogschaduw) bracht ik aan in de binnenste en buitenste ooghoek om de halo te creëren. In het midden bracht ik Big Sky aan. Deze kleuren gaven wel wat fall out, dus daarom is het verstandig om eerst je oogmake-up te doen bij een look zoals deze.

Riff bracht ik ook weer aan onder mijn oog en ik blendde lichtjes Radio (de blauwe kleur) langs mijn onderste wimperrand (slecht te zien, sorryyyy). Overigens maakte ik de halo ook wat puntiger aan de uiteindes, zodat het een soort cat-eye effect zou geven en besloot ik Stranded als highlighter te gebruiken. Ik was echt trots op het resultaat (bonusinfo: ik heb maar één oog opgemaakt voor deze foto, haha). Deze look is zeker niet voor elke dag, maar wel heel erg gaaf en smokey voor een feestje.

Conclusie Urban Decay Born To Run Palette

Urban Decay Born To Run Palette

Al met al vind ik dit echt een prachtige toevoeging aan mijn stash. Het palette bevat kleuren voor elke dag en daarnaast ook voor de speciale looks. Ik vind hem geweldig en hij werkt ook nog eens geweldig! Het Urban Decay Born To Run Palette is zeker weten een aanrader.

Het Urban Decay Born To Run Palette is verkrijgbaar bij ICI Paris XL voor € 51. Dat is dus goedkoper dan bijvoorbeeld de Naked palettes van Urban Decay en in dit palette krijg je zelfs meer oogschaduws. Ik zeg: doen!

Wat vind jij van het palette?