urban decay vice 4Hello, hello. Gelukkig als een klein meisje met een Barbie, zo voelde ik me toen ik dit oogschaduwpalette in handen kreeg. En vandaag heb ik de review voor jullie van dit heeeeeele mooie oogschaduwpalette. Eentje die niet (makkelijk) verkrijgbaar is in Nederland en die ik toch wist te scoren. Ik heb het over het Urban Decay Vice 4 palette. Elk jaar rond de feestdagen brengt Urban Decay een nieuw Vice palette uit en dit is voor mij de eerste. Ik laat je vandaag uitgebreid weten wat ik ervan vind. Kijk je mee?

Verpakking

DSC_0318 DSC_0319Het palette zit in een kartonnen doosje met een gave print. Het lijkt een soort spinnenweb en er staat groot op dat het om een Vice palette gaat. Op de achterkant van het doosje staan alle kleuren en de namen van de oogschaduw en vind je extra informatie over de ingrediënten.

DSC_0320 DSC_0321Als je het doosje openmaakt, komt het palette tevoorschijn. Maar niet zomaar, want hij zit ook nog verpakt in een mooie hoes. Hierop staat nog ‘Beauty with an edge’, wat ik echt goed bij het palette vind passen.

DSC_0323 DSC_0324Pas als je de hoes openmaakt, kom het echte palette tevoorschijn. Ook deze heeft de gave print als het doosje. Ik heb trouwens geluk, want mijne heeft allerlei regenboogkleuren. Elk palette is anders qua kleuren, maar ik vind hem zo toch wel het leukst. De verpakking is stevig en de deksel opent en sluit magnetisch. Hij is overigens wel heel groot, maar dat is geen probleem. In het hoesje kun je hem namelijk prima vervoeren.

Kleuren

DSC_0326DSC_0330Ik heb tachtigduizend foto’s gemaakt van de binnenkant, want hij is gewoon ontzettend fotogeniek. Vice 4 bevat 20 kleuren oogschaduw. Het is een bijzonder palette, met veel felle en opvallende kleuren. Daarom sprak het palette me zo aan. Is weer eens wat anders dan de velen paletten met bruin- en rozetinten die ik bezit. Blauw, groen, oranje en roze: Vice4 heeft het allemaal. PRETTY.

DSC_0335 DSC_0338Het palette bevat niet alleen oogschaduw, maar ook een grote spiegel en een dubbelzijdig kwastje. De ene kant is een platte oogschaduwkwast en de andere kant is een blendingkwast. Ze zijn van goede kwaliteit en ik gebruik ze dan ook graag.

Swatches

DSC_0334Hier nog een foto van de kleuren.

Foto 22-11-15 15 22 20Rij 1, van rechts naar links (ik weet het, gekke volgorde, maar heb per ongeluk verkeerd geswatcht):

 • Bones – een champagnekleurige oogschaduw
 • Grip – een lichtgrijze oogschaduw
 • Deadbeat – een zwarte oogschaduw met shimmers
 • Beat Down – een navyblauwe oogschaduw met veel shimmers
 • Pandemonium – een paarsbruine oogschaduw met veel shimmers

De oogschaduws zijn allemaal goed gepigmenteerd en heerlijk zacht. Uit deze rij is Pandemonium mijn favoriet!

Foto 22-11-15 15 26 21Rij 2, van rechts naar links:

 • Framed – een matte huidkleurige oogschaduw
 • Fast Ball – een lichte roze oogschaduw
 • 1985 – een felle roze oogschaduw
 • Underhand – een bordeauxkleurige oogschaduw
 • Harlot – een lila oogschaduw met shimmers

Ook deze kleuren zijn stuk voor stuk gepigmenteerd en onwijs gaaf. Ik vind 1985, Harlot en Underhand echt heel erg mooi!

Foto 22-11-15 15 29 57Rij 3, van rechts naar links:

 • Discreet – een matte lichtgrijze oogschaduw met lila ondertoon
 • Grasshopper – een felle groene oogschaduw met shimmer
 • C-Note – een mosgroene oogschaduw met shimmer
 • Arctic – een felle blauwe oogschaduw
 • Robbery – een grijsgroene oogschaduw met shimmers

Ook deze kleuren zijn onwijs gepigmenteerd en voelen aan als boter. Arctic is toch wel mijn favoriet. Hij doet me een beetje denken aan zeemeerminnen.

Foto 22-11-15 15 33 57Rij 4, van rechts naar links:

 • Bitter – een matte bruine oogschaduw met oranje ondertoon
 • Flame – een felle oranje oogschaduw
 • Low – een bruine oogschaduw met zilveren shimmers
 • Crowbar – een legergroene oogschaduw met gouden shimmers
 • Delete – een matte bruine oogschaduw

En de laatste rij mag er ook wezen. Zoals alle anderen: goed gepigmenteerd, intens en zacht als boter. Man wat houd ik van alle swatches. In deze rij vind ik Flame heel gaaf en die matte kleuren zijn ook zó zacht.

Looks

DSC_0430 DSC_0429Ik maakte twee looks met het palette. Ik bracht voor deze look eerst de oogschaduwbasis van de Etos aan. Daarna bracht ik de kleur Discreet aan in mijn crease om alle kleuren mooi te blenden. Daarna bracht ik Harlot aan op het bewegend ooglid en met Pandemonium en Underhand maakte ik diepte in de crease. Ik maakte de look af met mijn Precision Eyeliner van KIKO en mascara van Chanel. De kleuren blenden makkelijk en zijn intens. Deze look is ontzettend draagbaar, maar toch met andere kleuren dan je normaal zou gebruiken. Ik zou deze look zeker vaker maken.

DSC_0488 DSC_0492 DSC_0491Voor de tweede look probeerde ik meer out of the box te denken en dat is zeker gelukt. Ik ben gek op de kleur roze, maar draag het vrijwel nooit op mijn ogen. Behalve als het een nude-roze is. Ik begon met de oogschaduwbasis van Etos. Daarna bracht ik Discreet aan als transitiekleur in de crease. Daarna bracht ik 1985 aan het binnenste en buitenste gedeelte van mijn oog aan. Ook trok ik hem door in de crease. Het middenstuk van m’n oog laat ik leeg. Daar breng ik later de kleur Fast Ball aan. Daarna blend ik Discreet nog eens in de crease waardoor alles mooi in elkaar overloopt. Onder mijn ogen bracht ik 1985 en Fast Ball hetzelfde aan als op het ooglid. Ik maakte de look af met de KIKO precision eyeliner en Chanel Le Volume mascara. De look is ontzettend opvallend geworden en zeker niet voor elke dag. Toch ben ik ermee gaan winkelen en van Jorn en een collega van m’n moeder kreeg ik complimenten!

De kleuren brengen makkelijk aan en blenden ook supergoed. Yaay!

Conclusie

DSC_0329Ik ben zo’n gelukkig meisje dat ik Vice 4 heb weten te bemachtigen! Ik kijk er naar uit om met al deze kleurtjes te gaan spelen. Ze blenden fijn, zijn supergepigmenteerd en de kleuren zijn gewoon anders dan normaal. Oh en laten we de prachtige verpakking niet vergeten, hihi.

Helaas is het palette niet goedkoop. Gemiddeld kost deze rond de € 55. Maar dan krijg je wel 20 prachtige kleuren oogschaduw. En helaas is het palette niet verkrijgbaar in Nederland. Wel kun je hem via Sephora.fr bestellen. Hier kost het palette € 53,95 maar dan betaal je wel € 13,95 verzendkosten. Het makkelijkste is, om net als ik, via iemand in het buitenland het palette te scoren. Of ga op internet eens op zoek naar een kortingscode voor Sephora.fr. Ik ben nog steeds een gelukkig meisje.

Heb jij een van de vier Vice paletten?

Liefs Joyce ♥

Follow me:

FacebookTwitterFree Watercolor Social Media Icons (6)Free Watercolor Social Media Icons (5)Free Watercolor Social Media Icons (4)