Hiii. Als je dacht dat lipsticks van MAC en Urban Decay duur waren, dan heb ik vandaag een mooi voorbeeld van een échte high-end lipstick. Op mijn verjaardag – ja, dat was in maart – werd ik door Brittany en Daphne flink verwend met een lipstick van Yves Saint Laurent: de YSL Rouge Pur Couture The Mats in de kleur 207 Rose Perfecto. Het heeft even geduurd, maar vandaag is het toch echt tijd voor de review!

Vormgeving YSL Rouge Pur Couture The Mats

YSL Rouge Pur Couture The Mats

Toen ik de lipstick uit de verpakking haalde, maakte mijn hart al een sprongetje. Ik ben normaal geen groot fan van goud(kleur), maar deze kartonnen verpakking is gewoon WAUW. De kleur past perfect bij de luxe uitstraling van YSL en zelfs het kartonnetje straalt luxe uit. Hij ging ook erg moeilijk open, dus ik moest hem elke keer voorzichtig aan de onderkant open doen, zodat je het niet al teveel zou zien.

YSL Rouge Pur Couture The Mats  YSL Rouge Pur Couture The Mats

De huls van de lipstick zelf is om verliefd op te worden. Wat een luxe heb je in je hand. De huls is zwaar, sluit supergoed en is ontzettend stevig. En ik vind hem gewoon prachtig.

YSL Rouge Pur Couture The Mats

Het logo staat er prachtig in gegraveerd. De lipstick is gewoon écht een en al luxe en ik denk dat ik dat nog wel vaker ga zeggen in deze review. Het enige nadeel van de glanzende gouden verpakking: hij is ontzettend gevoelig voor vette vingers. Dus een vingerafdrukje heb je er al snel opzitten helaas. Maar goed: dat neem ik voor lief.

Inhoud YSL Rouge Pur Couture The Mats

YSL Rouge Pur Couture The Mats  YSL Rouge Pur Couture The Mats

Rose Perfecto is, zoals de naam ook al zegt, een roze lipstick met een matte finish. Ik ben de laatste tijd echt dol op satin en matte finishes, dus ik was ontzettend blij dat Daphne en Brittany daar aan hebben gedacht. Daarbij ben ik dol op roze lipsticks, dus ze wisten precies wat ze moesten uitzoeken.

YSL Rouge Pur Couture The Mats

Dit wordt er gezegd over de YSL Rouge Pur Couture The Mats:

“Deze perfecte matte lipstick is doordrenkt met een fluwelen complex voor een luxe, soepele toepassing en hydraterende jojoba -olie voor langdurig comfort. Intense kleurpigmenten voor een levendige kleur die tot wel 6 uur houdt. Gepassioneerd, verleidelijk, schandalig.”

De lipstick moet dus gepigmenteerd, matte en langhoudend zijn en ook comfortabel aanvoelen. Heel wat beloftes waarvan ik hoop dat zo’n luxe merk ze ook kan waarmaken.

YSL Rouge Pur Couture The Mats

Hier nog een close-up van Rose Perfecto. Overigens heet deze lipstick op de site van ICI Paris XL Rose’N’Roll: heel verwarrend, maar ook een leuke naam.

YSL Rouge Pur Couture The Mats

Hier zien jullie de swatch van Rose Perfecto. Wát een pigment! Bovendien ziet deze swatch er al heel erg matte uit, maar hij gleed als boter over mijn arm. Wauw, ik heb hoge verwachtingen voor de lippen!

YSL Rouge Pur Couture The Mats  YSL Rouge Pur Couture The Mats

Hier zien jullie de lipstick op mijn lippen. De kleur vind ik prachtig: hij is roze, ergens ziet hij er ook nog wel draagbaar uit, maar hij heeft toch een soort paarse ondertoon erin. Die valt in de huls een stuk minder op, maar wordt op de lippen pas goed zichtbaar. Het is zó anders dan mijn andere lipsticks, maar I love it. Bovendien voelt hij ontzettend creamy en comfortabel aan, maar is hij echt heel erg mat. Wat een topper!

De houdbaarheid is ook top. Ik durf niet te zeggen dat de lipstick echt de beloofde 6 uur houdt, maar 4 uur zit hij er zeker perfect op. Een drankje overleeft hij prima, maar na een avondmaal of vette hap moet je hem wel even bijwerken. Maar dat is geen enkel probleem, want ik tover met liefde de prachtige huls uit mijn tas, haha. Ik ben er écht heel erg blij mee!

Conclusie YSL Rouge Pur Couture The Mats

YSL Rouge Pur Couture The Mats

Mijn conclusie is vast al duidelijk: ik ben dolblij met mijn eerste high-eind lipstick! Daphne en Brittany hebben de perfecte keuze gemaakt toen ze deze lipstick voor mij uitzochten. Ik ga hem met ontzettend veel plezier dragen (en heb hem al veel gedragen zelfs!). Als je ooit op zoek bent naar de perfecte high-end lipstick: this is the one.

YSL Rouge Pur Couture The Mats zijn verkrijgbaar bij ICI Paris XL en online voor € 34,33. Dat is best veel geld, maar ik vind het hem meer dan waard!

Zou jij zo’n dure lipstick kopen?

liefs Joyce