Zoeva Cocoa BlendHello hello. Vrouwen en chocola: ze zijn onafscheidelijk. Geef maar toe. Zoeva speelde goed in op die behoefte en bracht daarom een tijdje terug het Zoeva Cocoa Blend palette uit. Misschien niet zo perfect als de Too Faced Chocolate Bar (waar we nog meer van gaan kwijlen), maar wel met een naam waarbij ik meteen aan een lekker stuk chocola denk. En in combinatie met prachtige oogschaduwen was ik verkocht. Ik kreeg laatst een Douglas-cadeaukaart en besloot dit prachtige palette ervan te bestellen. Maar wat vind ik ervan? Lees snel mee om erachter te komen!

Verpakking

DSC_0226Ik kan er niet omheen. Ik vind de verpakking echt prachtig. Het doet me een beetje denken aan van die Willy Wonka chocoladerepen. Superchic met de gouden details. Ja, ik vind het net een chocoladereep met een mooi papiertje eromheen. De verpakking is van karton, wat niet superhandig is, maar wel heel licht en compact.

DSC_0229Om het palette zit nog een kartonnetje in hetzelfde printje. Hierdoor is het palette net een beetje extra beschermd en het doet mij nog meer denken aan een chocoladereep.

Kleuren & Swatches

DSC_0237DSC_0236Als ik het palette open dan komen er prachtige bruine en donkere tinten tevoorschijn. De bruine kleuren passen echt goed bij het cocoa-idee. Ze doen me denken aan bonbons. De tinten zijn allemaal heel warm van kleur en daar ben ik gek op.

DSC_0239Hier nog een close-up van de kleuren. I’m in love!

DSC_0245Door naar de swatches. Hier zie je de eerste rij. Van boven naar beneden:

♥ Bitter Start – een matte beige-tint. Perfect om als basiskleur te gebruiken.

Sweeter End – een lichte bruintint met een shimmer erin.

♥ Warm Notes – een bordeauxtint met gouden shimmer.

♥ Subtle Blend – een bruine/kopertint met shimmer

♥ Beans Are White – een matte zwarte kleur.

Een rij met prachtige én gepigmenteerde kleuren. De oogschaduwen zijn zacht en vegen makkelijk. Ze korrelen bijna niet. Warm notes is mijn favoriet van deze rij!

DSC_0247Hierbij de swatches van de tweede rij. Van rechts naar links:

♥ Pure Canache – een goudtint met een shimmer.

♥ Substitute For Love – een semi-matte oranje/bruintint. Er zitten lichte shimmers doorheen.

♥ Freshly Toasted – een baksteenrode matte tint.

♥ Infusion – een zwarte tint met grove gouden glitters.

♥ Delicate Acidity – een paarsbruine oogschaduw met shimmers.

De tweede rij is ook goed gepigmenteerd en bevat een mooie combinatie van matte en shimmery kleuren. Pure Canache was iets droger dan de andere oogschaduwen, de rest voelde heel erg zacht aan. Ook deze kruimelen nauwelijks. Delicate Acidity en Freshly Toasted zijn mijn favorieten van deze rij.

Look

Zoeva Cocoa Blend DSC_0315Ik maakte een beetje een roekeloze look. Ik wist niet zo goed waar ik moest beginnen, haha. Ik begon met Bitter Start als basis, zodat de andere kleuren beter zouden blenden. Daarna bracht ik Freshly Toasted aan in mijn crease en die blendde ik lichtjes naar boven. Ik bracht Warm Notes aan over bijna heel mijn ooglid. In de binnenste ooghoek bracht ik Pure Canache aan. Ik maakte de look iets dieper met  een beetje Subtle Blend in de crease. Ik vind de look mooi, maar erg hetzelfde als de look die ik maakte met KIKO en MAC. Binnenkort dus even spelen met de andere kleurtjes.

Ik moet ook gaan investeren in een betere kwastenset, want mijn Hema-kwasten pakken de kleuren niet zo lekker. Daardoor moet ik de kleuren op mijn bewegend ooglid met mijn vingers aanbrengen. Geen probleem, maar met een kwast is net wat makkelijker en het bespaart vieze vingers. Verder brengen de kleuren makkelijk aan en blenden ze mooi en goed. Ik ben fan!

Conclusie

DSC_0242Al met al ben ik onwijs blij met dit palette vol bonbon-kleurtjes. De verpakking vind ik mooi, al is het karton niet helemaal ideaal. Hij is wel licht en de pans zijn groot. De kleuren zijn goed gepigmenteerd en blenden goed. Ook brengen ze goed aan. Ik ga dit palette met veel plezier gebruiken, maar ik ga nog wel even spelen met de kleurtjes.

Ik kocht het Zoeva Cocoa Blend palette voor 18,95 via Douglas. Je vindt hem hier.

Heb jij een product van Zoeva? Zo ja, wat dan?

Liefs Joyce ♥

Follow me:

FacebookTwitterFree Watercolor Social Media Icons (6)Free Watercolor Social Media Icons (5)Free Watercolor Social Media Icons (4)