Halloooo. Nog maar 10 dagen en dan is het alweer Kerst. Stiekem toch wel mijn favoriete tijd van het jaar (oké, en mijn verjaardag). Elk jaar kijk ik weer uit naar de feestdagen, maar voor mijn gevoel dit jaar toch wel een beetje extra. Ik geef je vier redenen waarom! Lees je mee?

Kerstcadeaus kopen, geven en uitpakken

Het krijgen van cadeaus is natuurlijk een bijzaak bij Kerst, maar ik vind het stiekem wel heel erg leuk. Vooral de voorpret die ik eraan beleef: lijstjes maken, een dagje vrij maken om samen met Jorn cadeautjes te kopen, de sfeer in alle winkels tijdens het shoppen, het inpakken van de cadeaus en het nieuwsgierig maken van de mensen door alles onder de kerstboom te leggen. En wanneer het moment daar is: cadeautjes geven, mensen het zien uitpakken en hopelijk heel blij zijn! Ik vind het geweldig. En natuurlijk vind ik zelf cadeautjes krijgen ook heel erg leuk, hihi.

Eén en al gezelligheid

Ik zei het hierboven al; niet alleen zijn de kerstdagen zelf heel gezellig, maar ook voor die tijd is het al sfeervol overal. Ik luister al weken kerstmuziek, heb mijn kerstboompje opgezet en geniet van alle kerstversieringen op straat en in winkels. Zodra het echt kerst is, is het nog gezelliger. Met mijn gezin cadeautjes uitpakken, lekker snoepen, héél veel eten en soms ook spelletjes spelen. En natuurlijk ook bij Jorn thuis bovenstaande dingen doen!

Met de familie bij elkaar

Thuis vieren we Kerst altijd met het gezin, Jorn en mijn opa. We zien mijn opa niet heel vaak, omdat hij in Brabant woont, dus daarom is het altijd extra leuk als hij er weer bij is met de feestdagen. Hij roept altijd heel hard dat hij geen cadeaus wil, maar we weten hem toch altijd te verrassen. Daarnaast is hij onze chefkok voor het kerstdiner en zien we hem gewoon genieten. En wij genieten met hem mee!

Even twee dagen lekker vrij

Waar ik nog het meest naar uitkijk, is het feit dat ik gewoon echt even twee dagen lekker vrij ben. We hebben dan wel allemaal plannen wat we gaan doen, maar die twee kerstdagen (en kerstavond) hoef ik even niet te denken aan mijn scriptie (mág ik ook niet van mezelf). Bovendien is de drukste periode op werk dan ook voorbij en hoef ik daar ook niet meer over na te denken. Het klinkt nu al heer-lijk!

Kijk jij ook zo uit naar Kerst?