DSC_0454Hoi allemaal. Vandaag heb ik iets wat je niet vaak ziet verschijnen op Life of Joyce, namelijk een recept. Maar wees niet bang, het is geen recept vol poespas en gekke kruiden, maar heel simpel. Ik leg je uit hoe je makkelijk én snel je eigen chocolaatjes kunt maken! Leuk om te doen voor een feestje of de feestdagen. Mijn chocolaatjes staan vandaag helemaal in het teken van Kerst. Kijk je mee?

Wat heb je nodig?

DSC_0453

  • Smeltchocolade of chocoladerepen (deze kun je bij de supermarkt of bijvoorbeeld Xenos kopen).
  • Een pannetje
  • Water
  • Een schaaltje
  • Chocoladevormpjes
  • Een serveerschaal

Chocolaatjes maken, jummie

DSC_0455DSC_0456

Stap 1. Zet een pannetje met water op het vuur en breng het water aan de kook. Als het water kookt, zet je het schaaltje op de pan. Pak dus een schaaltje die precies erin past!

DSC_0457

Stap 2. Doe de chocolade in het schaaltje en laat het smelten. Zorg ervoor dat je goed blijft roeren, zodat je geen (of zo min mogelijk) luchtbelletjes krijgt. Let op: laat de chocolade niet in aanraking komen met het water. Ik brak de chocoladereep eerst in stukjes en die stopte ik in het schaaltje.

Stap 3. Als de chocolade gesmolten is, kun je het in de vormpjes naar keuze gieten.

Stap 4. Zet de chocoladevormpjes in de koelkast en laat de chocola goed opstijven. Hier heb je ongeveer 1 uurtje nodig.

DSC_0474

Stap 5. Haal de chocolaatjes uit de vormpjes, leg ze op een leuk bordje of etagere en smullen maar!

Leuke variaties

DSC_0476

Je kunt bijvoorbeeld ook meerdere soorten chocolade gebruiken. Smelt dan melk- en witte chocolade apart van elkaar en vul de vormpjes. Dan heb je én witte én melk chocolaatjes. Je kunt de chocolaatjes ook vullen met caramel of versieren met kokossnippers, het is maar net waar je zin in hebt!

Ga jij zelf chocolaatjes maken?

Liefs Joyce ♥

Follow me:

FacebookTwitterFree Watercolor Social Media Icons (6)Free Watercolor Social Media Icons (5)Free Watercolor Social Media Icons (4)