2015-07-20 08.38.50Kamperen. Je vindt het leuk of je vindt er niks aan. Ik ben van jongs af aan verwend en wij deden aan luxe kamperen. Wij gaan altijd in een stacaravan. We hadden onze eigen douche en toilet en een airco. Maar dit jaar doe ik het even anders. Samen met Jorn zijn we echt aan het kamperen in een caravan. En ook zo is kamperen ontzettend leuk, maar toch zijn er dingen die minder leuk zijn. Ik heb er 10 op een rijtje gezet dus wil je ze weten, lees dan snel verder! 

♥ De gezamenlijke toiletten en douches 
Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen, want dit vind ik het allerergste. Naar het toilet waar anderen ook gaan en douchen waar iedereen doucht. Ik ben bovendien altijd bang dat ik de deur vergeet op slot te doen of iemand onder het deurtje doorkijkt.

♥ Met je wc-rolletje over de camping 
Zie je me al gaan? Met m’n wc-rolletje richting de toiletten? Daar doe ik niet aan. Ik trek papier van die rol en steek het in een broekzak of tas. Ik vind het zo’n stom gezicht om met dat rolletje te gaan wandelen.

♥ Geen airco 
Natuurlijk is airco luxe, maar stiekem mis ik die wel hoor. Op hete dagen (zoals we dit jaar alleen maar hebben) wordt het zó heet in die caravan dat je na 1 minuut al van top tot teen bezweet bent. Laat staan dat je je in die hitte moet omkleden of slapen. Gelukkig hebben we een ventilator die het slapen iets verdraagzamer maakt.

♥ Douchen in 5 minuten 
De douches hier op de camping zijn ingesteld op 5 minuten. Dat betekent dat er 5 minuten warm water is en daarna 2 minuten alleen ijskoud. Prima, ik kan best mijn haren en lichaam wassen in 5 minuten. Maar het ergste is als iemand voor je besluit de douche na 3 minuten uit te zetten. Sta je net je haar in te zepen, valt die douche uit of sta je ineens onder die ijskoude douche. En dan moet je dus 2 minuten wachten. Die twee minuten lijken dan wel uren te duren.

♥ De stijle heuvel 
Het loopt hier bergafwaarts en de camping besloot om het winkeltje en de bakker helemaal onderaan de camping te doen. Wij zitten relatief bovenin vanaf de ingang, dus we moeten elke dag die stijle heuvel weer op. En ja, hij is écht stijl. Ook als we willen zwemmen in het Gardameer, moeten we die heuvel trotseren. We trainen nu in elk geval onze beentjes.

♥ Luidruchtige buren
Ik moet zeggen dat het hier gelukkig wel meevalt *klopt wel even af*. Op een camping is nou eenmaal altijd geluid te horen en ook zo’n caravan is niet volledig geluidsdicht. Mocht je nou net van die luidruchtige buren treffen dan kan dat best vervelend zijn.

♥ Niet met de auto door de slagboom kunnen
Er is met inchecken iets fout gegaan, waardoor ons kenteken niet in het systeem kan komen. Bij de slagboom wordt het kenteken gelezen en als deze herkent wordt in het systeem, gaat hij open. Dikke pech voor ons, want die slagboom gaat dus mooi niet open. En nu moeten we dus elke keer weer uitleggen dat we al betaald hebben, tot wanneer we blijven en op welke naam het staat. En dan pas doen ze de slagboom met een knopje open. Na 5 keer hetzelfde verhaal ben ik het wel zat. Grr.

♥ Iedereen gedag ‘moeten’ zeggen
Ben je net wakker en wandel je richting het toilet met je slaaphoofd, ‘moet’ je ook nog eens iedereen in je straatje vrolijk gedag zeggen. Want ja, ze voorbijlopen en niks zeggen is hier raar. En zo gaat het de hele dag door, pff.

♥ Verplicht een badmuts dragen in het zwembad
In Italië is het (bijna) overal verplicht om een badmuts te dragen. Die dingen zijn lelijk, zitten vreemd en als je één keer onder water bent geweest is ‘ie alweer af. En dan niet vergeten dat hij ontzettend uitrekt en daarna dus niet meer past.

♥ De insecten die je lastigvallen tijdens het barbecueën 
Denk je lekker te gaan barbecueën, verpesten muggen, wespen en vliegen het weer. De muggen prikken je van top tot teen lek, de vliegen gaan bovenop je eten zitten en de wespen nemen gewoon een stuk rauw vlees van de hamburger mee (ja, écht waar). En wij maar miljoen anti-insectenspullen neerzetten.

Natuurlijk zijn er ook dingen die wel heel erg leuk zijn. En bovendien vallen veel dingen reuze mee aan kamperen.

Heb jij wel eens gekampeerd?

Liefs Joyce ♥