Hiii. Aankomende vrijdag vertrek ik voor bijna twee weken naar Italië. Ik ben altijd ontzettend slecht in het inpakken van mijn koffer, want ik neem het liefst alles uit mijn kast mee op vakantie. Maar toen ik van de week bij Daphne een artikel zag waarin ze zichzelf liet kiezen welke vijf items ze mee zou nemen op reis als het er maar vijf mochten zijn, werd ik geïnspireerd. Wat een uitdaging! Wat als ik maar 5 dingen mee mocht nemen op reis?

Net als Daphne ga ik per categorie een item kiezen, dus bijvoorbeeld in de categorieën fashion en elektronica. Ook zou ik geen items mogen kopen tijdens mijn reis. Dus welke vijf dingen zou ik in mijn koffer stoppen?

Elektronica

Mijn eerste ingeving is mijn Canon G7x Mark II. Hier kan ik dan superveel foto’s en eventueel vlogs mee maken en dat lijkt me superleuk! Maar dan moet ik wel een mega SD-kaart hebben en een goede batterij. Bovendien zou ik – ondanks dat ik minder met mijn telefoon doe tijdens een vakantie – sociale platformen zoals Instagram wel missen om mijn vakantiekiekjes te kunnen delen. Dus dan kies ik toch voor mijn telefoon. Daar kan ik foto’s mee maken én is ook wel handig in geval van nood. Aan het idee dat een oplader niet mee mag, denk ik nog maar even niet.

Kleding

Oef, dat is lastig. Ik neem namelijk altijd superveel verschillende outfits mee op vakantie. Ik zou dan kiezen voor een luchtig jurkje, want dat is eigenlijk altijd wel goed op vakantie. En als ik een complete outfit mee mocht nemen, dan zou ik een kort spijkerbroekje met losvallend hemdje kiezen. Dat zit namelijk ook altijd wel lekker!

Make-up

Deze vind ik makkelijk: ik kies dan voor mascara. Op vakantie draag ik een stuk minder make-up dan ik hier thuis bijvoorbeeld zou doen. Maar omdat ik veel dingen, zoals oogschaduw of lipstick niet mooi vind staan zonder mascara, zou ik dat meenemen. Normaal zou ik kiezen voor waterproof, maar als ik geen remover mee mag, kan ik beter gewone mascara kiezen. Die kan ik dan met water verwijderen, haha. First world problems, hoor.

Accessoires

Ik neem absoluut een zonnebril mee. Ik zou echt helemaal gek worden als ik niet normaal over straat kan lopen of in het zonnetje kan zitten zonder dat ik met mijn ogen moet knijpen om wat te kunnen zien. Of ik zou voor een dik boek gaan, zodat ik iets te lezen heb wanneer ik langs het zwembad zit (in mijn jurkje of andere outfit, haha).

Verzorging

Waar Daphne hier heel slim aangaf dat ze zou gaan voor een scheermesje, twijfel ik toch. Ik háát het om overal van die stoppeltjes te hebben die ik niet weg kan halen als ik op vakantie ben (zeker omdat je dus veel ervan zult zien), maar mijn gezicht verbrand echt heel erg als ik geen gezichtszonnebrand zou meenemen. Dan heb ik misschien toch liever die haargroei, dan een pijnlijk gezicht. Ja, ik kies zonnebrand.

Wat zou jij meenemen op vakantie?

liefs Joyce