Een perfecte Instagramfeed: dat is tegenwoordig helemaal hip. Alle foto’s passen bij elkaar qua sfeer, belichting, vorm en thema. Dat is ook hetgeen wat voornamelijk volgers oplevert naar mijn idee. Het gaat niet meer alleen om wie je bent, maar ook om de kwaliteit van je foto’s. Ik wil ook zo’n perfecte feed, maar ik heb daar een eeuwige struggle mee.

De foto’s passen niet bij elkaar

schermafbeelding-2017-03-07-om-17-35-37

De struggle die bij mij het allergrootste is, is dat mijn foto’s gewoon niet bij elkaar passen. Mijn account is er eentje voor van alles en nog wat. Ik deel daar persoonlijke dingen, zoals dagjes weg met vriendinnen of mama, maar ook gewoon foto’s van mijn blog of mezelf. Hoe erg ik ook mijn best doe om de foto’s bij elkaar te laten passen, lukt het gewoon niet. Dan krijg je zoiets als hierboven: twee marmeren ondergrondjes, een aantal zwart-witfoto’s en een foto met een witte achtergrond. The struggle is real..

De belichting is altijd anders

schermafbeelding-2017-03-07-om-17-35-48

Dan is er nog de struggle met de belichting. Veel flatlays maak ik bijvoorbeeld op mijn bed en dan valt het licht op de bovenkant van de foto. De ene keer is dat niet zo opvallend, maar de andere keer ontstaat er overbelichting of is juist de onderkant van de foto weer donkerder en met meer schaduw. Bewerken heeft dan ook niet altijd zin, omdat ik dan de ene helft van de foto lelijker maak terwijl de andere helft mooier wordt. Overigens krijg ik sommige kleuren ook niet goed op de foto door de aparte belichting en merk ik het meteen als de zon schijnt (lees: gele foto’s). Bummer.

Soms lukt het wel

schermafbeelding-2017-03-07-om-17-36-03

En soms, heel soms, dan lukt het wel om er een geheel van te maken. Kijk maar naar de bovenstaande foto’s. Die passen qua belichting, kleur en vorm goed bij elkaar en dat is puur toeval. Ik maak mijn foto’s altijd met daglicht, dus het is echt op goed geluk dat ze mooi bij elkaar passen. Maar als het dan lukt, dan ben ik best een beetje trots op mezelf en probeer ik die flow door te zetten.

Natuurlijk is het hebben van een perfecte Instagramfeed niet een must. Het gaat er vooral om dat je foto’s deelt die jij leuk vindt, die goed gelukt zijn of die een bepaalde herinnering hebben. Dat vind ik vooral ook belangrijk met mijn account en daarom is het lekker een rotzooitje van alles. Ik blijf lekker doen wat ik nu doe en hopelijk komt er een dag dat alles mooi bij elkaar aansluit.

Wat vind jij van een perfecte feed op Instagram?

liefs Joyce