nieuwe hobby

Hoi allemaal. In een aantal weekartikelen heb je het al voorbij kunnen zien komen – mijn nieuwe hobby. Mocht je het helemaal gemist hebben: ik ben begonnen met handlettering! Ik vind het echt superleuk om te doen en ga telkens op zoek naar nieuwe ideeën. Vandaag vertel ik je hoe het is begonnen, hoe ik meestal te werk ga en laat ik een aantal creaties zien. Kijk je mee?

Hoe het allemaal begon

Foto 04-02-16 14 40 32

Het leek me altijd al leuk om in verschillende lettertypes leuke quotes te maken, maar eigenlijk begon ik er nooit mee. Ik had een Pinterestbord vol met quotes, maar ik deed er verder nooit iets mee. Toen ik laatst mijn Wreck This Journal erbij pakte en in leuke lettertypes ‘woorden met 4 letters’ wilde gaan schrijven, kwam ik erachter dat ik eigenlijk niet wist hoe het leuk was..

DSC_0203

En dus ging ik op zoek naar leuke en makkelijke lettertypes om te oefenen. Daarna pakte ik een leuke quote van Pinterest en maakte die na.

DSC_0197

Veel gestoei met verschillende pennen en stiften verder – ze waren elke keer leeg – maakte ik ‘Home is where the cat is’. Ik was zo trots op het resultaat dat ik hem meteen heb ingelijst en een plekje op mijn kamer heb gegeven. Maar toen wilde ik meer.

DSC_0210

Dus ik besloot goede pennen te bestellen. Ik ging voor de Faber Castell PITT artist pens in het zwart. In deze set zitten 8 verschillende pennen. Daarnaast bestelde ik nog een dieprode brush pen, omdat een beetje kleur ook wel leuk is. Als ik ga handletteren pak ik vaak ook een potlood, gum en liniaal erbij.

Zo ga ik te werk

DSC_0204 DSC_0205

Eerst ging ik dus de lettertypes oefenen. Daarna ging ik oefenen met de brush pennen. Met een brush pen kun je dikke en dunne lijntjes maken. Omhoog is dun, omlaag is dik. Dat is nog best lastig, dus dat oefende ik even flink. Het woord ‘minimum’ is een goed woord om de wisseling tussen dik en dun te oefenen.

DSC_0207 DSC_0209

Dan ga ik op zoek naar een leuke quote en daar maak ik een schets van. Pinterest staat er vol mee! Soms maak ik ze na en andere keren puzzel ik zelf iets in elkaar. De schets maak ik meestal met potlood, maar soms ook met een stift zelf.

DSC_0206Foto 09-02-16 10 37 21

Als ik tevreden ben met de schets, pak ik een A4 of klein kaartje – de kaartjes komen van HEMA – erbij en hierop teken ik met potlood en liniaal allerlei lijnen. Dan schets ik met het potlood de letters, zodat ik weet waar ik ze wil hebben. Daarna trek ik ze over met een pen of stift! Soms ga ik zelfs uit de losse pols te werk aan de hand van een voorbeeld. Als het klaar is, gum ik de overige lijntjes uit en klaar is kees!

Enkele handlettering creaties

DSC_0202

Natuurlijk gaat het niet altijd even goed, dus hierboven zie je drie kaartjes met quotes waar ik niet 100% tevreden over ben. Ze staan niet in het midden of de lettertypes zijn gewoon mislukt. So be it – ik blijf lekker oefenen. En dan nu naar de quotes die wél mooi zijn geworden!

DSC_0187 DSC_0189DSC_0196handletteringhandletteringhandlettering

Tadaaaaa. Ik heb ze allemaal – op ‘happy birthday’ na dan – een plekje in huis gegeven. Ik vind het effect heel erg leuk en ik blijf nog lekker door oefenen.

Oh ja, als jullie een apart artikel willen over de pennen, let me know! Het lijkt me leuk om ze in detail te laten zien, hihi.

Heb ik jullie al aangestoken?

Liefs Joyce ♥

Follow me:

FacebookTwitterFree Watercolor Social Media Icons (6)Free Watercolor Social Media Icons (5)Free Watercolor Social Media Icons (4)