Een hele tijd geleden ben ik begonnen met het beantwoorden van de Pickwick Tea Topics op mijn blog; de vragen die bij Pickwick theezakjes kwamen. Ik heb een onwijze verzameling van leuke vragen om te beantwoorden, maar toch is de laatste Pickwick Tea Topics alweer meer dan een jaar geleden. En dat terwijl ik mijn collega elke dag lastigval met de vele vragen, haha. Vandaag leek het me wel weer eens tijd voor een nieuwe lijst met vragen! Lees je mee?

Wat is de mooiste plek die je ooit hebt bezocht?

Hier moest ik even over nadenken en hoewel ik eerst wilde zeggen Londen of Parijs, ga ik toch voor een speciaal plekje in Italië: Santuario Madonna Della Corona. Deze kerk is namelijk gebouwd tegen een rotswand van de Monte Baldo vlakbij het Gardameer. Ook aan de binnenkant van de kerk zie je veel van de bergwand terug. Ik ben zelf niet gelovig, maar ik vind het zo bijzonder hoe ze dit gebouwd hebben én het is oprecht een supermooie kerk om te zien. Ik heb er jaren geleden een aparte blog over geschreven met wat meer foto’s, dus als je daar benieuwd naar bent, kun je die hier teruglezen. Mocht je ooit aan het Gardameer zitten, zou ik zeker langsgaan.

Zou je liever muzikaal zijn of goed kunnen schrijven?

Hoewel ik nu natuurlijk lekker aan het schrijven ben en ook voor mijn werk als online marketeer veel teksten en blogs schrijf, vond ik deze vraag wel lastig. Want stiekem zou ik ook wel heel graag mooi kunnen zingen of piano willen spelen. Vroeger wilde ik bijvoorbeeld supergraag ‘River Flows in You‘ (kende ik van Twilight, haha) op de piano leren spelen, omdat ik dat zó’n mooi nummer vond. Bovendien heb ik kort overwogen om lessen te gaan nemen. Maar toch, gezien mijn werk, houd ik het op goed kunnen schrijven. Mijn prachtige zangkunsten bewaar ik wel voor als ik in de auto naar werk zit.

Wat is jouw favoriete ijssmaak?

Meloen. Hier hoef ik niet eens over na te denken. Overduidelijk. Vraag mij welke smaak ik wil bij de ijssalon en ik ben al bezig met het scannen van de bakken en bordjes of meloen ertussen staat. Ik vind dat zó lekker. Meestal combineer ik hem dan met een andere smaak, maar soms neem ik ook gewoon alleen meloen. Zeker als we in Italië zijn en één bolletje gelijkstaat aan drie bolletjes ijs in Nederland. Mijn favoriete ijszaak zit trouwens in Bardolino, aan het Gardameer.

Welke drie woorden omschrijven jou het best?

Voor deze vraag moest ik een hulplijn inschakelen. Ik stelde hem aan Jorn en hij kwam met de volgende drie woorden: creatief, doorzetter en eigenwijs. Creatief vind ik altijd wel een compliment, omdat ik voor mijn gevoel helemaal niet creatief ben. Maar blijkbaar ben ik het toch, want zowel voor mijn blog en YouTube als mijn werk moet ik met creatieve ideeën komen en ik hoor het ook wel vaker van mensen. Een doorzetter kan ik me zeker in vinden, want ik ben ontzettend perfectionistisch (daar heb je nog een woord) en daardoor ga ik eigenlijk altijd wel door tot ik blij ben met het resultaat. Ook geef ik niet graag op en probeer ik een doel te halen. Dat lukt niet altijd, maar dan wil ik wel alles gegeven hebben. Het woord ‘eigenwijs’; kreeg ik met een smiley die zijn tong uitstak erbij, dus die kan ik maar in mijn zak steken. Ik moet wel heel eerlijk toegeven dat het best wel een beetje waar is.

Als je één dag piloot zou zijn, waar vlieg je dan naartoe?

Aan de ene kant zou ik gewoon maar naar Londen vliegen, omdat ik momenteel echt zóveel zin heb om daar naartoe te gaan. Aan de andere kant zou ik juist een vlucht nemen, die ik normaal niet zo snel zou doen. Bijvoorbeeld naar New York, omdat ik daar al heel lang heel erg graag heen wil. Of juist naar een land als Japan of Australië, omdat de vliegtickets naar die landen vaak al wat duurder zijn (scheelt toch weer een groot bedrag op de reis). Maar dan natuurlijk wel met de voorwaarde dat ik daar uitstap en lekker een aantal weken vakantie mag vieren, haha.

Het liefst ga ik nog uren door met het beantwoorden van de leuke vragen, maar dat komt bij een volgende editie wel weer! Mocht je trouwens benieuwd zijn naar wat ik zou doen als ik op één dag duizend euro mocht besteden? Lees dan vooral de eerste Pickwick Tea Topics die ik in 2017 plaatste terug.

Zou jij liever muzikaal zijn of goed kunnen schrijven?