In mijn weekblogs zie je vrijwel altijd een kop koffie voorbij komen. Toch ben ik ook ontzettend dol op (grote) koppen thee. Zeker in de herfst, aangezien ik het dan al-tijd koud heb. Ik lust vrijwel alle smaken thee, maar in de herfst heb ik toch een paar uitblinkers. Welke dat zijn, dat lees je vandaag! Ze zijn absoluut het proberen waard.

photo-1456615074700-1dc12aa7364d

Gecarameliseerde peer

We beginnen meteen met een van mijn favorieten: gecarameliseerde peer. Dit is een lichtzoete, kruidige thee. De peer maakt hem zoet, maar er zit ook een snufje kaneel in verwerkt waardoor hij ook wat kruidiger wordt. Pickwick zegt dan ook: “een rijke, warme smaak die je doet denken aan thuis”. Rijk en warm is het zeker – je drinkt natuurlijk thee, haha.

Herfst Storm

Hoe kan het ook anders dan dat deze smaak in het lijstje staat. Herfst Storm-thee is naar mijn idee echt onmisbaar in de herfst. Deze thee is een combinatie van de reguliere, lekkere smaak van thee en de warme smaak van appel en kaneel. Ik drink deze thee ontzettend graag!

Appeltaart

Waar denk je aan als je thuiskomt in de herfst? De geur van een heerlijke, versgebakken appeltaart. Wat maakt het dan nog beter dan een thee in die exacte smaak?! De smaak is zoet en kruidig tegelijk: de combinatie van appel en kaneel zorgen voor een lekkere mix van smaken. Genieten zonder schuldgevoel!

Honing

Voor de honingliefhebbers: er bestaat ook een honingthee en hij is zó lekker zoet. Wanneer je een slok neemt, smaakt het echt naar een kop gewone thee met een vleugje honing. Dus in plaats dat je twee items moet gebruiken; gewone thee en honing, kun je nu enkel een theezakje gebruiken. Er is zelfs nog een optie om rooibosthee met honingsmaak te kiezen: ook erg lekker!

Kaneel

Voor de echte liefhebbers van kruidige thee, is er kaneelthee. Waar ik zelf verwachtte dat ik deze thee te kruidig ging vinden, zit er toch een heeeeeeeeel klein beetje zoetigheid doorheen. Dat maakt de thee ontzettend lekker en hij past natuurlijk perfect bij de herfst. Het geeft je meteen een heerlijk warm gevoel vanbinnen (letterlijk en figuurlijk).

Dat waren dan 5 herfstige theesmaakjes, maar natuurlijk bestaan er nog veeeel meer lekkere smaken; kers, perzik, aardbei en ga maar door. Maar die passen een stuk minder goed bij de herfst (ik drink ze daarentegen wel gewoon).

Wat is jouw favoriete herfstige theesmaak?

liefs Joyce