We kunnen er niet meer omheen: de herfst is begonnen. Ik denk dat ik alweer genoeg regen heb gezien of gehoord op mijn zolderraam voor de rest van het najaar. Man, man, man, wat heb ik een hekel aan regen (en kou en wind). Ik ben dan ook echt geen persoon voor het najaar – al kan het in Nederland natuurlijk elk seizoen slecht weer zijn. Toch zijn er wel een aantal dingen van het najaar, waar ik wél zin in heb. Ik zet ze graag voor je op een rijtje.

Mooie najaarskleuren

Eerlijk is eerlijk: er moet ook aan de Instagram-feed worden gedacht in het najaar. Naast sfeervolle foto’s met truien, thee, kleedjes en fluffy sokken, is het ook zeker leuk om op een zonnige dag naar buiten te gaan. De herfst kleurt de bladeren aan de bomen altijd prachtige rood, oranje en bruin. Dat vind ik stiekem altijd een stuk mooier staan in mijn feed dan de groene kleuren. Maar ook gewoon op een zonnige herfstdag, waarbij het niet extreem koud aanvoelt, vind ik het heerlijk om te gaan wandelen in het bos en te genieten van de mooie kleuren. Daar heb ik dan wel weer zin in.

Warme truien

Ik ben laatst tot de conclusie gekomen dat ik qua kleding toch wel meer een najaarsmeisje ben. Ik vind het veel leuker om bijvoorbeeld truien te kopen, dan zomerse jurkjes (en ook die vind ik leuk om te kopen, maar truien nog meer). Maar niet alleen truien, ook andere najaarskleding vind ik leuk. Misschien komt dat ook wel omdat je in het najaar veel meer lagen kunt creëren en daardoor veel meer kunt spelen met je outfits. Daarnaast zitten truien gewoon heerlijk warm en zien ze er leuk uit, dus dat ik die weer vaker kan gaan dragen als het kouder wordt, vind ik helemaal geen probleem.

Kerst

Het is pas oktober, maar ik heb nu al zin in kerst. Dat komt bij mij eigenlijk altijd stiekem al opborrelen zodra ik op zomervakantie ben geweest. Daarna wordt het kouder, de dagen weer korter en dan krijg ik gewoon zin in de gezelligheid van de feestdagen. Lekker eten, gezellige lampjes, cadeautjes uitzoeken, gezelligheid met familie en vrienden. Alles wat erbij komt kijken, heb ik zin in. Dus ook alle kerstshows bij tuincentra en inspiratie opdoen voor kerstcadeautjes. Voor je het weet, is het gewoon alweer zo ver. Ik kan niet wachten!

Een weekendje Praag

Waar ik vooral naar uitkijk dit najaar? Een weekendje Praag in december samen met Jorn. In de kerstperiode. Which means: kerstmarkt! Sowieso heb ik zin in de stedentrip. Ik heb erg goede verhalen gehoord over Praag en Jorn en ik zijn er allebei nog nooit geweest. We gaan in het weekend van zijn verjaardag, wat het extra leuk maakt. Daarnaast hebben we gekozen voor luxe deze keer: we zitten in een 5-sterrenhotel (ja, echt!). 4 dagen, 3 nachtjes. Voor nog geen 300 euro per persoon inclusief vlucht. Dat is toch bizar? Een 2-sterrenhotel kwam 50 euro goedkoper uit voor het hele verblijf. Dan zijn we niet gek en gaan we gewoon voor wat extra luxe. Kunnen we dat ook weer van onze bucketlist afstrepen. Ik heb er in elk geval heel veel zin in! Als je tips hebt, laat ze zeker weten in de reacties. Ben erg benieuwd…

Cozy momenten op de bank

Hoewel ik echt een hekel heb aan regen, kou, sneeuw en alles wat bij het najaar hoort, houd ik wel echt van de gezellige, cozy momenten. Lekker ‘s avonds (of overdag als het keihard regent) op de bank kruipen, een goede (of slechte) film opzetten, een grote kop thee erbij pakken en onder een kleedje gaan liggen. Dan vooral op de momenten dat het buiten echt slecht weer is en je zelf nergens heen hoeft. Maar dan ook alleen als je de hele dag thuis kunt blijven. Anders mag het van mij wel droog blijven, haha. Maar gewoon de gezellige, warme sfeer van kaarsen en kleedjes vind ik heerlijk.

Heb jij zin in het najaar? Zo ja, waarom dan?

PS de foto is van Lisa Fotios via Pexels. Lees hier meer over gratis afbeeldingen zonder auteursrecht.