Starbucks Rembrandtplein

Hoihoi. Een weekje geleden was ik met Jorn een dagje in Amsterdam (zie hier le vlog) en we hebben drie ontzettend leuke plekken om te zitten bezocht. Natuurlijk moest ik daarom weer foto’s maken voor een hotspot-artikel. Het zijn – al zeg ik het zelf – drie leuke hotspots in het centrum van Amsterdam. Vandaag deel ik de eerste met jullie. Voor een kop koffie kun je namelijk naar de Starbucks bij het Rembrandtplein. Kijk je mee?

Starbucks Rembrandtplein

Het bezoeken van een Starbucks is nooit verkeerd. Ondanks dat de prijzen er een stuk hoger liggen dan bij de gemiddelde koffiezaak, vind ik het altijd erg lekker. Mocht je niet zo van drukte houden, maar wel lekker een koffie willen van Starbucks, neem dan de tram (of loop) naar het Rembrandtplein, want daar zit echt een prachtige, grote en overzichtelijke Starbucks.

Starbucks Rembrandtplein Starbucks Rembrandtplein

Het interieur is er heel leuk. Als je naar binnen loopt, loop je een trapje af richting de balie. Het interieur is een combinatie van industrieel en vintage/retro. Supertof vind ik dat! Ook is er genoeg plek om te zitten, zowel laag als hoog en je ziet er ook altijd mensen die lekker aan het werken zijn. Het is een wat grotere Starbucks, maar dat maakt hem minder chaotisch en druk. Heer-lijk!

Wist je trouwens dat deze Starbucks de naam ‘De Bank’ heeft gekregen? Hij is namelijk gevestigd in een ondergrondse kluis van een vroegere bank. Hoe tof is dat?!

Starbucks Rembrandtplein

Ik neem er graag koppen koffie. De ene keer neem ik iets uit het vaste assortiment en de andere keer kies ik voor een tijdelijke smaak. Tot nu toe ben ik nog nooit echt teleurgesteld geweest. Maar je kunt ook kiezen voor een Iced Coffee of een limonade-achtig drankje. Natuurlijk is er nog veel meer keus: thee, warme chocomelk, taart, broodjes en andere lekkere hapjes. Je moet wel even flink in de buidel tasten, maar het smaakt er allemaal erg goed. En je zit hier gewoon heel erg leuk en gezellig. Naar mijn mening veel leuker dan in een drukke Starbucks, waar iedereen gehaast z’n drankje wil hebben.

De Starbucks is makkelijk te bereiken. Je kunt via de Kalverstraat lopen, aan het einde oversteken, langs Tuschinski en dan ben je op het Rembrandtplein. Maar je kunt ook gewoon een tram pakken, net zo makkelijk. Dus mocht je vandaag (of binnenkort) in Amsterdam zijn, dit is zeker een aanrader! Adres: Utrechtsestraat 9.

Kende jij deze hotspot al?

liefs Joyce