Native Haarlem

Hello. Een tijdje geleden ging ik met mama een dagje naar Haarlem en we besloten om eens wat andere straatjes te bekijken. Daar ontdekten we een ontzettend leuke koffiezaak, waar je absoluut eens een bezoekje aan moet brengen. Ik heb het over de hotspot Native Haarlem en ik vertel je er vandaag meer over!

native haarlemDSC00211DSC00217

Bij Native kun je terecht voor zowel een overheerlijk ontbijt als een lunch of wanneer je toe bent aan een koffiebreak. Veel gebakjes worden ‘s ochtends vroeg gemaakt en dan vers naar Native gebracht, maar veel lunchgerechten maken ze ter plekke voor je. De kaart is in elk geval meerdere pagina’s, dus er zit vast iets bij wat je lekker vindt! Zien jullie trouwens het leuke lettertype op de kaart? Daar houd ik dus echt van!

DSC00215DSC00218

Het interieur bij Native is een combinatie van industrieel, vintage en een kleine beetje bohemian. De combinatie van de drie maakt het gezellig en knus. Native is niet supergroot, waardoor het ook al snel wat drukker is, wat het alleen nog maar knusser maakt. Kijk maar naar die leuke kussentjes op het bankje! Achter de balie – waar je overheerlijke koffie gemaakt wordt – is een stoere stenen wand met een houten plank erop. Hier staan de glazen op, maar ook de siroopjes voor in je koffie. Ik vind het er superleuk uitzien!

Native Haarlem

Mama en ik namen allebei een Latte Macchiato (helaas zonder vormpje – krijg je bij sommige andere koffies wel!). Ik nam daar een chocoladetaartje bij en mama een bananencake. Beiden gebakjes smaakten heerlijk en je proefde echt dat het vers was. De koffie was ook erg goed en ik ben heel benieuwd geworden naar de smaak als er een siroopje doorheen zit. Ik weet in elk geval dat ik hier nog wel vaker naartoe ga!

Native Haarlem kun je vinden op Breestraat 23zw en het voordeel is dat ze doordeweeks al om 8:00 uur open gaan. Kun je nog snel voor je werk een kop koffie halen :).

Ga jij deze hotspot bezoeken?

liefs Joyce