Hiii. Het is echt wel ontzettend duidelijk geweest dat ik de afgelopen tijd bezig was met afstuderen (en anders, bij dezen: ik heb net mijn hbo-scriptie ingeleverd). De eerste paar weken kon ik nog veel leuke dingen doen, maar op een gegeven moment werd dat steeds minder. Vandaag deel ik dan ook 5 dingen die ik ontzettend gemist heb tijdens de laatste weken van het afstuderen. Kijk je mee?

Netflixen zonder schuldgevoel

Oké, nu moet ik eerlijk toegeven dat ik best wat films en series heb gekeken. Maar vaak als ik van stage kwam, wilde ik 10 andere dingen doen en ging ik uiteindelijk iets kijken op Netflix. Vervolgens had ik een ontzettend schuldgevoel dat ik al die andere dingen niet had gedaan en weer de hele avond niks had uitgevoerd. Ik heb het stiekem wel gemist om te kunnen Netflixen zonder schuldgevoel. En dat haal ik nu lekker in: ik ben begonnen met Friends en ga als een speer door de seizoenen heen.

Foto’s maken voor Life of Joyce en Instagram

Tijdens mijn afstudeerperiode zat ik vier dagen op kantoor en werkte ik ook nog eens twee à drie dagen bij Pandora. Daardoor had ik niet veel tijd – laat staan daglicht – om foto’s te maken. Ik pakte het vorige week weer op en toen ontdekte ik pas hoe erg ik het gemist had om nieuwe fotografie-ideetjes uit te werken, producten eindelijk te kunnen gebruiken (na het fotograferen) en ook om weer eens te stoeien met mijn camera en de instellingen.

Bloggen

Bloggen deed ik nog weleens tijdens het afstuderen. Zeker in het begin had ik van die periodes dat er veel artikelen verschenen en ik boordevol inspiratie zat, maar op een gegeven moment zat ik zoveel uren achter mijn laptop. Na een dag aan mijn scriptie, was ik mijn laptop meer dan zat en ging ik vaak iets anders doen dan bloggen. Ik moet nog weer even in het ritme zien te komen, maar sinds de laatste paar artikelen (en een lading nieuwe foto’s!) begint het weer aardig op gang te komen (ook mijn inspiratie!).

Video’s filmen en editen

Video’s filmen gebeurde ook zo nu en dan. Ik ben zo’n type die het filmen eerst lang uitstelt, dan meteen een heleboel opneemt en vervolgens het editen uitstelt. Daarom had ik soms ineens heel veel video’s online staan (want als ik eenmaal in de edit-flow zat, dan ging ik als een speer) en het andere moment helemaal niks. Maar ook het filmen heb ik langzaam weer herontdekt. Mijn favoriet? Pashokjes shoplogs. Zowel om te kijken, op te nemen als te editen. En ze lopen ook nog eens supergoed!

Afspreken met vriendinnen

Ik denk dat er maar weinig momenten zijn geweest dat ik met vriendinnen af had gesproken in de afstudeerperiode. Ik deed nog weleens leuke dingen met Jorn als ik een dagje vrij had, maar echt met vriendinnen afspreken deed ik weinig. Dat kan ik nu ook weer inhalen en dan merk je pas hoe erg je mensen hebt gemist: zo sprak ik vorige week met Brittany en Daphne af om te winkelen en zag ik mijn beste vriendinnetje na maanden weer! Dat moet ik echt vaker gaan doen.

Herken jij dit tijdens drukke periodes?