Hii. We hebben echt al ontzettend veel warme dagen gehad, heerlijk. Maar als je – net als ik – op kantoor werkt, zie je daar toch weinig van. Bovendien vind ik het dan altijd een uitdaging om de geschikte, maar toch luchtige outfit te vinden voor op de warme (zomer)dagen. Na veel dingen proberen en lang nadenken, deel ik vandaag 5 fashion musthaves voor als je op kantoor werkt deze zomer! Lees je mee?

Het hangt er natuurlijk helemaal vanaf wat de dresscode is voor op jouw werk en hoe flexibel ze zijn. Ik mag bijvoorbeeld ook gewoon sandaaltjes dragen als er geen klantbezoeken zijn, maar toch wil je altijd zo representatief mogelijk op kantoor verschijnen. Vraag desnoods aan jouw werkgever wat de regels zijn, zodat je nooit over- of underdressed op kantoor verschijnt. Maar genoeg gekletst, door naar de 5 musthaves.

Blouse zonder mouwtjes

Wat ik echt ideaal vind, zijn blousejes zonder mouwtjes. Ik let er dan wel op dat er iets van een klein randje of rafeltje aan zit, zodat je schouders net een beetje meer bedekt zijn. Ze zijn netjes, maar heerlijk luchtig en uiteraard op veel verschillende manieren te combineren: in een rok, op een pantalon. Je kunt het zo gek niet bedenken, een blouse zonder mouwen kan altijd.

Kimono of luchtig vestje

Als je dan toch kiest voor een mouwloos blouseje, neem dan voor de zekerheid toch iets van een luchtig vestje of een kimono mee. Sommige bedrijven hebben airco’s, waardoor het nog best fris kan zijn op kantoor. Of als er ineens een klant op de stoep staat, dan kun jij je outfit nog net iets ‘bedekkender’ maken. Maar wel op een leuke manier! Kimono’s zijn bijvoorbeeld heel erg leuk, maar ook netjes.

Loafers

Als je niet het geluk hebt, zoals ik dat je sandaaltjes aan mag naar je werk, zijn loafers echt een uitkomst. Ze zijn een stuk luchtiger dan laarsjes en comfortabeler dan pumps. Daarbij staan ze netjes en leuk bij elke outfit. Loafers zijn er ook in allerlei soorten, maten en kleuren en van veel verschillende merken. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor Gabor schoenen. Nog eens handig: als je even nergens heen hoeft, kun je ze makkelijk even uittrekken om je voeten lucht te geven. Let er dan wel op dat je collega’s niet kunnen meegenieten van je voetaroma’s ;p

Knielange rok

Wat ik zelf ook echt ideaal vind, zijn kokerrokken of andere knielange rokken. Je bedekt hiermee toch een groot deel van je onderlichaam, maar kunt toch met blote benen door het leven op een dag dat het bijna 30 graden is buiten. Een knielange rok straalt gewoon al professionaliteit en netheid uit, dus je zit daar altijd goed mee. Tip: smeer dan wel je droge benen in met bodylotion (dat vergeet ik zelf namelijk altijd).

Paperbag broek

Als laatste musthave in dit lijstje, benoem ik graag de zogeheten paperbag broek. Dat zijn van die broeken die wat wijder zitten met een grote strik aan de bovenkant. Ik vind deze broeken om meerdere redenen ideaal: 1. Ze zitten comfortabel. 2. Ze zien er netjes uit en 3. ze zijn ook nog eens lekker luchtig. Over het algemeen zijn deze broeken van een ander materiaal dan jeans of pantalons gemaakt en daardoor lekker luchtig voor de warmere dagen. Echt een uitkomst!

Werk jij op kantoor? Zo ja, wat vind jij een echte musthave voor de zomerdagen op kantoor?

PS Dit artikel betreft een samenwerking. Lees mijn disclaimer.