Waar ik dus echt blij van kan worden? Bloemen en planten. Ze maken een ruimte namelijk meteen een stuk gezelliger! Zo haal ik nu al enkele weken achter elkaar een bosje tulpen (of eigenlijk haalt mama die vaak voor mij), die zet ik in een vaas en vervolgens op mijn slaapkamer. Zo haal ik elke week een beetje lente en gezelligheid in huis. Maar wat ik nóg leuker vind? Iemand anders blij maken met een boeket prachtige bloemen! Ik geef je vandaag vijf redenen om iemand te verrassen met bloemen.

Bloemen geven, bestellen of bezorgen

Een bosje bloemen kun je natuurlijk gewoon in de winkel of op de markt kopen. Mama en ik gaan bijvoorbeeld elke week naar de markt en halen daar drie bossen verse tulpen. Ook vind je daar vaak hele mooie bossen bloemen, perfect om cadeau te geven. Maar je kunt ook bloemen bezorgen of bloemen laten bezorgen. Breng ze bijvoorbeeld zelf langs nadat je ze hebt gekocht of bestel ze online en laat iemand anders ze afleveren. Het verrassingseffect blijft namelijk hetzelfde! Het enige verschil is dat je de reactie van de persoon kunt zien als je ze zelf bezorgt. Als je dus een boeket bloemen hebt besteld, vergeet er geen kaartje bij te doen. Zo weet de ontvanger dat het bij jou vandaan komt!

5 redenen om een boeket bloemen te geven

Er zijn onwijs veel redenen te bedenken om iemand te verrassen met een prachtige bos bloemen. Zelf houd ik altijd 5 redenen aan om iemand een bosje bloemen te geven. Ik zet ze graag op een rijtje:

Verjaardag

Is jouw moeder weer een jaartje ouder geworden? Of heb je geen idee wat je je beste vriendin moet geven voor haar verjaardag? Dan zit je met een bosje bloemen sowieso goed! Dat is namelijk een reden om iemand te verrassen met een bosje bloemen. Denk bijvoorbeeld eens goed na over de favoriete bloemen van de persoon aan wie je ze geeft en verwerk die in het bosje. Ze zullen er niet alleen heel blij mee zijn, maar het staat ook nog eens gezellig in huis!

Een mijlpaal bereikt

Wanneer iemand een bepaalde mijlpaal heeft bereikt, is een bosje bloemen ook het perfecte cadeau. Heeft iemand bijvoorbeeld een diploma gehaald? Is diegene geslaagd voor zijn of haar rijbewijs? Of hebben ze misschien wel een huis gekocht? Geef gewoon eens bloemen! Zo hebben Daphne en ik laatst Brittany en haar vriend verrast met verse tulpen vanwege hun nieuwe huisje. Het is een kleinigheidje, maar het wordt zó gewaardeerd.

Beterschaps- of sterktewens

Is iemand die je kent al enige tijd ziek? Of heeft hij of zij net een (zware) operatie ondergaan? Laat weten dat je aan ze denkt door een bosje bloemen te geven of te versturen. Je geeft zo toch een beetje steun in een moeilijke tijd, hoopt dat ze snel weer beter worden en brengt tegelijkertijd een glimlach op iemands gezicht. Dat kun je ook combineren met een fruitmandje bijvoorbeeld, voor de vitamientjes. Daarnaast is een bosje bloemen als sterktewens ook een mooi gebaar wanneer een dierbare overleden is.

Jubileum

Deze reden sluit een klein beetje aan bij het bereiken van een mijlpaal, maar is toch nét anders in mijn ogen. Bij een jubileum geef je namelijk een bosje bloemen als iemand bijvoorbeeld 5 jaar in dienst is bij een werkgever, een eigen onderneming zoveel jaar bestaat of misschien ben je wel al een aantal jaar samen met je partner. Door een bosje bloemen kun je het ook vieren! Bovendien word jij of degene aan wie je het bosje bloemen geeft elke keer weer herinnert aan de ‘mijlpaal’ die hij of zij heeft gehaald!

Zomaar

Je verrast iemand pas écht met bloemen, als je het zomaar doet. Zonder enige reden of aanleiding. Gewoon, omdat je een mooie bos zag staan op de markt of in de winkel, of omdat je op dat moment aan diegene denkt. Zo zien ze het natuurlijk helemaal niet aankomen en zijn ze extra verrast met een prachtig boeket. Zelf doe ik dat heel af en toe bij mijn schoonmama, maar ik moet het ook maar eens bij mijn moeder doen (vaak haalt ze zelf al bloemen, haha).

Ik vind het in elk geval ontzettend leuk om iemand te verrassen met een bosje bloemen: of dat nu met een bepaalde reden is of gewoon zomaar. 

Verras jij weleens iemand met een bosje bloemen?

PS Dit artikel betreft een samenwerking. Lees mijn disclaimer.