Zo. De laatste maand van 2019 is gewoon alweer begonnen. Het lijkt serieus wel gister dat ik het artikel met mijn doelen voor dit jaar schreef. Daar wil ik ook snel op gaan terugblikken, maar vandaag is het tijd voor een lijstje met dingen die ik deze maand nog wil doen. Ik heb ten slotte een hele maand vrij, omdat ik per januari een andere baan heb. Genoeg tijd voor leuke dingen dus! Lees je mee?

Dit wil ik in 2019 nog doen…

Ik vind december echt de leukste maand van het jaar. Gewoon, omdat het zo gezellig is met alle feestdagen en sfeerverlichting. Dit is wat ik deze maand nog zou willen doen:

Naar de film Last Christmas

Toen ik de trailer van deze film zag, wist ik meteen dat ik daarheen wilde. Het lijkt me een hele mooie film en ik ben gewoon gek op alles wat met kerst te maken heeft. Gelukkig staat er al een datum gepland om erheen te gaan; 10 december. Dan ga ik onder andere met mijn mams en schoonmams. Gezellig!

Een logo ontwerpen & mijn website live zetten

Per 1 oktober 2019 ben ik, naast een baan in loondienst, ook zelfstandig ondernemer. Toch moet ik eerlijk toegeven dat ik het maken van een logo erg lastig vind en daarom blijft zowel mijn logo, als mijn website een beetje stilstaan. Daar wil ik deze maand, nu ik toch vrij ben, verandering in gaan brengen. Ik wil mijn ideeën voor een logo gaan uittekenen en misschien ook gewoon iemand om hulp vragen hierbij. Dan kan ik daarna lekker met mijn website aan de slag, want de kleuren, het template en het domein zijn al geregeld. Alleen de hosting nog even fixen.

Eerste freelance-opdracht binnenhalen

Waar ik wél al een beetje mee bezig ben, is het bepalen van mijn contentstrategie en hoe ik als expert zichtbaar ga zijn online en in de markt. Dat resulteerde in zo nu en dan een leuke post op Instagram en LinkedIn en wat reacties achterlaten bij gelijkgestemden. Ook heb ik daarom al wat (bel)afspraken gehad voor potentiële opdrachten. Spannend! Niets is nog zeker, maar het zou natuurlijk wel leuk zijn als ik dit jaar nog een opdracht binnenhaal.

Naar de Winterefteling

Dit lijkt me ook zó leuk om dit jaar nog te doen, maar ik denk dat dit wel lastig gaat worden, haha. Ik ben sowieso echt al jaren niet meer in de Efteling geweest en de Winterefteling al helemaal niet. Mocht ik dus toch nog een gaatje vinden, dan wil ik deze maand nog naar de Winterefteling.

Twee boeken uitlezen

Ik ben gek op lezen, maar ik doe het toch te weinig. Ik neig toch sneller naar een avondje Netflixen in bed, dan dat ik een boek ga lezen. Zonde! Want ik heb onwijs veel leuke en interessante boeken liggen. Omdat ik deze maand wat actiever met mijn eigen onderneming aan de slag ga, wil ik de boeken Masterclass Ondernemen en Babe, You Got This uitlezen deze maand. Wie weet haal ik er nog inspiratie uit voor mijn business!

Foto’s maken in het bos

Winter is coming… En voordat het zo ver is en alle bomen KAAL zijn, wil ik nog graag foto’s maken in het bos. Daar vind je namelijk vaak zo’n mooie verzameling van bomen met verschillende kleuren. Uiteraard dan wel het liefst als het zonnetje schijnt, zodat het extra mooi is. Gelukkig heb ik wel al wat herfstige foto’s kunnen maken in parkjes, maar ik zou ook nog graag foto’s maken in het bos.

Een Gingerbread Latte van Starbucks drinken

Met de Gingerbread Latte van Starbucks had ik dit jaar meer geluk, dan met de Pumpkin Spice Latte (die was al snel overal uitverkocht, balen). Ik heb dan ook al twee keer in korte tijd een Gingerbread Latte gedronken. Toch vind ik het zo’n lekker, kerstig drankje, dat ik er graag nog eentje aan toevoeg. Wie weet over anderhalve week op Schiphol, voordat Jorn en ik naar Praag gaan.

Naar een kerstmarkt in Nederland

Binnenkort gaan Jorn en ik dus naar Praag, waar je supermooie en grote kerstmarkten hebt. Superleuk! Maar ook in Nederland krijg je steeds meer en sfeervolle kerstmarkten. Daarom lijkt het me dit jaar leuk om naar een kerstmarkt in Nederland te gaan. Aankomend weekend is er bijvoorbeeld eentje in Haarlem, wat lekker dichtbij is. Maar ook naar de drijvende kerstmarkt in Leiden ben ik heel benieuwd. Ik hoop dat ik Jorn zo ver krijg om met me mee te gaan, hehe.

Heel veel kerstfilms kijken

Je kunt nooit genoeg kerstfilms kijken als je het mij vraagt! Jorn en ik zijn al begonnen met een aantal nieuwe films op Netflix, maar ik weet zeker dat ik de films van de afgelopen jaren ook weer ga kijken. Gewoon, omdat het kan. En omdat het leuk is. Daarnaast mogen klassiekers als The Holiday, Love Actually, The Grinch en The Santa Clause niet ontbreken. Die ga ik zeker weten ook allemaal kijken deze maand!

Schaatsen

Als ik ergens niet goed in ben en altijd wel mini-ongelukjes bij veroorzaak, is het schaatsen. Toch vind ik het altijd wel heel erg leuk om te doen en het hoort toch ook een beetje bij het winter-/kerstgevoel. Dus deze maand wil ik, op een kerstmarkt of niet, een keer schaatsen! Desnoods neem ik gewoon zo’n pinguïn mee, zodat ik me ergens aan kan vasthouden.

Wat wil jij dit jaar graag nog doen?