Hiii. De kriebels om het huis uit te gaan zijn er al, maar het geld nog niet. Toch geniet ik er al heel veel van om inspiratie op te doen bij bijvoorbeeld woonwinkels of online of om zo nu en dan alvast wat te kopen en te verzamelen. Waar ik nog niet echt over had nagedacht, zijn lampen. Die zijn natuurlijk wel belangrijk in je woning, anders zie je in het donker niks! Daarom deed ik, in samenwerking met Directlampen.nl, alvast wat inspiratie op voor later. Kijk je mee?

Natuurlijk had ik al vaker mooie lampen voorbij zien komen, bijvoorbeeld voor boven de eettafel of op een nachtkastje als ik door een woonwinkel liep of op Pinterest keek. Toch besloot ik me er wat meer in te verdiepen en te kijken wat voor soorten lampen je allemaal hebt. Heel wat dus. Ik zet hieronder een aantal favorieten op een rijtje! (De sfeerfoto’s zijn afkomstig van de website van Directlampen.nl.)

Vloerlampen

Zelf vind ik de industriële en Scandinavische woonstijl heel erg mooi en gelukkig passen die twee ook goed bij elkaar. Ik werd oprecht verliefd op de moderne vloerlamp met drie poten. Zo stoer en opvallend in je interieur, maar toch perfect te combineren met Scandinavische invloeden. Ook de andere industriële lamp, iets minder stoer afgewerkt, zie ik al helemaal staan naast een toffe gekleurde stoel als leeslamp (of gewoon als eye catcher).

Hanglampen

Hanglampen kun je op veel plekken hangen: in de slaapkamer, in een kantoortje of boven de eettafel. Er is in elk geval genoeg keuze, maar ook hier merk ik weer een soort ‘eenheid’. Ik val toch voor de minimalistische, strakke vormen, zoals de hanglamp links. Die zie ik wel boven mijn eettafel later hangen. Of ik kies juist voor iets stoerders, maar alsnog minimalistisch. Het kleine draadlampje aan de rechterkant zie ik al helemaal hangen op mijn (huidige) slaapkamer!

Tafellampen

Als laatste zijn tafellampen ook heel erg leuk. Maar die hoeven natuurlijk niet alleen op tafel, want die kunnen ook goed boven op een kastje of dressoir. Of gebruik hem als nachtlampje of bureaulamp. Ook hier kies ik toch aan de ene kant voor een stoere, industriële lamp en aan de andere kant een veel strakkere, minimalistische lamp die wat meer past bij de Scandinavische woonstijl. Het is maar goed dat deze stijlen goed te mixen zijn, haha.

Ik heb in elk geval alvast genoeg inspiratie kunnen opdoen voor als ik het huis uit ga. Of die dag nu op korte termijn komt of dat het nog wat langer duurt. Inspiratie opdoen blijft leuk!

Wat voor lamp vind jij mooi in je interieur?

PS Dit artikel betreft een samenwerking. Lees mijn disclaimer.