Hii. Mijn iPhone 7 is mijn beste vriend. Ik neem hem overal mee naartoe (ja, zelfs naar het kleinste kamertje van het huis) en besteed heel wat uren per dag met appen, liken, foto’s maken en refreshen. Ik ben wel een beetje socialmediaverslaafd. Maar welke apps gebruik ik het liefst? Ik zet vandaag mijn favorieten voor je op een rijtje!

Er zijn echt ontzettend veel apps die ik gebruik. Sommige apps gebruik ik dagelijks, maar andere apps juist alleen op ‘speciale’ momenten. Misschien heb je wel net een nieuwe telefoon of ga je binnenkort de nieuwe iPhone Xs kopen (die staat stiekem wel op mijn wishlist!); er zijn duizend-en-één apps te vinden voor op je smartphone. Een overzichtje van apps die onmisbaar zijn voor mij, leek me daarom wel handig. Oké, nu genoeg gekletst. Door met mijn favoriete apps!

Instagram

Hoe kan het ook anders; Instagram staat in dit lijstje. Hoewel ik een ontzettende haat-liefdeverhouding heb met het algoritme, het volgersaantalletje en ‘de perfecte feed’ besteed ik toch heel wat uren in deze app. Zo plaats ik zelf foto’s, like ik berichten van anderen en geef ik reacties. Gewoon, omdat het leuk is om te doen!

VSCO Cam

Om ‘de perfecte feed’ op Instagram te creëren (of in elk geval een poging tot te doen), gebruik de app VSCO. Hierin bewerk ik mijn foto’s elke keer met hetzelfde filter en wat andere instellingen. Zo krijgen mijn foto’s ongeveer dezelfde look en feel qua kleuren en warmte en daardoor passen ze beter bij elkaar. Ook zie ik meteen of een foto past, dus dat is best handig!

H&M

Als het om online shoppen gaat, is de H&M app denk ik wel mijn favoriet. Bijna elke week open ik de app tenminste één keer uit verveling. Dan vul ik mijn winkelmandje, schrik ik van het totaalbedrag en klik ik alles weer weg. Soms bestel ik overigens wel iets, want dat gaat ook hartstikke makkelijk vanuit de app. Maar het is vooral tijdverdrijf als ik even niks anders te doen heb (of juist even wat anders wil doen).

WordPress

Om te kijken of mijn nieuwe blog gepubliceerd is en of er nieuwe reacties zijn binnengekomen, gebruik ik de WordPress app. Het is niet mijn favoriete app qua werking, maar hij is wel handig om direct op reacties te kunnen reageren. Ook schiet er soms een ideetje in mijn hoofd en dan kan ik via de app deze snel in concept zetten. Dan vergeet ik het niet.

YouTube Creator

Eigenlijk geldt voor deze app hetzelfde als hierboven, maar dan voor mijn nieuwste video’s. Hierin kan ik zien of video’s gepubliceerd worden, hoeveel views een video heeft of er nieuwe reacties zijn binnengekomen en kan ik daar direct weer op reageren. Ook het aantal abonnees staat in de app weergegeven, wat wel handig is, maar ik gebruik weer een andere real time app om dat in de gaten te houden. Ik vind het vooral handig dat ik direct kan reageren op reacties onder video’s.

Ik zou nog wel even door kunnen gaan over de apps die ik gebruik, maar voor vandaag laat ik het hierbij. Ik ben wel benieuwd: zijn er apps die jij op je (nieuwe) iPhone Xs, Samsung of tablet gaat zetten? Of zijn er apps die ik aan mijn geliefde iPhone 7 moet toevoegen? Laat het vooral weten in de reacties!

PS Dit artikel betreft een samenwerking. Lees mijn disclaimer.