Winkelen. Ik kan het als geen ander. Ik schreef toevallig laatst nog waar ik het meeste geld aan uitgeef. Ook daar gaf ik aan dat ik erg goed ben in geld uitgeven aan kleding en schoenen. Niet zo gek dus dat ik ruim twee jaar geleden ook al een artikel maakte met daarin mijn favoriete winkels. Die zijn nog steeds favoriet, maar er zijn er ook een aantal bijgekomen. Lees je weer gezellig mee?

My Jewellery

Een winkel waar ik eerst regelmatig online bestellingen plaatste, kan ik nu ook wat vaker in het echt bezoeken. Tegenwoordig zit My Jewellery namelijk in heel veel grote steden, waaronder Haarlem. Nu kom ik daar niet wekelijks, maar als ik in de buurt ben, maak ik wel graag een rondje. En als ik even niet in de buurt ben, bestel ik gewoon online. Ik ben vooral groot favoriet van de hoeveelheid rokjes en jurkjes in de collectie. Daarnaast heb ik vorig jaar een aantal topjes gekocht die dit seizoen nog steeds groot favoriet zijn. Ook draag ik elke dag dezelfde kettinkjes. Die komen ook gewoon bij My Jewellery vandaan. Dat het één van mijn favoriete winkels is, is wel duidelijk.

Boozyshop

Als er een webshop is waar ik zowat aandelen in heb als het gaat om make-up, dan is dat wel Boozyshop. Ik denk dat ik daar zeker eens per 2-3 maanden een bestelling plaats (#noshame). Ik vind de supersnelle service heel fijn, weet altijd het bedrag voor gratis verzending aan te tikken én ze geven ook nog cadeautjes weg bij besteding van een bepaald bedrag (daardoor ga ik al snel richting gratis verzending, haha). Daarnaast vind ik het assortiment gewoon heel erg leuk en uitgebreid. Ik bestel het meeste van het merk Makeup Revolution; daar verkopen zij echt zoveel mooie dingen van. Als er weer iets nieuws op de markt is, dan duurt het niet lang voordat Boozyshop het ook heeft. En tsja, dan wil deze verzamelaar het gewoon hebben.

Vila

Een winkel die ik ongeveer vorig jaar ontdekte, is Vila. Ik kwam er zo nu en dan weleens binnen, maar ik vond het toen altijd een beetje duur. Maar inmiddels investeer ik wel vaker in ‘duurdere’ kleding, bijvoorbeeld bij WE of Costes. Dus kocht ik een tijd geleden twee jurkjes en een spijkerjasje bij Vila. Sindsdien ben ik verkocht en kom ik er supergraag. Extra leuk was het dan ook dat ik de afgelopen drie maanden een samenwerking had lopen met Vila Hoofddorp, waardoor ik nog vaker leuke items kon proberen. Ik heb genoeg leuke dingen zien hangen in de winkel de afgelopen tijd en ook in de nieuwsbrieven komen toffe items voorbij. Ik weet zeker dat ik er nog veel vaker ga komen en daarom hoort Vila toch al wel in dit rijtje thuis.

Colourpop

Colourpop is langzaam één van mijn favoriete make-upmerken aan het worden, maar helaas is het in Nederland niet makkelijk te krijgen. De verzending is al gauw 10 dollar en je moet ook rekening houden met eventuele invoerkosten bij besteding van 21 dollar of meer. Maar soms zijn de verzendkosten gratis of hebben ze andere kortingsacties (bijvoorbeeld met Black Friday) en dan bestel ik nog weleens wat. Of ik moet het geluk hebben dat iemand die ik ken in Amerika is. Dan laat ik daar nog weleens wat heen sturen en kan ik vaak net wat meer bestellen. Goed, waarom is het favoriet? De prijsjes zijn over het algemeen heel fijn, de kwaliteit is verdomde goed en ze hebben vaak hele leuke samenwerkingen. Zo werken ze regelmatig samen met mijn favoriete YouTuber KathleenLights en hebben ze al meerdere Disney-collecties uitgebracht. Gewoon een leuk merk!

Luff Conceptstore

Een winkel die helaas niet in de buurt zit voor mij en die ook nog geen webshop hebben, maar waar ze wel onwijs leuke kleding en accessoires verkopen; Luff Conceptstore in Boxmeer. Dit superleuke winkeltje zit in de woonplaats van mijn opa. Sinds ik Luff ontdekt heb, wil ik eigenlijk altijd even gaan kijken als ik in de buurt ben. Negen van de 10 keer resulteert het ook wel in een aankoop. Eén van mijn favoriete zomerjurken komt er vandaan en laatst kocht ik een supermooie velvet flared ribbroek en coltrui. Ze hebben heel veel keuze in superleuke, hippe kleding, maar ook accessoires heb je er genoeg. Tasjes, schoenen, sieraden en riemen. Of leuke spulletjes voor je interieur. Ik weet me altijd prima te vermaken in dit winkeltje en daarom kan hij niet ontbreken in dit lijstje. Ik wacht met smart op een webshop (mijn portemonnee niet, haha).

Zalando

Als het gaat om sportkleding of schoenen, weet ik mijn weg altijd goed te vinden bij Zalando. Het aanbod is hier gewoon echt heel groot en dat vind ik fijn. Ik kan bijvoorbeeld mijn winkelmandje groots vullen met zowel sportkleding van Nike, Adidas en Reebok en daarna een keuze maken. Ook heb ik de afgelopen jaren regelmatig mijn winterlaarsjes op Zalando besteld. Dan ga ik lekker neuzen tussen alles wat nieuw is en als er een keer een leuke korting is, bestel ik wat. Het enige jammere wat ik al een paar keer heb meegemaakt is dat ze een product op mijn wensenlijstje duurder hebben gemaakt. Maar vaak wist ik toch weer iets anders te vinden, haha. De laatste bestellingen die ik er deed waren wel echt meer op sportkleding en spullen gericht. Altijd goed.

Wat is jouw favoriete winkel?