Inmiddels heb ik hem alweer bijna een weekje, mijn gloednieuwe iPhone Xs. Ik zat er al een hele tijd op te azen. Of eerlijk gezegd op de geweldige camerafuncties. Vorige week mocht ik eindelijk mijn abonnement verlengen en dus sprintte ik zo snel mogelijk naar de winkel om hem te halen. Vandaag vertel ik je er nog kort wat meer over en laat ik mijn iPhone Xs essentials zien. Kijk je mee?

De keuze voor een iPhone Xs

Eerst heb ik lang getwijfeld welke telefoon ik het liefst wilde. Zo riep ik letterlijk een jaar geleden nog dat ik een iPhone 8 Plus ook prima vond. Die was namelijk een stuk goedkoper destijds dan de iPhone X en toen later de iPhone Xs en Xr kwamen al helemaal. Het ging mij vooral om de portretfunctie van de camera. Dat was de enige reden waarom ik mijn iPhone 7 aan de kant wilde doen en wilde vervangen voor een nieuwer model. De camera. Zo erg ben ik. Maar het moment van verlengen kwam steeds dichterbij en toen ging ik nog eens goed rondkijken naar de verschillen tussen alle iPhones en vooral de verschillen in prijzen.

Ik kwam erachter dat het maandbedrag voor een iPhone 8 Plus, een iPhone X en een iPhone Xs vrijwel hetzelfde waren. Ook heb ik nog even gedacht de iPhone Xr te nemen, omdat die aanzienlijk goedkoper is dan de Xs. Maar het nadeel van die was weer dat portretfoto’s van producten weer lastiger daarmee gemaakt konden worden. En laat dat nou net een toffe functie zijn voor bijvoorbeeld  de foto’s in mijn weekartikelen. Dan kan ik nóg betere foto’s maken. Dus viel de iPhone Xr al snel weer af. Een iPhone X kostte hetzelfde als de Xs, dus uiteindelijk ging het tussen de 8 Plus en de Xs. Wat mijn keuze uiteindelijk bepaalde: het bedrag per maand voor hetzelfde abonnement was zo’n klein verschil, dat ik liever voor een nieuwer model ga. Ik houd wat dat betreft ook gewoon van dure, nieuwe dingen. Ik moest dan wel eenmalig bijbetalen, maar dat vond ik niet zo’n probleem.

iPhone Xs essentials

Waar je op moet letten bij een abonnement mét telefoon

Sinds een aantal jaar wordt een telefoonabonnement geregistreerd als een lening. Ik moest deze keer dus ook mijn nettomaandinkomen doorgeven, zodat ze de ‘lening’ konden goedkeuren. Ik betaal hem nu eigenlijk in 24 maanden af. Het voordeel hiervan is dat je niet in één keer een groot bedrag hoeft te betalen. Het nadeel daarvan is alleen wel weer dat je dus een BKR-registratie krijgt. Houd daar dus rekening mee als je bijvoorbeeld bezig bent met het kopen van een huisje. Ik ga nu elke maand wat geld opzij zetten, zodat ik het bedrag zo snel mogelijk volledig kan afbetalen. Dat scheelt tegen de tijd dat ik voor een huisje ga kijken weer!

Mijn iPhone Xs essentials

Stiekem zijn dit niet alleen voor de iPhone Xs essentials, maar het zijn ook voor alle andere telefoons echte essentials. Wat ik vooral fijn vind om te hebben, is het volgende:

Verzekering

Mijn nieuwe telefoon (ik zal proberen niet meer zo vaak de naam van de iPhone te benoemen, haha) bestaat bijna volledig uit glas. En je weet wat glas kan doen: breken. De verkoper bij de Vodafone vertelde mij dat het repareren van een barst voor deze telefoon al gauw kan oplopen tot € 500 euro en dus besloot ik een verzekering af te sluiten. Dan is hij voor een klein bedrag per maand (of eenmalig als je bijvoorbeeld voor Apple Care kiest) volledig verzekerd tegen schade. Het repareren van je schermpje kost dan als het goed is helemaal niks. Aangezien ik nogal klunzig ben, is dat toch wel handig.

iPhone Xs essentials

Goed hoesje

Eigenlijk heeft deze essential ook met de bescherming van je telefoon te maken: namelijk een hoesje. Zo klunzig als ik kan zijn, kan ik beter niet rondlopen met een ‘kale’ telefoon. Hoe mooi dat ook is. Hij moet gewoon goed beschermd zijn en tegen een stootje kunnen. Daarom zul je mij nooit zonder een hoesje zien rondlopen. Ik heb de iPhone Xs pas een weekje, maar ik heb inmiddels al meerdere telefoonhoesjes in mijn bezit. Zo heb ik een hele leuke gevonden bij Smartphonehoesjes.nl van My Jewellery, maar ook mocht ik een zachte roze en sterretjes-hoesje ontvangen. Er is onwijs veel keuze! Maar je kunt bijvoorbeeld ook zelf een iPhone Xr hoesje ontwerpen of zoeken naar een toffe nieuwe iPad hoes om aan je collectie toe te voegen. Voor ieder wat wils en dus meer dan alleen hoesjes voor je smartphone.

Screenprotector

Nog meer bescherming: mijn telefoon moet op en top beschermd zijn, want ik laat hem helaas nog wel eens stuiteren (dat is tot nu toe nog niet gebeurd *klopt af*). Door mijn vorige iPhone had ik goede ervaringen met glazen screenprotectors en inmiddels kan ik niet meer zonder. Bij mijn iPhone 7 was namelijk dat stukje glas gebroken, maar mijn telefoonscherm bevatte geen enkele beschadiging. Daarom kan ook zo’n screenprotector niet ontbreken. Daarnaast is het gewoon handig voor als je hem in je tas opbergt en er komen scherpe dingen tegenaan, zoals je huissleutels. Dan krast de protector en niet je schermpje.

Powerbank

Naast een gewone oplader, die je gelukkig altijd bij het toestel krijgt, vind ik een powerbank als laatste ook onmisbaar. Nu is de telefoon gelukkig nog helemaal nieuw en merk ik dus ook dat de batterijduur een stuk langer is. Maar mocht ik hem een dag wat meer nodig hebben, bijvoorbeeld omdat ik foto’s aan het maken ben met vriendinnen of omdat ik een lange dag wakker ben, dan vind ik het toch wel fijn als ik een powerbank bij me heb. Je hebt namelijk niet altijd een stopcontact in de buurt en een powerbank stop je gewoon makkelijk in je tas. Dan kun je gemakkelijk je telefoon even een beetje bijladen. Al is het maar zodat je aan het einde van de dag bijvoorbeeld nog even kan Instagrammen of iemand van het thuisfront kunt bellen om je ergens op te halen. Stiekem vergeet ik mijn powerbank vaak mee te nemen en heb ik hem gelukkig niet vaak nodig (gehad), maar het is toch wel handig.

Wat zijn jouw essentials?

PS Dit artikel betreft een samenwerking met Smartphonehoesjes.nl. Lees mijn disclaimer.