Hii. Ik blog inmiddels al een aantal jaartjes (ik ben stiekem de tel een beetje kwijt), maar toch zijn er dingen die ik nog altijd vergeet te doen. Ze horen erbij, zijn typisch voor bloggers en ik vergeet ze. Vandaag vertel ik wat die dingen zijn. Lees je mee?

Blogs lezen en reacties achterlaten bij collegabloggers

Iets waar ik superslecht in ben en standaard vergeet, is het lezen van blogs en dan een reactie achterlaten. Ik maak er gewoonweg veel te weinig tijd voor, terwijl ik het juist heel leuk en relaxed vind om te doen. Want ik krijg er zelf ook weer inspiratie van en ik vind het zelf ook fijn en leuk als mensen een reactie achterlaten op mijn artikeltjes. Het heeft toch wat tijd en moeite gekost en daar mag best een beetje waardering voor zijn. En toch vergeet ik het vaak.

Reacties bijwerken

Op mijn eigen blog plaats ik natuurlijk ook artikelen en daar krijg ik geregeld superleuke reacties op. Wat ik dan vergeet? Op die reacties reageren, oeps. Nu weet ik stiekem niet eens of anderen een melding ervan krijgen als ik op hun reactie reageer, maar ik vind het gewoon leuk en netjes om te reageren. Het straalt naar mijn idee professionaliteit uit en zorgt voor verbinding met mijn lezers. Ik moet dit echt niet meer vergeten.

Planningen maken

Iets waar ik echt heel slecht in ben en wat ik standaard vergeet is het maken van een blog- en YouTube-planning. Zo eentje waarin staat wat voor artikelen en video’s je op een bepaalde dag gaat plaatsen en waarin je je ideeën dus kunt opschrijven. Een planning zou het zoveel makkelijker voor mij maken om een verdeling te maken voor artikelen, want doordat ik nu zonder planning werk, doe ik maar gewoon wat. Sorry not sorry.

Full face foto’s maken

Ik review ook regelmatig producten voor Life of Joyce. Ik vind het superleuk om producten uit te proberen en vooral om deze op de foto te zetten in de prachtigste settings. Maar wat ik vaak vergeet: full face foto’s maken. Vaak als ik productfoto’s maak, heb ik al make-up op. Het product gebruik ik dan de volgende dag en dan vergeet ik helemaal dat ik hem nog moest fotograferen. Oepsie, hihi.

Foto’s maken voor lifestyle-artikelen

En om nog maar even in het thema foto’s maken te blijven: vaak bedenk ik lifestyle-artikelen last minute of in de avond en dan vergeet ik een foto ervoor te maken. Ik zoek dan maar gewoon een passende foto (zonder auteursrechten) op internet en die gebruik ik voor het artikel. Maar toch is het honderd keer leuker om een zelfgemaakte foto te gebruiken. Ook maar eens beter op letten (na dit artikel, want deze heeft stiekem gewoon een foto van het internet).

Welke typische blog-dingen vergeet jij altijd?