Hello hello. Connect met je aura en breng je chakra’s op één lijn! Sally Hansen Color Therapy heeft namelijk vier nieuwe, intense tinten gemengd met voedende arganolie gelanceerd. Deze nagellakken verzorgen je nagels en geven ze tegelijkertijd een prachtige kleur. Ik mocht er twee voor jullie testen en vandaag laat ik ze eindelijk zien!

Vormgeving Sally Hansen Bohemian Chrome Nagellak

Sally Hansen Bohemian Chrome Nagellak

De nagellakken van deze collectie hebben dezelfde vormgeving als de gewone collectie: best groot en grof, maar wel afgewerkt met glas en deze keer roségouden details. Ze zien er heel erg chique uit en zo voelen ze ook.

De nagellakken uit de Color Therapy-lijn zijn verrijkt met arganolie, waardoor je nagels verzorgd, gevoed en gehydrateerd worden. Een basecoat is daardoor overbodig, want dan kan de arganolie goed in de nagels inwerken. Bovendien belooft Sally Hansen dat de nagellak makkelijk lakt, een stralende, glanzende finish geeft en tot 10 dagen blijft zitten zonder te vervagen of chippen. Dat klinkt allemaal heel erg goed. Maar is dat ook zo?

Kwast & Substantie Sally Hansen Bohemian Chrome Nagellak

Sally Hansen Bohemian Chrome Nagellak

Het kwastje van de nagellak is vrij smal, kort en recht afgesneden. Bovendien komt er een hele sterke geur van de nagellak af (anders dan ik gewend ben). Maar dat ruik je altijd alleen tijdens het lakken en dus stoort het me niet. De substantie van de nagellakken is wel iets dikker dan ik gewend ben en lakt daardoor een stuk minder prettig.

Swatches Sally Hansen Bohemian Chrome Nagellak

Sally Hansen Bohemian Chrome Nagellak

Speciaal voor deze review mocht ik twee kleuren ontvangen. De eerste kleur die ik kreeg is #372 Wine Therapy: een supermooie, bordeauxrode nagellak met een gouden glans erdoor. Ik vind hem in de verpakking al prachtig, maar voor deze tijd van het jaar toch wel donker.

Sally Hansen Bohemian Chrome Nagellak

Datzelfde gevoel krijg ik als ik hem op mijn nagels zie: heel erg mooi, maar meer voor het najaar. Ik zou hem nu niet zo snel nog eens dragen, maar in bijvoorbeeld de herfst weer vaker. Zoals ik hierboven al zei, is de substantie iets dikker, maar daardoor krijg je wel een soort ‘gellook’. Dat vind ik dan wel weer heel mooi. De nagellak dekt in principe in slechts één laagje (pluspunt!), maar ik breng eigenlijk altijd twee laagjes aan. Het kwastje lakt wat onhandig, maar als je er eenmaal aan gewend bent, werkt hij prima. Jammer genoeg zie je op je nagels niet veel terug van de gouden glans die je in de verpakking wel zag. Maar toch blijft het een mooie kleur.

Sally Hansen Bohemian Chrome Nagellak

De andere kleur is #142 In My Element: een metallic grijze nagellak. Heel erg tof! Toch ben ik altijd wel een beetje sceptisch over metallic nagellak, omdat het gauw streperig kan lakken. Bovendien is dit ook weer een kleur die ik sneller in het najaar erbij zou pakken.

Sally Hansen Bohemian Chrome Nagellak

Dit is In My Element op mijn nagels en die heeft mij positief verrast! Deze metallic nagellak is totaal niet streperig. De kleur is echt meer zilver dan grijs vind ik zelf, maar hij is zeker tof voor het najaar. Deze vond ik overigens wel iets prettiger lakken dan Wine Therapy, omdat de substantie iets dunner was. Hier draag ik ook weer twee laagjes en hij dekt toppie. Ja, deze ga ik zeker nog eens dragen.

Sally Hansen belooft een houdbaarheid van 10 dagen, maar dat hebben ze bij mij niet gered. Beide nagellakken kregen na 3-4 dagen toch echt tipwear of gingen chippen. Dat is bij mij een vrij normale houdbaarheid. De belofte is naar mijn idee dus iets te hoog.

Conclusie Sally Hansen Bohemian Chrome Nagellak

Sally Hansen Bohemian Chrome Nagellak

Al met al ben ik zeker niet ontevreden over deze nagellakken, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik fijnere lakken in mijn collectie heb zitten. Bovendien vind ik dit meer kleuren die ik in het najaar veel zou dragen, daarvoor vind ik ze heel mooi. Of het ook daadwerkelijk een verschil maakt voor mijn nagels: geen idee, omdat ik dus nog veel meer nagellakken draag. Maar goed: mooi zijn ze zeker.

De nagellakken van de Bohemian Chrome collectie zijn al sinds maart verkrijgbaar in de spotlights bij erkende Sally Hansen punten. Ik zag ze toevallig van de week nog staan bij Kruidvat, dus je kunt ze nog steeds kopen. De prijs voor één potje nagellak is € 10,99.

Wat vind jij van deze nagellakken?

PS Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review. Echter, dit
verandert niets aan mijn mening. Lees mijn disclaimer.