Hiii. Inmiddels is de eerste maand van 2018 alweer bijna voorbij en hij is echt voorbij gevlogen. Vorig jaar maakte ik een artikeltje met daarin mijn doelen voor 2017. Omdat ik ook dit jaar weer een aantal doelen en dromen heb, leek het mij leuk om weer een nieuw overzichtje te maken. Kijk je mee naar mijn doelen en dromen voor 2018?

Afstuderen

Vorig jaar stond dit ook op mijn bucketlist, maar zoals jullie misschien inmiddels wel weten is het toen niet gelukt. Daarom staat by far bovenaan dit lijstje het afstuderen. Vandaag is de dag dat ik de uitslag van mijn scriptie krijg, dus de kans is aanwezig dat ik over een week klaar ben. Spannend! Maar ook als dat niet lukt, heb ik nog een tweede kans dit jaar om af te studeren. Dus deze keer echt: 2018 wordt het jaar dat ik mijn hbo-diploma haal.

Een grote-mensen-baan vinden

Dit is stap 2. Eerst maar even afstuderen en daarna op zoek naar een grote-mensen-baan. Ik ben stiekem al wel een beetje aan het rondkijken en heb hier en daar wel wat leuke vacatures opgeslagen. Toch vind ik het lastig te bepalen wat ik nou écht leuk vind. Online marketing trekt me wel, maar ook influencer marketing of contentspecialist spreken me aan. Als ik nou ergens een perfecte match van die drie kan vinden, zou dat top zijn.

Een eigen paleisje

Als we dan toch in een soort stappenplan werken, dan is stap 3 voor dit jaar het vinden van een paleisje voor mij en Jorn. We hebben het al een tijdje over samenwonen, maar daarvoor heb je gewoon geld nodig. Dat geld hadden/hebben we nog niet, maar tegen de tijd dat ik werk, kunnen we wel gaan sparen en kijken. Het liefst zou ik kopen, maar dat wordt wel wat lastig als ik als enige van ons een (vast) inkomen heb. Daarom vinden we het niet erg om een tijdje te gaan huren. Als we maar een eigen paleisje vinden.

Een stedentrip naar Londen

Hoewel het iets meer dan een jaar geleden is dat ik voor het laatst in Londen was en ik nog zoveel plekken op de wereld niet heb gezien, wil ik dit jaar toch weer een stedentrip maken naar Londen. Ik vind het gewoon zo’n ontzettend leuke stad en de sfeer is gewoon heel gezellig. Ik ben al twee keer geweest tussen Kerst en Oud&Nieuw, maar nu lijkt een andere periode me ook wel heel erg leuk.

Voor het eerst naar Disneyland Parijs

Shame on me, maar ik ben nog NOOIT in Disneyland geweest. Het leek mij wel heel erg leuk om dit na het afstuderen te gaan doen, maar financieel moet ik nog even kijken of het lukt. Niet dat het uitmaakt, want ook als ik een grote-mensen-baan heb, kan ik een uitstapje naar Disney maken. En als we dan toch vlakbij Parijs zijn, doe dan ook meteen maar een dagje shoppen in Parijs erbij.

Vakantie vieren in Italië met Jorn

Vorig jaar wilden Jorn en ik in eerste instantie naar Italië gaan in de zomervakantie. Omdat Jorn ineens naar Japan kon gaan (en ik daar geen geld voor had dus niet mee kon), zijn we niet meer samen geweest. Zelf ben ik wel geweest, maar dit jaar willen we echt graag samen. We hebben al tegen Jorn z’n ouders gezegd dat we graag de caravan willen gebruiken voor een periode van twee weken. Gardameer, here we come again!

Heel veel leuke dingen doen met vriendinnen

Tijdens mijn afstudeerperiode had ik het ontzettend druk en daardoor had ik niet veel tijd om met vriendinnen af te spreken. Dat vond ik ontzettend jammer, dus daar moet verandering in komen. Natuurlijk is dat ook weer anders als ik ga werken, maar mijn doel voor dit jaar is om vaker leuke dingen te gaan doen met vriendinnen. Maakt me niet uit wat en met wie en waar, als het maar gezellig is. Dagjes shoppen, lunchen, uit eten, filmmarathons, sleepovers of iets compleet anders; ik sta overal voor open!

Wat zijn jouw doelen/dromen voor 2018?