DSC_0003 2

Hoi allemaal. Inmiddels blog ik alweer bijna twee jaar (begonnen als Joojsje’s Lifestyle Blog naar Joojsje’s Lifeblog en nu Life of Joyce). Ook heb ik nu ruim een jaar een YouTube-kanaal. Elke dag ben ik ermee bezig en beleef ik er veel plezier aan. Ik heb nieuwe mensen ontmoet – waarvan ik een aantal hele goede vriendinnen kan noemen – en ik heb al ontzettend leuke kansen gekregen. Maar wat vinden ze er in mijn omgeving eigenlijk van dat ik mijn leven deel op het internet? Vandaag vertel ik je er meer over!

Vriendlief

Laat ik maar meteen bij Jorn beginnen. Al vanaf moment één vond hij het een leuk idee. “Als je het wil, kun je het altijd proberen.” Zo gezegd, zo gedaan en dat houdt in dat hij al vanaf het begin een trouwe lezer is. Hij leest (bijna) al mijn artikelen, kijkt m’n video’s en helpt me zelfs bij het bedenken van ideeën en het maken van foto’s. Zelfs winacties wil hij niet missen, haha. Ik vind het altijd ook wel schattig dat hij trots op me is als er weer eens een leuke samenwerking mijn mailbox instroomt. Jorn vindt het volgens mij heel erg leuk dat ik er zoveel plezier aan beleef elke dag en daarom maakt het hem niks uit dat ik mijn leven deel op het internet. Hij verschijnt zelf ook regelmatig in weekartikelen of vlogs en hij vindt het alleen maar leuk.

Mijn ouders & broertje

Mijn ouders (en dan met name mijn vader) reageerden iets anders toen ik een blog begon. Ik ben er altijd open over geweest, dus ik vertelde het hen ook. Mijn vader wilde meteen weten wat mijn doel ermee was, wat ik ermee wilde bereiken. Maar ja, dit is ook gewoon het vakgebied waar hij in werkt, dus ik snap het wel. Inmiddels vindt hij het volgens mij wel leuk dat ik ergens m’n ei kwijt kan en maakt hij er soms zelfs grapjes over.

Mama is ook een van m’n trouwe bezoekers. Ze leest ook bijna alles. En ze kijkt ook altijd naar mijn video’s (en dan het liefste als ik erbij zit en dat vind ik echt VERSCHRIKKELIJK – ja met hoofdletters). Mama steunt mij ook heel erg in het bloggen en helpt mij ook wel eens met ideeën bedenken. Als we samen op stap gaan, vindt ze het geen probleem om op de foto te gaan of in beeld te komen. Of tenminste, dat heeft ze nog nooit gezegd (en ja, ze leest en kijkt alles, dus anders had ze het vast wel aangegeven).

Mijn broertje zegt er eigenlijk niet zoveel over. Volgens mij boeit het hem ook weinig. Soms maakt hij wel eens een geintje of roept hij: “stoorde ik je tijdens het filmen? HA”. Want hij kan behoorlijk luidruchtig gamen en als je dan precies een video aan het opnemen bent, haha.

De rest van de familie

Iets waarvan ik echt smolt, is dat opa laatst tegen mij zei dat hij ook regelmatig mijn blog bezoekt en mijn video’s kijkt. Zo vertelde hij mij dat hij het jurkje van Forever 21 (die ik in Parijs had gekocht) erg mooi vond staan en hij had al stiekem gespiekt naar z’n nieuwe magneetje. Ik vind het echt heel erg leuk en lief dat zelfs opa (die maar weinig weet van dit soort dingen) mijn blog bezoekt.

Jorn z’n moeder kijkt ook wel eens op m’n blog en dan vooral als ik weer eens nieuwe make-upjes heb gekocht. Dan krijg ik wel eens de opmerking dat ik alweer iets nieuws heb gekocht, maar daar kan ik dan alleen maar om lachen. Ze kennen me inmiddels maar al te goed daar. Ook zijn Jorn z’n ouders en broer oprecht geïnteresseerd in mijn blog. Ze vragen regelmatig hoe het gaat en of er nog leuke dingen gaan gebeuren etc. Ik vind het ontzettend lief dat ook zij er zo leuk op reageren!

Mijn vrienden

En dan als laatste mijn vrienden. Een aantal van mijn goede vriendinnen heb ik door het bloggen leren kennen, dus natuurlijk steunen zij me. Maar ook vriendinnen van school kijken regelmatig mijn blogs en video’s. Dan krijg ik weer een berichtje op WhatsApp dat ze het een leuke video vonden of gaan ze aan mij advies vragen over dingen (voor bijvoorbeeld hun eigen website). Ik heb nooit echt het idee gehad dat er vrienden zijn die er echt problemen mee hebben dat ik blog en video’s maak. Sommigen zijn wel minder geïnteresseerd erin dan anderen, maar dat maakt helemaal niks uit. Als ik het natuurlijk zelf maar leuk blijf vinden, toch?

Ik wil iedereen die mij steunt, mijn blogs leest, mijn video’s bekijkt, lieve reacties achterlaat  en mij een kans heeft gegeven voor een samenwerking ontzettend bedanken. Zonder jullie allemaal was dit nooit zo leuk geweest als dat het nu is. Jullie zijn de beste, hartje! <3

Wat vindt jouw omgeving ervan?

liefs Joyce