Inmiddels is het alweer twee weekjes 2019, maar ik ben stiekem nog niet helemaal uitgekeken op 2018. Ik durf namelijk wel te zeggen dat 2018 voor mij een goed jaar was met veel hoogtepunten. Aan het begin van 2018 leek het me leuk om een aantal doelen en dromen op te schrijven die ik dat jaar wilde bereiken. Inmiddels is dat artikel bijna een jaar oud, dus is het tijd om terug te kijken. Heb ik mijn doelen en dromen voor 2018 gehaald? Ontdek het vandaag!

Doel 1: afstuderen 

Het eerste doel was natuurlijk het afstuderen. Ik had namelijk aan het begin van januari 2018 mijn scriptie ingeleverd en daarna was het afwachten. Inmiddels weten jullie dit vast wel, maar dit doel heb ik zeker behaald! Ik wist uiteindelijk mijn scriptie in één keer te halen (niet met een heel denderend cijfer, maar ach. Het was een voldoende). Uiteindelijk sloot ik ook mijn laatste vak (SLB) af en haalde ik mijn scriptieverdediging met een goed cijfer. Dat betekende dat mijn hbo Bachelor of Arts gewoon binnen was! Dat was zeker een goed begin van het jaar, hoor.

Doel 2: een grote-mensen-baan vinden

Nadat mijn bachelordiploma in the pocket was, moest er natuurlijk gezocht worden naar een baan. Dat vond ik zeker in het begin heel lastig en ik merkte dat veel bedrijven op zoek waren naar iemand met meer ervaring. Daardoor werd ik weinig uitgenodigd op gesprek. Toch kwam er een moment dat ik wél werd uitgenodigd. Dat ging ineens ook allemaal heel snel. Ik werd gebeld en ‘s avonds kreeg ik al een mailtje of ik de volgende dag kon langskomen. Het gesprek ging goed, maar het was ook spannend. In eerste instantie werd ik ook niet uitgenodigd voor een tweede gesprek. Prima, dacht ik. Ik was ten slotte een ervaring rijker. Maar een halve week later werd ik wéér gebeld, of ik niet toch op gesprek wilde komen. Dat wilde ik zeker en een halve week later ondertekende ik een contract en begon mijn eerste werkdag. Inmiddels werk ik alweer bijna een jaar als online marketeer voor dit bedrijf en het is nog steeds heel erg leuk. En heel druk ook de laatste tijd. Wat een goed teken is. Doel 2: check!

Doel 3: een eigen paleisje

Een volgende stap in het rijtje was dan ook wel om een eigen plekje te gaan zoeken. Toch is dat helaas nog niet gelukt. Op jezelf gaan wonen is nu eenmaal prijzig. Je moet meubels kopen, je betaalt niet alleen huur of hypotheek, maar ook elektriciteit, gas, water, tv en ga zo maar door. Er komt dus onwijs veel bij kijken. Bovendien studeert Jorn nog gewoon, dus dan zou het betekenen dat ik alle kosten moet betalen. En dat gaat gewoon nog niet. Maar dat geeft niet. Nu moet ik wel zeggen dat de kriebels er nog steeds zijn en dat ze steeds meer serieuze vorm beginnen aan te nemen. Ik zit stiekem de laatste tijd toch wat vaker op Woningnet te kijken of Funda af te struinen. Maar eerst maar eens serieus geld gaan sparen, haha.

Doel 4: een stedentrip naar Londen

Check! Het was nog even spannend of dit ging gebeuren. Zoals ik hierboven ook al beschreef, studeert Jorn nog, dus hij heeft geen inkomen. Maar ik kon die stedentrip niet aan me voorbij laten gaan. In juni waren we 7 jaar samen en als verrassing besloot ik een weekendje Londen cadeau te geven! Uiteindelijk boekten we samen een 5-daags reisje in oktober, waar we weer ontzettend van hebben genoten. Londen blijft echt zo’n leuke stad; mijn favoriete stad.

Doel 5: voor het eerst naar Disneyland Parijs

Doel vijf: geen check. Ik heb onwijs veel leuke dingen gedaan het afgelopen jaar, maar een bezoekje aan Disneyland Parijs zat daar niet tussen. Ik had als idee om dat na mijn afstuderen te gaan doen, maar we gingen natuurlijk ook op wintersport en daarna was ik weer met andere dingen bezig (wennen op werk). Wel beschreef ik dat ‘een dagje shoppen in Parijs er ook wel bij kon’. Dat is dan wel weer gelukt, haha. Hopelijk kan ik komend jaar wel eindelijk naar Disney.

Doel 6: vakantie vieren in Italië met Jorn

Dit doel was eigenlijk al meer een gepland idee, want op het moment dat ik het artikel van vorig jaar schreef, hadden we al aan Jorn zijn ouders doorgegeven dat we de caravan graag twee weken wilde reserveren. Gelukkig is dat ook zeker gebeurd! Afgelopen zomer hebben we heerlijk twee weken genoten aan het Gardameer. We hebben weer veel te veel gedaan voor mijn gevoel en veel te weinig gerelaxed, maar het was leuk. Of we dit jaar weer gaan, geen idee. Ik wil het wel weer, maar misschien gaan we eens wat anders doen.

Doel 7: heel veel leuke dingen doen met vriendinnen

Dit doel heb ik zeker weten behaald. Voor mijn gevoel waren er weekenden dat ik alleen maar leuke dingen met vriendinnen gepland had staan. Shoppen, foto’s maken, sleepovers, lunchen. Het hoogtepunt dit jaar was toch wel een weekendje Parijs met Brittany en Daphne; wat was dat ontzettend leuk. Ik hoop dat we dit jaar weer zoiets leuks kunnen doen!

Eigenlijk als ik zo terugkijk, heb ik maar twee doelen niet gehaald het afgelopen jaar. Eentje was ook wel meer een droom. De ander had verandering in gebracht kunnen worden, maar gelukkig loopt Disney niet weg. Wie weet dit jaar.. Word tijd dat ik mijn doelen en dromen voor 2019 op een rijtje ga zetten!

Heb jij jouw doelen van 2018 gehaald?