Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan… ‘Oké, laat ik dit artikel niet met zo’n cliché beginnen’, spookt het nu door mijn hoofd, maar toch laat ik het staan. Het beschrijft namelijk precies waar ik met dit artikel heen wil. Of nou ja, precies. Het past goed. Laten we het daarop houden. Soms is het namelijk tijd voor een volgende stap…

En dan heb ik het over de volgende stap in mijn carrière. Een maand nadat ik was afgestudeerd van de opleiding Communicatie begon ik al aan mijn eerste grote-mensen-baan. Ik ging aan de slag als junior online marketeer voor een webbureau in Leiden. In een korte periode van 3 maanden leerde ik het bedrijf kennen en de collega’s en leerde ik ook al veel dingen over marketing. Anders dan dat je het op school leert. Mijn contract werd verlengd en een halfjaar daarna, kreeg ik weer een verlenging. Ik leerde nieuwe dingen en ontdekte ook welke vlakken van (online) marketing ik het allerleukste vind. Zo vind ik het erg leuk om voor klanten en het bedrijf aan de slag te gaan met social media posts (van uitdenken, tot fotografie en de post zelf schrijven) en ook blogs schreef ik graag. Ik leerde meer over Google Analytics en SEO en startte een online cursus html en CSS. Ik kreeg kansen, mocht de dingen doen die ik het leukst vond en daarin groeien en had leuke collega’s.

En toch is het op een gegeven moment tijd voor een nieuwe stap. Ik begon in oktober niet alleen als zelfstandig ondernemer naast mijn baan, maar kwam ook in aanraking met een hele leuke vacature. Contentmarketeer voor een cosmeticabedrijf; parfums om precies te zijn. Als er een paar dingen zijn die mij heel erg liggen, dan zijn dat wel content maken en cosmetica. En dus greep ik de kans om op de vacature te reageren. Een sollicitatie resulteerde een dag later al in een telefoontje en een paar dagen later al een gesprek bij het bureau die de vacature verzorgde. Uiteindelijk volgden er twee ontzettend leuke gesprekken bij het bedrijf zelf. Ik was inmiddels nóg enthousiaster geworden. Dit is écht wat voor mij. Dat zei iedereen om mij heen ook. Dan moest het wel zo zijn. Toch was ik niet degene die was aangenomen. Ik had de hoop opgegeven, maar anderhalve week later werd ik weer gebeld door het bureau. De andere kandidaat had zich terug getrokken, of ik nog openstond voor de functie. Ik had natuurlijk gebaald als een stekker dat het niet doorging, want ik wilde het heel graag. Dus zei ik ‘ja!’. Een beetje verbaasd was ik natuurlijk wel. Overigens was dit proces niet geheel onbekend voor me, want ook met mijn huidige baan werd ik eerst afgewezen en later toch nog terug gevraagd. Zal wel gewoon mijn manier van aangenomen worden zijn, haha.

Goed: zo zat ik dus een paar dagen later weer bij het bedrijf voor de contractbespreking en om even kort kennis te maken met het team. Toen was het officieel: ik heb een nieuwe baan! Per januari start ik dus parttime als contentmarketeer voor Otentic Perfumes. Een onwijs mooi merk, waar ik met veel plezier voor ga werken. Ik mag me bezig gaan houden met het opzetten van de contentstrategie en uiteindelijk de uitvoering ervan. Het past qua werkzaamheden en qua branche echt helemaal in mijn straatje. Ik ga bovendien samenwerken met andere marketeers met andere ervaringen binnen de marketing, waardoor ik zelf ook weer veel kan leren. Ik kijk er onwijs naar uit en ben helemaal klaar voor deze nieuwe stap in mijn carrière.

Zo gezegd dus een tijd van komen en een tijd van gaan. Tijd om afscheid te gaan nemen van mijn vertrouwde plekje in Leiden en van mijn gezellige collega’s. En dat is niet altijd makkelijk. De laatste weken waren pittig (druk) en daardoor zat ik ook niet altijd helemaal lekker in mijn vel of was ik onwijs moe. Gewoon door alles bij elkaar. Dat was hier op mijn blog ook wel wat meer te merken. Nu zit ik echt volledig in de afronding van mijn werkzaamheden. Volgende week is mijn laatste week en daarna ga ik genieten van een heerlijke, welverdiende 5-weken durende vakantie. Wat kijk ik daar ook naar uit, want dat kan ik goed gebruiken. Dan kan ik daarna weer helemaal fris en fruitig beginnen aan mijn nieuwe uitdaging. Zoals ik zei, ik heb er nu al onwijs veel zin in.

Ben jij bekend met het merk Otentic Perfumes?