Begin dit jaar schreef ik een artikel met al mijn doelen en dromen voor 2019. Ook in 2018 schreef ik zo’n artikel en toen blikte ik in het begin van het nieuwe jaar terug op die doelen en of ik ze gehaald had. Dat vind ik weer leuk om te doen, maar dan net een beetje anders. De laatste maand van het jaar is begonnen en ik wil weten hoe het met mijn doelen en dromen staat. En wie weet zijn sommige dingen in deze laatste paar weken van 2019 nog te realiseren. Kijk je mee naar hoe het met mijn doelen en dromen voor 2019 staat?

Heb ik mijn doelen en dromen gehaald?

Ik had een zestal doelen opgesteld voor mezelf dit jaar. De één iets groter dan de ander, maar allemaal net zo leuk om op terug te kijken. Dus: heb ik mijn doelen en dromen gehaald of moet ik er deze laatste maand nog hard aan trekken?

Doel 1: Minder geld uitgeven en meer sparen

Mijn eerste doel voor 2019 was om minder geld uit te gaan geven en meer te gaan sparen. Inmiddels heb ik best wat vaste lasten in de maand, dus die moeten sowieso betaald worden. Toch is het, met een ‘grote-mensen-inkomen’ lastig om er niet naar te gaan leven. Ik spaar zeker meer dan ik voorheen altijd deed, maar ik geef geld ook nog heel makkelijk uit. Ik kan dus niet echt zeggen dat ik dit doel gehaald heb, maar ik heb ook niet gefaald. Ik spaar, kan leuke dingen doen en ook de spaarrekening voor bijvoorbeeld een eigen huisje groeit elke maand. Het gaat de goede kant op, maar het kan uiteraard altijd beter.

Doel 2: 2500 abonnees halen op YouTube

Dit is echt een lachertje geworden; ik had dit jaar als doel om meer met mijn YouTube-kanaal te gaan doen en daardoor had ik dit doel voor mezelf opgesteld. Ik heb echt een MEGA-dip gehad wat betreft het filmen van video’s. Ik deed het of gewoon niet, of als ik dan weer eens wat had gefilmd, bleef het maanden op mijn SD-kaart of laptop staan. Ik had gewoon geen energie of zin in het editen (het filmen zelf vind ik persoonlijk leuker, haha). Dus nee: dit doel heb ik niet gehaald. Ik ben zelfs gezakt, maar dat geeft niet. Wie weet heb ik in 2020 weer meer tijd en zin, ik ga sowieso deze maand weer meer filmen.

Doel 3: Nu écht een keer naar Disneyland Parijs

Laat ik dit meteen maar in de groep gooien: mislukt. Ik wil echt al zo lang naar Disneyland Parijs, maar toch boek ik weer elke keer andere tripjes. Nu is dat natuurlijk helemaal geen ramp en gelukkig loopt Disney niet weg, maar ik vind gewoon dat het niet lang meer moet gaan duren. Hoewel ik het graag deze maand nog zou willen doen, zit dat er natuurlijk meer niet in. Maar ach, ik ga deze maand wel nog naar Praag; ook heel erg leuk! Hopelijk kan ik in 2020 wel naar Disneyland.

Doel 4: Een eigen plekje

Nee. Deze meid heeft nog geen eigen huis. Maar dat is oké. Met slechts één inkomen is het gewoon lastig om in deze regio een woning te krijgen. Ik sta wel ingeschreven voor huurwoningen en ontvang nieuwsbrieven voor nieuwbouwprojecten in de regio. Ondertussen probeer ik elke maand geld opzij te zetten. En: Jorn is sinds deze maand ook aan het werk (zijn eerste ‘grote-mensen-baan’) dus we kunnen nu samen gaan sparen voor een huisje. Wie weet hebben we dan in 2020 meer ‘geluk’!

Doel 5: Meer doen met mijn bullet journal

Ik schreef aan het begin van het jaar dat ik mijn bullet journal had verwaarloosd. Dat heb ik dit jaar nog erger gedaan. Ik heb bijna niks meer ermee gedaan. Ik was er wel weer aan begonnen, omdat ik natuurlijk als doel had om ermee aan de slag te gaan. Maar dat is gewoon mislukt. Wel vind ik handletteren en tekenen nog steeds leuk, dus ik heb wel zo nu en dan voor mama haar webshop een kaartje ontworpen/getekend. Zo was ik toch creatief bezig, alleen niet in een bullet journal.

Doel 6: Freelancer worden

2019 zou het jaar worden waarin ik voor mezelf wilde beginnen. Waarin ik freelancer zou worden. En dit doel; is gelukt! Ik ben per 1 oktober zelfstandig ondernemer. Ik sta officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Nu moet het echte freelancen nog gaan beginnen, want ik heb nog steeds geen logo en website (beiden nog een work in progress), maar het begin is er. En daarmee vind ik dit doel gewoon geslaagd! In 2020 zal ik dit hopelijk nog verder uit kunnen bouwen.

Dus: het lijkt net alsof ik al mijn doelen niet heb gehaald, maar dat valt wel mee. Er zijn ook andere dingen op mijn pad gekomen, zoals een nieuwe baan of ik heb andere plannen gemaakt, dus dat maakt 2019 alsnog een succes. Ondanks de ‘mislukte’ doelen. Op naar een nieuw jaar!

Had jij doelen voor dit jaar? En heb je er al een aantal gehaald?