Hiii. Ik heb een baan! Niet zo lang geleden vertelde ik jullie dat na het afstuderen de zoektocht zou beginnen, maar die zoektocht is voorlopig ten einde. Vandaag vertel ik jullie graag wat meer over het solliciteren en de functie. Lees je gezellig mee?

In het artikel met wat ik na mijn studie wilde gaan doen vertelde ik uitgebreid dat ik een baan wilde gaan zoeken. Doorstuderen heb ik geen behoefte aan en reizen heb ik het geld niet voor. Ik had het gevoel dat ik wel klaar was voor een volgende stap: werken. Toch moet ik eerlijk toegeven dat ik het allemaal wel lastig te geloven vond en me niet kon voorstellen hoe ik ineens aan een ‘grote-mensen-baan’ zou beginnen. Maar goed, ik besloot toch rustig op zoek te gaan naar vacatures.

Ik besloot eerst het een en ander te proberen via LinkedIn. Ik zocht voornamelijk naar functies binnen de online marketing of contentmarketing. Ik reageerde op wat vacatures, maar dat werd helaas allemaal niks. Daarom ging ik ook kijken via Young Capital, maar ook daar had ik geen succes. Uiteindelijk pakte ik Indeed erbij en vond daar wel wat leuke vacatures.

Ik reageerde op een gegeven moment op een vacature voor online marketeer bij een webdevelopment bedrijf in Leiden. Ik werd een uur later al gebeld, omdat ze naar aanleiding van mijn motivatiebrief en cv wat vragen hadden. Ik kreeg te horen dat ze me de volgende dag zouden laten weten of ik op gesprek mocht komen. Dat veranderde zelfs al ‘s avonds, want rond half 8 kreeg ik een mailtje of ik de volgende dag al op gesprek kon komen. Gelukkig had ik niks gepland, dus de volgende ochtend zat ik om 10 uur in mijn allereerste échte sollicitatiegesprek. Het gesprek ging goed en het was afwachten tot de vrijdag erna.

Vrijdags kreeg ik aan het einde van de dag een telefoontje dat mijn ervaring niet helemaal aansloot bij wat ze zochten en dat ik helaas niet op tweede gesprek mocht komen. Jammer, maar volgende keer beter dacht ik. Ik was ten slotte al een ervaring rijker: solliciteren. Maar het veranderde. De woensdag erna kreeg ik een telefoontje of ik alsnog op gesprek wilde komen. Ze hadden een aantal werkzaamheden liggen die gedaan moesten worden waarvoor ze mij toch geschikt vonden. Mijn profiel en ervaringen met content waren toch blijven hangen, superleuk! Ik ging dezelfde middag nog langs om van alles door te spreken.

Om een lang verhaal kort te maken, ik kreeg uiteindelijk een contract aangeboden. En ik heb geaccepteerd! Dat betekent dat ik de komende drie maanden bij het bedrijf aan de slag ga als online marketingmedewerker. Het is dus niet de daadwerkelijke functie als ‘online marketeer’, maar ik ga in die drie maanden wel alle ins en outs ervan leren en zo ervaring opdoen. Een hele leuke uitdaging! Momenteel is het dus maar tijdelijk, maar wie weet zit er uiteindelijk toch meer in. Ik zal de komende periode dan ook 32 uur per week daar aanwezig zijn en veel heen en weer reizen tussen Hoofddorp en Leiden.

Ik heb deze week mijn eerste twee werkdagen al gehad en tot nu toe is het 1. heel erg wennen en 2. wel heel erg leuk. Ik heb nog niet superveel gedaan, maar voor een ‘nieuweling’ heb ik toch ook wél al van alles gedaan (als jullie me nog snappen, haha!). Zo heb ik al een nieuwsbericht geschreven, een blog uitgewerkt, geholpen met socialmediaposts ontwikkelen en een stukje over mezelf geschreven. Aankomende week ga ik weer allerlei nieuwe dingen leren en doen en ik heb er nu al zin in. Ik ben heel benieuwd wat de komende drie maanden me gaan brengen! Ik ben bovendien ook heel dankbaar dat dit webdevelopment bedrijf mij de kans heeft gegeven om heel veel te leren en ervaring op te doen.

Hoe het er hier en op mijn YouTube dus uit gaan zien, ik heb geen idee. Ik ga natuurlijk mijn best doen om content voor jullie te blijven maken, maar hoe vaak en wat precies, dat blijft voor mij ook een raadsel. Ik zie wel hoe het loopt allemaal. Eerst maar even goed wennen aan het grote-mensen-leven.

Heb jij een grote-mensen-baan?