Tsja. Veel meer kan ik er niet van maken. Ik verloor dit jaar twee keer kort na elkaar mijn baan. Daarom leek het mij, na zeeeeer lange tijd wel weer gepast om een update te plaatsen. Ik heb tenslotte mijn blogdomein en hosting weer voor een jaar verlengd. Dan moet ik er wel weer wat mee doen. Dus wil je – in grote lijnen – weten wat er speelde de afgelopen maanden? Lees dan snel verder.

Corona gooide roet in het eten

In mei plaatste ik alweer mijn laatste blog. Het voelt daarom stiekem ook wel een beetje onwennig om weer voor mezelf aan het tikken geslagen te zijn. Dat deed ik uiteraard wel op zakelijk gebied. Maar goed; in mei plaatste ik dus ook een persoonlijke update. Daarin vertelde ik onder andere over wat er privé had gespeeld, zoals onze verhuizing, maar ook over corona en dat we daardoor vanuit huis aan het werken waren.

In mei was ik nog druk bezig met nieuwe dingen leren voor werk. Omdat we door corona veel creatiever moesten zijn om het merk te promoten, kreeg ik ontzettend veel verantwoordelijkheid. Want op welke manier kun je minimaal geld besteden, maar wel veel bereik creëren? Juist, door middel van contentmarketing. Superleuk natuurlijk! Helaas liep het toch allemaal anders. De specifieke details wil ik liever niet geven, maar de conclusie is in elk geval dat ik dus ineens genoodzaakt was om op zoek te gaan naar een andere baan. Mijn werk als contentmarketeer voor Otentic Perfumes hield op. Finito. Klaar. En daar heb ik het stiekem héél moeilijk mee gehad.

Ik had het onwijs naar mijn zin daar. Ik zat écht helemaal op mijn plek en had ontzettend leuke collega’s. We haalden echt als team het allerbeste in elkaar naar boven, maar helaas hield het voor ons door corona op. En zo moest ik eind juli ineens gaan zoeken naar een nieuwe baan. Dat vond ik overigens in het begin ook wel heel moeilijk. Ik wist wat ik achter me ging laten en je weet natuurlijk nooit waar je terecht komt. Bovendien was het aanbod niet zoals normaal. Door corona trekken veel bedrijven de stekker uit marketing, want eerlijk: marketeers zijn toch vaak degenen die het grote geld uitgeven. Natuurlijk zijn er ook veel bedrijven die wel zoeken naar nieuwe mensen. Er zijn ook genoeg bedrijven die juist door de situatie floreren. Maar ik had stiekem best wel een grote lijst met eisen. Zo wilde ik bijvoorbeeld niet in hartje Amsterdam gaan werken, het liefst ergens met de auto heen kunnen, de focus moest liggen op content maken en daarnaast moest die perfecte functie ook nog eens voor maximaal 32 uur in de week zijn. Ik wilde namelijk wel mijn eigen bedrijf blijven runnen.

Toch snel weer een nieuwe baan

Maar ineens ging het supersnel. Ik had op een functie gereageerd, werd een paar dagen later gebeld. Het grappige was eigenlijk wel dat ik op een functie had gereageerd voor een bepaald bedrijf (binnen een groep) en vervolgens vroegen ze mij of ik er ook voor openstond om op gesprek te komen voor een soortgelijke functie bij een ander bedrijf binnen de groep. Ze vonden die functie en het bedrijf beter aansluiten op mijn cv en ervaring. Prima natuurlijk! Zo zat ik dus een aantal dagen later al op gesprek. Het was een erg kort gesprek en dat was even wennen. Ik kon moeilijk peilen wat hun mening was, maar ik werd de volgende dag al gebeld dat ze heel enthousiast waren en of ik de week erna nog eens op gesprek wilde komen. Zodoende zat ik precies een week later voor een tweede gesprek daar, maar deze keer met een andere persoon erbij. Ook hij was enthousiast en had mij het liefst meteen de volgende dag laten beginnen.

Het contract en wat onderhandelingen volgden en uiteindelijk begon ik daar gewoon al 1 september. Dus ik was officieel eind augustus uit dienst bij Otentic Perfumes en had meteen daarna al een nieuwe baan. Superfijn! De branche waar ik nu in terecht was gekomen, was echt compleet het tegenovergestelde dan wat ik daarvoor had gedaan. Dat is helemaal geen probleem, maar daardoor had ik wel wat meer tijd nodig om te wennen. Heel veel meer. En dat merkten zij ook. Het aarden ging wat moeizaam en ik kon – door verschillende redenen die ik liever ook niet benoem – niet groeien in de functie. En dus hebben we vorige week, helaas, besloten dat we niet verdergaan samen. Ik had een maand proeftijd en we besloten deze te beëindigen, omdat we gewoon niet een goede match bleken te zijn. Jammer, maar zo gaat dat soms ook. Ik neem mezelf niks kwalijk en voel me hierdoor niet onzeker over mijn kwaliteiten. Soms blijk je geen match. Ook al is het wel even flink balen. Je wordt er juist alleen maar weer sterker van en krijgt een beter beeld van wat bij je past!

Of toch niet… Hoe nu verder?

En toen zat ik dus voor de tweede keer in 2-2,5e maand zonder werk. Nu zal ik dus alsnog een WW-uitkering moeten aanvragen en op zoek moeten naar een andere baan. Daarnaast zegt mijn gevoel ook dat dit misschien wel een teken is geweest. Een teken dat dit hét moment is om me volledig op mijn eigen onderneming te gaan focussen. Juist omdat de kans er nu is. Ik zou nu, als ik geen parttime baan ernaast heb, 100% voor mijn onderneming kunnen gaan werken. Iets wat de laatste tijd toch ook wel echt een steeds grotere droom begint te worden. Retailers helpen met hun contentstrategie en de uitwerking daarvan. Retailers helpen met hun social media. Retailers helpen met het vindbaar maken van hun website. Dingen die ik nu ook wel kon doen, maar beperkt, waardoor ik er nooit 100% voor ging – to be completely honest. Bovendien heb ik nog 1000 ideeën om uit te werken (allemaal in trant van ondernemen).

Mocht ik besluiten dat te gaan doen, moet dat uiteraard wel in overleg met het UWV. Een WW-uitkering ontvangen betekent namelijk ook de sollicitatieplicht. Dus dat zijn dingen die ik nu aan het uitzoeken ben. En ik moet het natuurlijk ook met vriendlief overleggen, want ook hij gaat deze situatie in zijn portemonnee voelen en ondernemen brengt ook een stuk onzekerheid met zich mee. RETESPANNEND.

Genoeg om uit te zoeken en te regelen in elk geval nog. Maar daar heb ik nu wel tijd voor. Mocht je in de tussentijd toch een leuke parttime of interim/freelance functie tegenkomen in de richting van contentmarketing in de omgeving van Haarlem, Amsterdam of Leiden? Denk dan aan mij!

Genoeg gekletst weer vandaag. Tijd om te gaan focussen op de leuke dingen in het leven (want jongens, over 3 maanden is het alweer kerst. LOVE KERST).

Hoe gaat het met jou?