Hoi, ik leef nog! Of nou ja, soort van, want ik ben nog ontzettend moe. Afgelopen week is het hier een beetje stil geweest en kwamen er geen artikelen en video’s online. Dat had een aantal redenen, dus daarom leek het mij wel weer tijd om een update voor jullie te schrijven. Lees je mee?

photo-1453928582365-b6ad33cbcf64

Tentamenstress

De eerste en voornaamste reden dat er geen artikelen (en video’s) online kwamen, was omdat ik behoorlijke tentamenstress had. Ik zit momenteel in mijn laatste jaar van de opleiding Communicatie en na een jaar stage en minoren, vond ik het erg lastig om motivatie te vinden voor school. Ik ben er stiekem wel een beetje klaar mee. Maar juist doordat ik alles had uitgesteld, had ik de laatste weken stress. Er moesten nog allerlei groepsprojecten worden afgerond, dossiers worden gemaakt, presentaties worden voorbereid en een samenvatting worden geschreven. En dat in de laatste week voor de tentamenweek.

Vorige week was het zo ver en begon mijn een na laatste tentamenweek van deze opleiding. In eerste instantie liep ik – na wat bijspijkerwerk – aardig op schema en leverde ik twee dossiers een dag voor de deadline al in. Maar daarna ontstond paniek. Ik moest nog een lecture van 10 minuten voorbereiden, een half adviesrapport schrijven voor Big Data, een volledig dossier maken voor Grafische Vormgeving (met programma’s die ik niet begrijp) en mijn samenvatting voor Publiekscommunicatie afmaken. Hoe ging ik dat nou allemaal doen?!

Nou, dat zal ik je uitleggen: een beetje stressen, een beetje huilen en vervolgens van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat aan de bak. En dan ook echt. Ik ben nog nooit zo lang bezig geweest en tot zo laat doorgegaan met school als afgelopen week. Zo zat ik woensdagavond tot 23:30 uur te werken aan een logo voor Grafische Vormgeving en was ik op vrijdagavond – of eigenlijk nacht – tot 01:00 uur bezig met het nakijken van een onderzoeksrapport. En dat heeft me gesloopt.

Doordat ik zo druk en gestrest was, had ik gewoonweg geen tijd (en behoefte) om artikelen te typen en video’s op te nemen. Ik wist niet eens waar ik de tijd vandaan moest halen. Op het moment dat dit artikel online komt, is mijn tentamenweek bijna voorbij. Ik moet alleen nog een filmpje inleveren voor project en woensdag heb ik nog een schriftelijk tentamen. Daarna is het gelukkig weer even klaar. Met de nadruk op even, want op maandag begint de nieuwe – en laatste!!! – lesperiode op hbo Communicatie: zo’n gek idee. Maar daartussen ga ik wel even genieten van m’n vrije tijd en proberen een beetje uit te rusten, want momenteel hangen mijn wallen ergens op m’n knieën.

Een nieuwe baan

Ik vertelde in een vorige – uitgebreide – update dat ik een nieuwe baan heb. Daar ben ik begonnen in de week voor mijn tentamenweek. Absoluut geen probleem, maar het zijn toch altijd wel spannende dingen en alle nieuwe indrukken zorgen ook voor vermoeidheid. Gelukkig zijn mijn eerste dagen goed gegaan, heb ik al heel wat dingen geleerd en gedaan en heb ik nu al een klik met mijn nieuwe collega’s. Zelfs zo’n klik dat we vanavond (dus de dag dat deze update online komt) gezellig met z’n allen onze nagels gaan lakken met lekkere hapjes erbij. Heerlijk! Maar het heeft me toch bezig gehouden de laatste weken en neemt een soort spanning met zich mee.

Hoe nu verder?

Ik zei natuurlijk net al dat ik bijna ga beginnen met mijn laatste lesperiode op het hbo, spannend. Voor nu is mijn doel gewoon om lekker te blijven bloggen en video’s te filmen. Als het lukt twee video’s en dagelijks artikelen, maar mocht ik een keer een dag missen: so be it. Ik heb wel een agenda gekocht laatst, dus daar wil ik al mijn blog- en videoplanningen in maken, zodat ik gewoon vooruit kan werken. Dat mis ik nu een beetje. Ik ga nu in elk geval het bloggen en filmen weer lekker oppakken, want damn ik heb het gemist de afgelopen week! Ik streef ernaar om vrijdag weer een video online te zetten. Daarbij wil ik weer een soort blogmas gaan doen: dus elke dag in december een artikel en lekker veel over de feestdagen. Heb je nog ideeën daarvoor? Laat ze in de reactie weten!

Nu stop ik maar met lullen, want we zijn alweer de 700 woorden voorbij en ik moet echt even opstaan van mijn niet-comfortabele bureaustoel. Voor iedereen die trouwens alles gelezen heeft, bedankt! Voor de mensen die vorige week alsnog mijn blog bezochten, jullie zijn lief!

Kusjes voor jullie!

liefs Joyce