We zijn inmiddels alweer een maand in 2019, maar vandaag is het toch eindelijk tijd om mijn doelen en dromen voor 2019 op een rijtje te zetten. Dat heb ik vorig jaar ook gedaan en begin van deze maand keek ik terug op die doelen. Dat wil ik aan het einde van dit jaar ook weer doen, dus dan moet er wel een nieuw lijstje komen. Het is een lijstje met grote en kleinere doelen die ik graag zou halen dit jaar! Kijk je gezellig mee?

Minder geld uitgeven en meer sparen

Het eerste doel waar ik graag aan zou willen werken is om minder geld uit te geven en meer te sparen. Nu ik een grote-mensen-salaris krijg, spaar ik al een stuk meer dan voorheen. Maar ook juist daardoor geef ik veel meer geld nog uit dan eerst. Daar moet verandering in komen. Ten eerste heb ik gewoon heel veel spullen en ten tweede moet ik ook aan de toekomst denken. Ik wil ook een keer een huis kopen. En ik wil ook leuke dingen blijven doen, zoals reisjes maken. Daarvoor moet gespaard worden. Daarbij kan ik tegen de tijd dat de vaste lasten hoger worden, ook niet meer alles kopen wat ik wil of leuk vind. Dus op deze manier kan ik er vast aan wennen.

2500 abonnees halen op YouTube

Kom ik even met een fanatiek doel hoor. Ik heb begin dit jaar de 1000 abonnees gehaald en denk er dit jaar wel even 1500 nog bij te halen. Heel erg enthousiast, maar wel een leuk doel om naartoe te werken. Misschien dat het nu wat beter gaat. Daarnaast wil ik gewoon weer regelmatiger gaan uploaden. Dat zorgt er ook voor dat het algoritme me weer liever gaat vinden (tenminste, dat hoop ik). Misschien wat enthousiast, maar zeker een leuk doel.

Nu écht een keer naar Disneyland Parijs

Vorig jaar stond dit doel ook al op mijn lijstje en ik voeg hem er gewoon weer aan toe. Want ik ben nog steeds niet naar Disneyland Parijs geweest. Ik weet het, shame on me. Hopelijk gaat dat dit jaar wel lukken, want deze Disney-fan kan eigenlijk echt niet meer wachten. Vooral ook niet om mooie foto’s te maken en zo’n awesome haarband met Minnie Mouse oren te kopen. Ja, ook om die redenen wil ik naar Disney. Ik ga Jorn maar even lief aankijken of hij met me mee wil dit jaar.

Een eigen plekje

Ook dit doel stond vorig jaar op het lijstje, maar toen was het niet gelukt. Ook voor dit jaar wordt het weer spannend, want ik ben de enige die een ‘vast’ inkomen heeft momenteel. Dat geeft niet, maar dat betekent wel dat een huisje kopen voor Jorn en mij momenteel nog geen optie is. We moeten het dus hebben van sociale huur of misschien zelfs antikraak. Maar ondertussen spaar ik wel en kijk ik stiekem af en toe op Funda voor leuke huisjes. 2019 duurt gelukkig nog lang, dus wie weet dat het dit jaar wel gaat lukken om ons eigen plekje te vinden!

Meer doen met mijn bullet journal

Als er iets is wat ik het afgelopen jaar heb verwaarloosd, dan is het mijn bullet journal wel. En dat terwijl ik het juist heerlijk vind om creatief aan de slag te gaan met pen en papier. Ik heb er zeker veel maanden plezier van gehad en ook ontspanning uit gehaald. Daarom wil ik er dit jaar weer meer mee gaan doen. Ik heb januari bewust al overgeslagen, omdat ik de spreads niet meer ging halen. In februari hoop ik weer een frisse start te kunnen maken. Dat betekent wel dat ik nog een paar laatste dingen moet uitwerken, maar het begin is er. En dan nog volhouden.

Freelancer worden

Oké, eerlijk toegegeven is dit een doel wat pas sinds kort in mijn hoofd rondspookt. Ik ben gek op schrijven en op mijn werk doe ik er ook veel mee. Toch zou ik er nóg meer mee willen doen. Bijvoorbeeld in de vorm van SEO webteksten, nieuwsberichten en blogs. Daarom heb ik als doel om in 2019 alles uit te gaan zoeken qua voorwaarden om freelancer te worden en me natuurlijk in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Dat betekent dat er wellicht ook wat dingen rondom mijn blog gaan veranderen, maar misschien ook niet. Het is nu nog een gedachte en wie weet kan ik die gedachte later dit jaar werkelijkheid maken. In elk geval een mooi doel om naartoe te werken!

Wat wil jij graag doen of bereiken dit jaar?