Het is soms best lastig… als je een hobby hebt, maar je daar niet aan toekomt. Zoals jullie de laatste tijd vast wel gemerkt hebben, verschijnt er de ene keer een heleboel content op mijn blog en YouTube en de andere keer weer hele lange tijd niks. Dat heeft een reden. En die reden vertel ik jullie vandaag. Lees je mee?

Geen zorgen, het is geen ‘ernstig’ bericht. Het is meer een soort update, zodat jullie weten wat er speelt. Mijn blog is mijn uitlaatklep en daar wil ik vandaag ook weer gebruik van gaan maken. Want heel eerlijk: het is soms best lastig om te werken en daarnaast een blog en YouTube-kanaal te onderhouden.

Inmiddels ben ik alweer ruim zes maanden aan het werk bij een webdevelopment bureau in Leiden als Online Marketeer. Een ontzettend leuke en uitdagende functie, waar ik het nog steeds elke dag naar mijn zin heb! Maar doordat ik 32 uur per week in Leiden besteed, zo’n anderhalf uur in de auto zit op een dag en daarnaast ook gewoon wil sporten en mijn social life wil blijven onderhouden, schiet het bloggen en filmen er best vaak bij in.

Begrijp me niet verkeerd: ik heb ook gewoon een weekend van drie dagen en daar mag ik niet over klagen. Maar toch gebruik ik het weekend ook om leuke dingen te doen: een dagje shoppen, afspreken met vriendinnen, weekendjes weg. Maar ik gebruik het ook om bij te komen van de werkweek. Om lekker te relaxen en niks te ‘moeten’ en weer op te laden voor een weekje op kantoor. En zo vliegen de weekenden voorbij, zonder ook maar iets te hebben gedaan voor mijn blog.

Ook de avonden zijn niet altijd meer vrij. Sinds kort doe ik aan crossfit, dus daar ben ik een avondje zoet mee. Daarnaast ga ik nog gewoon elke week naar de turnhal. Dat is weer een avondje. Ook wil ik graag met Jorn afspreken doordeweeks. Weer avondje minder. En zo blijven er naast ‘drukke’ of relaxte weekenden, nog maar weinig avondjes over om aan mijn hobby te werken. En ook dan is het nog maar de vraag of ik er zin in heb. Want wil ik na een dag van 8 uur achter een computer, ook in de avond nog wel 2-3 uur besteden achter mijn laptop? Het antwoord op die vraag zal 9 van de 10 keer ‘nee’ zijn. Nee, omdat ik gewoon moe ben. Nee, omdat ik al ‘computer-ogen’ heb en nee, omdat ik ook gewoon eens lekker een film wil kijken in de avond.

Frustreert het me dat ik steeds weinig tijd of zin heb om te bloggen en YouTuben? Ja. Ik vind het nog steeds ontzettend leuk om te doen en elke keer ga ik vol goede moed naar huis met de gedachte ‘vanavond ga ik lekker bloggen’ of sta ik in het weekend op met ‘vandaag heb ik tijd om lekker vooruit te werken’. Puntje bij paaltje is de dag voorbij en heb ik niks of weinig kunnen doen. En dan ‘haat’ ik mezelf daar weer door. Ik wil ook gewoon dit soort dingen weer oppakken. Ik wil hier ook meer tijd aan besteden. Maar toch doe ik het niet. Waarom niet? Geen idee. Ja, soms ben ik moe, soms ben ik druk. Maar ik moet er gewoon weer tijd voor vrij maken. Tijd voor nemen. Dan komt het hopelijk weer goed.

Nu gaat het weer even iets beter. Ik heb leuke ideeën, er stromen hier en daar wat leuke samenwerkingen mijn inbox binnen en er zitten ook een heleboel leuke dingen aan te komen waar ik achteraf op terug wil komen. En dus moet ik mezelf aan het werk zetten de komende tijd. Niet klagen, gewoon doen. Behalve als het écht niet gaat, want ik moet het niet gaan pushen. Dan word het niet leuk meer. Het moet wel leuk blijven. Het is nog steeds een hobby en één die ik nog lang niet wil opgeven. Dus Joyce, niet lullen maar poetsen.

Waar ik nu eigenlijk met dit verhaal heen wilde, weet ik niet eens. Het ging zelfs van hot naar her. Maar het voelt goed om de frustratie van me af te schrijven. Ook daar is mijn blog voor. Als je mijn hele, onsamenhangende verhaal hebt gelezen: je bent een topper! Laten we hopen dat het vanaf nu alleen maar weer beter gaat qua content.

Bedankt voor het lezen!