Italië

Hoi allemaal. Inmiddels is het zomervakantie en krijg ik met de dag meer spijt dat ik het Gardameer dit jaar niet ga bezoeken. Begrijp me niet verkeerd: ik heb ontzettend leuke andere dingen op de planning staan en daar kijk ik onwijs naar uit (als je dit leest, ben ik waarschijnlijk al bij opa). Toch voelt het raar om mijn favoriete vakantiebestemming dit jaar niet te zien en daar heb ik stiekem best wel spijt van. Vandaag geef ik je een aantal redenen waarom. 

♥ Het lekkere weer

Dit is toch wel een puntje hoor. Wat een baggerweer is het hier de afgelopen weken geweest. Ik wil gewoon een lekkere temperatuur en zon! Aan het Gardameer is het nu ontzettend lekker weer: zonnig, gemiddeld 32 graden en geen wolkje aan de lucht. Ik wil ooook!

♥ Pizza’s, pasta & Italiaans ijs

Pizza eten bij elk willekeurig restaurant (en dan het liefste bij de Wereldkampioen in Bardolino), pasta’s in allerlei smaken en heerlijk echt Italiaans ijs achteraf: dat zit er dit jaar niet in. Tuurlijk kunnen wij hier ook pizza’s, pasta en Italiaans eten, maar het is niet hetzelfde. Ja, dat ga ik ook wel missen.

♥ Het is net als thuiskomen

Het Gardameer is voor mij echt mijn tweede thuis, want ik kom er al jaren. Ik wil ook echt die plek blijven bezoeken en later mijn kids meenemen en laten zien hoe mooi het daar is. Elk jaar is het weer als thuiskomen wanneer we aankomen. En dat gevoel moet ik dit jaar dus ook missen, meh.

 Gardaland & dagjes shoppen

Een dagje Gardaland (mijn favoriete pretpark tot nu toe) zit er ook niet in, want je rijdt niet zo makkelijk even heen en weer, haha. Ik vind het altijd ontzettend leuk om daar een dag – van 10:00 tot 22:00 uur – te besteden en mijn longen uit mijn lijf te gillen in de achtbanen. Of wat dacht je van shoppen in leuke stadjes, bij KIKO en in Francia Corta (outletcenter), ook dat gaat dit jaar niet. Jammer, jammer, jammer.

Maar gelukkig heb ik andere leuke plannen voor deze zomervakantie, dus ik kom heus de zomer wel door. Ook heb ik tegen Jorn gezegd dat we volgend jaar HOE DAN OOK, twee tot drie weken gaan kamperen in de caravan van z’n ouders. Dus ik kijk daar gewoon alvast naar uit, haha.

Ben jij wel eens aan het Gardameer geweest?

liefs Joyce