Sony DSC WX500

Ik heb hem inmiddels alweer eventjes in mijn bezit en heb hem uitgebreid kunnen testen: mijn Sony DSC WX500 camera. Deze kocht ik een tijdje terug als investering in mijn blog en YouTube-kanaal. Ik wilde namelijk meer gaan doen met vloggen en een compacte camera hebben om mee te nemen mocht ik naar events gaan. Vandaag vertel ik je meer over deze camera en laat ik wat foto’s zien!

De Sony DSC WX500 Compactcamera

Sony DSC WX500

Dit is hoe de camera eruit ziet. Hij is niet supergroot, waardoor hij makkelijk in de hand past. Ik ging voor de zwarte variant, maar hij bestaat ook in het wit en zelfs in het rood. Hij voelt stevig aan, terwijl het in principe niet een hele dure camera is. De lens zit erin verwerkt en als je de Sony DSC WX500 aanzet, dan komt de lens tevoorschijn.

Sony DSC WX500

Dit is de lens die erop zit. Of nou ja, erop: dit is de lens van de camera. Deze niet verwisselbaar, maar dat is geen probleem. Als je hem op de gewone stand zet, dan gaat hij zo ver uit, dus nog steeds niet heel ver. Je kunt er superver mee inzoomen voor zo’n compacte camera. Er zit namelijk een 30x optische zoom op. Nu gebruik ik die natuurlijk niet heel vaak, maar het is altijd handig.

Sony DSC WX500

Hier nog even een shot van bovenaf, want dan kun je een beetje zien wat voor knopjes erop zitten. Op de bovenkant vind je:

  • een aan- en uitknopje
  • een schuifje voor de flitser + de flitser
  • een draaischuif om in- en uit te zoomen
  • een rond schijfje waar verschillende standen op te vinden zijn
  • het knopje waarmee je een foto maakt

Niet teveel, maar wel allemaal netjes weggewerkt. De camera bevat dus ook meerdere functies voor het maken van foto’s en dat vind ik zelf heel handig. Nu moet ik zeggen dat ik daar nooit zo’n expert in ben, dus bij mij staat hij op automatisch. Maar je kunt zeker experimenteren met bv. ISO-waarden en de macrostand.

Sony DSC WX500

Op de bovenkant zit een schuifje en als je deze beweegt, dan springt de flitser tevoorschijn. Deze gaat dus niet vanzelf uit, dat is iets wat je zelf moet doen. Heel handig is het niet, maar nu weet je in elk geval zeker dat hij niet flitst als je het niet wil, haha. En gelukkig geeft de camera wel op het schermpje aan wanneer de flitser gewenst is.

Sony DSC WX500

Dit is de achterkant van de camera. Hier zitten ook weer veel knopjes. Uiteraard het knopje om je beelden terug te kijken en het rode knopje rechtsbovenin is het knopje waarmee je kunt filmen. Wat alle knopjes doen, weet ik stiekem niet, want ik gebruik ze lang niet allemaal. Maar je kunt bijvoorbeeld ook een timer instellen, je instellingen wijzigen en kiezen of je wel of geen informatie op je display wil zien.

Sony DSC WX500

En dan natuurlijk de voornaamste reden waarom ik voor deze camera koos. Hij bevat namelijk een 180 graden opklapbaar schermpje. Superhandig voor als je vlogs wil gaan maken. Het scherm is duidelijk te zien en je kunt eventueel ook gewoon een selfie maken zo. Er zit dan een automatische timer op van 3 seconden.

Enige nadeel wat ik tot nu toe kan noemen, is dat wanneer je op het filmen knopje drukt, de camera nog een stukje inzoomt. Daar moet je dus wel rekening mee houden als je gaat filmen, want een deel van het beeld wat je eerst denkt te zien, verdwijnt dus. Maar gelukkig wen je daar snel aan.

De camera bevat ook een wifi-functie, maar die heb ik nog niet uitgeprobeerd. Het beste was natuurlijk om dat voor dit artikeltje wel te doen, ghehe. Maar ik heb het eerlijk gezegd nog niet echt nodig gehad, waardoor ik het niet gebruik. Mocht ik het binnenkort proberen, dan horen jullie dat direct via bijvoorbeeld Twitter of ik maak een edit in dit artikel.

Foto’s met de Sony DSC WX500

DSC00030 DSC00021 DSC00229

Hierboven heb ik drie foto’s geplaatst die ik maakte met de Sony DSC WX500. De kwaliteit van de foto’s vind ik ontzettend mooi, dus deze kun je zeker weten meenemen als je een dagje of weekendje op stap gaat.

Video’s met de Sony DSC WX500

Natuurlijk zijn jullie ook nieuwsgierig naar de videokwaliteit van de camera. Nou die is helemaal prima. Met de camera kun je in Full HD filmen, dus dat komt neer op 1080p op bijvoorbeeld YouTube. Ik heb inmiddels al een aantal vlogs gemaakt met de camera, dus ik heb er twee hieronder geplaatst die je kunt bekijken.


Al met al ben ik ontzettend blij met deze aankoop. Ik heb er al veel plezier van gehad de afgelopen weken en ik weet zeker dat ik hem nog vaak ga gebruiken, want juist door het kopen van deze camera, kriebelt het om vaker te vloggen. Ik hoop dat jullie dit artikel een beetje handig vonden, want ik wilde het kort houden, maar inmiddels is het een enorm verhaal geworden, haha.

Ik heb de Sony DSC WX500 bij Coolblue gekocht voor € 329. Een prima prijs voor wat je ervoor terugkrijgt.

Zou jij deze camera kopen?

liefs Joyce