Hii. Zo nu en dan vind ik het heerlijk om een gezichtsmaskertje op te doen. Maar ik vind het vooral leuk om samen met iemand een maskertje op te doen. Sheet masks zie je tegenwoordig steeds meer en die zijn natuurlijk een stuk handiger dan een vloeibaar masker. Het Zuid-Koreaanse merk Kocostar doet het net weer even anders: zij kwamen met de Kocostar Slice Sheet Masks. Vandaag proberen Jorn en ik samen deze maskers uit!

Kocostar Slice Sheet Masks

Kocostar maakt het voor iedereen in Europa makkelijk om te genieten van Koreaanse huidverzorging.  Huidverzorging is in Korea heel erg belangrijk en dat willen we natuurlijk hier in Nederland ook kunnen ervaren. De Kocostar Slice Sheet Masks zorgen voor de ultieme verzorging en ontspanning van de huid tijdens je dagelijkse routine. Zoals ze het zelf zeggen: het Aziatische schoonheidsgeheim zit erin verwerkt.

Maar dat is niet het enige waar ik stiekem al heel nieuwsgierig van word. De verpakking ziet er ook heel erg leuk en kleurrijk uit. Ik ontving de maskers Pineapple en Watermelon. Oftewel: ananas en watermeloen. De verpakking hebben allebei heel wat weg van de fruitsoorten. Ik krijg meteen trek in fruit (en zomer). Ja, het oog wil stiekem ook wel wat.

Zodra je de verpakking omdraait, is deze transparant. Je kunt er doorheen kijken en je ziet daardoor meteen de ‘slices’ fruit. Als je het nog niet door had: dit masker is niet één grote sheet, maar bestaat uit allerlei losse stukjes die je op je gezicht kunt plakken.

Kocostar omschrijft het Pineapple masker als zoet en onweerstaanbaar. De ananasextracten met veel vitamine A en C verfijnen de poriën en vergroten het vochtgehalte van de huid. Het zorgt voor een gezonde, stralende teint en een verzorgde huid. Klinkt veelbelovend!

Wat betreft het andere masker zie je meteen een stuk duidelijker dat het om watermeloen gaat. Dit masker is de ultieme dorstlesser voor extreem droge huidjes (zoals die van mij, ideaal). Het watermeloenextract geeft de huid een oppepper en heeft een intensief vochtherstellende werking. Het masker werkt kalmerend en verhoogt de elasticiteit en vochtbalans van de huid. Klinkt ook erg goed!

Zoals ik in de intro al vertelde, vind ik het veel leuker om samen gezichtsmaskers te proberen. Daarom besloten Jorn en ik er allebei eentje op te doen. Ik ging voor de watermeloen en Jorn voor de ananas. Achteraf een goede keuze aangezien mijn huid extreem droog is en die van hem een stuk minder.

Zoals je ziet zijn het dus echt stukjes die je los op je gezicht legt. Ze hebben verschillende groottes, waardoor je makkelijk kunt kijken welke plekken groter en kleiner zijn. Ze bleven niet al te goed zitten op onze kinnetjes, maar het zag er wel heel leuk uit. Heel eerlijk zien die van mij er stiekem leuker uit, omdat die van Jorn niet zo opvallen.

Kocostar Slice Sheet Masks

Bij het openen van de verpakking kwam er meteen een heerlijke watermeloen- of ananasgeur tevoorschijn. Jorn riep de hele tijd: “het ruikt net echt, ik zou het bijna opeten”. De slices zijn ontzettend vochtig en daardoor is je huid ook heel erg nat na het gebruiken. Het is de bedoeling dat je het masker zo’n 15-20 minuten laat zitten en dan de restjes in je huid masseert.

Jorn vond zijn masker heel verfrissend en verkoelend en zijn huid is ook nog heel erg zacht geworden ervan. Wel vond hij het product achteraf wat te vettig, dus de volgende keer wast hij de restjes er gewoon af. Zelf vond ik mijn masker ook heel erg fijn en verfrissend en mijn huid is na ruim 24 uur en een douchebeurt nog steeds heel erg zacht en verzorgd. Ja, de maskers zijn zeker een aanrader!

De Kocostar Slice Sheet Masks zijn onder andere verkrijgbaar bij ICI Paris XL voor zo’n € 4. Hartstikke fijn prijsje. Ik ga er zeker nog meer proberen (en misschien wel weer samen met Jorn!).

Wat vind jij van deze slice sheet masks?

PS Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review. Echter, dit verandert niets aan mijn mening.