DSC_0710Hoi allemaal. Scrubben is een stap in mijn huidverzorging die ik eigenlijk altijd vergat of überhaupt oversloeg. Ik had dan ook amper scrubs in mijn bezit. Toen ik de LUSH Ocean Salt Face and Body Scrub van lieve Bernadet kreeg voor Kerst, besloot ik dat ik vanaf nu elke week tenminste 1 keer zou gaan scrubben. Maar wat vind ik van deze scrub van LUSH? Vandaag kom je erachter!

Verpakking

DSC_0712De verpakkingen van LUSH vind ik mooi. Zwart met witte letters, niet teveel poespas en alles wat je wil weten staat erop. De scrub zit in een potje met een draaideksel. Ik vind het wel handig op deze manier.

Tip: bij 5 lege LUSH verpakkingen, kun je deze inwisselen voor een vers gezichtsmasker in een van de winkels. Deze ga ik dus zeker bewaren – net als alle flessen douchegel die ik nog gevuld heb haha!

Ingrediënten

DSC_0714Op de onderkant van het potje vind je alle informatie over de ingrediënten. Ook zie je wie dit potje scrub heeft gemaakt en tot wanneer hij houdbaar is. Altijd handig om te weten, omdat er allemaal verse producten in de spullen van LUSH zitten.

Dit zijn de ingrediënten:

Zeezout, fijn (Fine Sea Salt), Grapefruit infusie, vers (Citrus paradisi), Zeezout, grof (Coarse Sea Salt), Stearinezuur (Stearic Acid), Limoen, vers, biologisch, extract in vodka. (Citrus aurantifolia), Natrium Cocoamphoacetate (Sodium Cocoamphoacetate), Glycol cetearaat (Glycol Cetearate), Tri-ethanolamine (Triethanolamine), Avocadoboter (Persea gratissima), Kokosolie, extra virgin (Cocos nucifera), Limoen essentiële olie (Citrus aurantifolia), Zeewier absolue (Fucus vesiculosus), Violenblad-absolue (Viola odorata), Glycerine (Glycerine), Lanoline (Lanolin), Cetearyl alcohol (Cetearyl Alcohol), *Limonene (*Limonene), *Linalool (*Linalool), Parfum (Perfume), Kleurstof 42090 (Colour 42090), Methylparabeen, Propylparabenen (Propylparaben).

Op de website van LUSH kun je meer lezen over deze ingrediënten!

Wat LUSH zegt over Ocean Salt scrub

DSC_0716

Dit is wat LUSH zegt over de scrub:

Zeewater is prima voor je huid omdat het een hoog mineraalgehalte heeft. Ocean Salt scrub bevat daarom heel veel zeezout. Citroen en limoen verfrissen je huid en avocado- en kokosboter verzachten. Een heerlijk product. Mocht het per ongeluk op je lippen terecht komen, het smaakt niet verkeerd. Gebruik een keer per week, een vettere huid kan het vaker gebruiken. Met draaiende bewegingen zachtjes inmasseren op een vochtige huid, afspoelen met warm (niet te heet!) water. Heb je een vette huid? Gebruik hierna de toner Tea Tree Water.

Het product zorgt voor een verfrissend gevoel en het laat je huid zacht achter. Zelf heb ik een droge huid, dus ik mag het product een keer per week gebruiken. Je masseert het product in op een natte/vochtige huid door zachtjes rondjes te draaien. Daarna spoel je het af onder warm water en je huid voelt lekker zacht. Deze scrub kan je zowel voor je gezicht als je hele lichaam gebruiken.

Substantie

DSC_0718LUSH Ocean Salt

De scrub voelt lekker zacht en niet te dik aan. Wanneer je het potje opent, komt direct de zeezout-geur tevoorschijn. De scrubdeeltjes zijn vrij grof, maar ze scrubben daardoor wel goed. De substantie is precies fijn in gebruik. Niet te dun, niet te dik en ook niet met te kleine scrubdeeltjes.

Gebruik & Resultaat

LUSH Ocean SaltIk heb de scrub nu twee keer gebruikt: een keer enkel op mijn gezicht en een keer op zowel mijn gezicht als mijn lichaam. Ik gebruikte hem tijdens het douchen. Ik waste eerst mijn lichaam – met een LUSH douchegel – en daarna scrubde ik voorzichtig mijn gezicht en lichaam. In het begin prikt de scrub een klein beetje en je moet ook zeker voorzichtig scrubben, omdat de deeltjes zo groot zijn. Daarna zette ik de douche iets kouder – ik douche namelijk best wel heet – en ik spoelde de scrub af. In eerste instantie voelt je huid heel stroef, zeker onder de douche nog. Maar na het afdrogen was mijn huid zó zacht en glad. Yes, dat wilde ik!

Ik ben onwijs blij met deze scrub en wanneer hij leeg is, koop ik hem zeker opnieuw. De geur is misschien niet het allerlekkerste, maar het gaat natuurlijk om de werking. En hij werkt top! Je kunt de LUSH Ocean Salt scrub kopen bij LUSH voor € 12,95. Dan krijg je 120 gram. Hij is ook verkrijgbaar in 250 gram en die kost € 23,50.

Scrub jij je huid goed?

Liefs Joyce ♥

Follow me:

FacebookTwitterFree Watercolor Social Media Icons (6)Free Watercolor Social Media Icons (5)Free Watercolor Social Media Icons (4)