Hoooi. Het is inmiddels alweer een aantal weken geleden dat ik naar Ikea ging, maar vandaag is het toch nog tijd voor de shoplog. Ik wil jullie de spulletjes maar al te graag laten zien, ook al lijkt het een eeuw geleden dat ik bij Ikea was. Zoals altijd nam ik weer een heleboel dingen mee die ik niet nodig had, oeps. Kijk je mee?

dsc_0196

De reden waarom ik naar Ikea wilde, was omdat ik een tweede Alex ladekast wilde kopen. Ik had een erg leuk salaris gehad en ik heb veel te veel troep op mijn kamer. Ik gebruikte die ene kast voor zowel mijn make-up, ondergoed, sokken, rommel en belangrijke papieren. Daarom leek het mij wel handig om een tweede aan te schaffen en bovendien komt dat altijd van pas als ik het huis uit ga. Voor nu heb ik in elk geval genoeg opbergruimte en dat is heel erg fijn!

dsc_0209

Oké, door naar het eerste nutteloze item: een thermosfles. Deze had Ikea nieuw in het assortiment en ik vond hem te mooi om te laten liggen. Hij is heel erg groot en ik vind de kleur zó mooi. Voorlopig ga ik hem nog niet gebruiken, maar het is wel vast handig om te hebben. Bijvoorbeeld als ik met Jorn op vakantie ga naar Italië, dan kunnen we heet water meenemen voor onderweg.

dsc_0206

Jorn kocht een theepotje, zodat hij thuis meer dan één kop thee kan gaan zetten. Dus die is stiekem niet helemaal van mij, maar hij is wel van plan hem mee te nemen als we gaan samenwonen. Zelf vond ik het melkkannetje echt supercute en leek een melkopschuimer mij ook wel heel erg handig voor als we het huis uit gaan. Het zijn de kleine dingen die je dan niet meer hoeft te kopen, dus tegen die tijd scheelt dat veel uitzoeken en kleine uitgaves.

Ook kunnen jullie op deze foto nog een losse hanger met allerlei ‘haakjes’ zien. Deze leek mij superhandig om mijn canvastasjes aan op te hangen, want ik heb er best veel. Maar je zou er ook sjaaltjes of sieraden aan kunnen doen.

dsc_0208

Ik kocht ook een cactus en die had natuurlijk wel een potje nodig. De cactussen bij Ikea zijn echt spotgoedkoop, dus als je er eentje wil, kun je beter daarheen gaan. Ik koos voor een medium-maatje met allerlei schattige bolletjes. Het potje eromheen is gewoon zilver en simpel, maar dat vond ik juist wel een leuke combinatie.

dsc_0211

En als laatste scoorde ik een nieuwe lamp voor naast mijn bed. Ik had daar een lampje staan die het prima deed, maar ik vond hem niet zo mooi meer. Deze Fado lamp zag ik staan en ik vond hem meteen geweldig! Het is een bol van donker glas en staat daardoor heel stoer. Misschien niet helemaal de perfecte combinatie met mijn huidige bloemetjesbehang, maar ik vond hem te leuk om te laten staan. Ook kocht ik daarbij een LED-lampje, want anders kon hij niet aan. Wel zo handig.

ikea-lamp

En hier zien jullie de lamp in actie naast mijn bed. Hij is stoer, maar ik vind hem ook heel rustig ogen. Hij staat natuurlijk laag op het tafeltje, waardoor niet zo’n hoge, opvallende lamp is (dûh). Of het een echte lamp voor op een nachtkastje is, dat denk ik niet. Eenmaal aan geeft hij warm licht en het is ook wel sfeervol, maar hij geeft wel iets meer licht dan mijn vorige lamp. Maar dat geeft niet, want ik vind hem echt ontzettend gaaf!

dsc_0201

Dat waren al mijn aankopen van mijn laatste bezoekje aan Ikea. Ik wilde nog veel meer meenemen, maar door de kast liep het bedrag al snel op. Ik was al ver boven mijn budget uitgekomen, dus ik heb de rest maar opgeslagen voor een volgend bezoekje of tegen die tijd onder de kerstboom. Ik vind elke keer sowieso wel weer iets nieuws om mee te nemen!

Wanneer ben jij voor het laatst naar Ikea geweest?

liefs Joyce