Hii. Aankomend weekend gaan Jorn en ik drie daagjes naar Brugge. We zijn allebei nog nooit in deze stad geweest en hebben er daarom allebei onwijs veel zin in! Hoewel ik gewoon lekker rustig aan wil doen en de stad wil ontdekken, heb ik toch vast even wat research gedaan naar dingen die me leuk lijken om te doen! Kijk je mee naar mijn bucketlist voor een weekend Brugge?

Ronddwalen door het stadscentrum

Brugge kent een ontzettend oud en historisch stadscentrum. Daarom lijkt het me gewoon superleuk om hier lekker rond te lopen en van alles te ontdekken. Bijvoorbeeld De Markt, de Onze Lieve Vrouwenkerk of diverse straatjes in lopen en zien waar we uitkomen. Gewoon lekker de (verdwaalde) toerist uithangen.

Een rondvaart maken

Hopelijk zit het weer een beetje mee, want dan zou ik het superleuk vinden om een rondvaart te maken. Zo zie je toch ook weer een hele andere kant van zo’n stad en ik hoor er altijd veel goede verhalen over. Als ik mijn weerapp moet geloven, gaat het helaas twee van de drie dagen regenen, maar het is gelukkig nog niet zo ver.

Alles leren over friet (of eigenlijk patat)

Brugge staat er ook om bekend dat er ontzettend veel musea te vinden zijn. Jorn en ik willen niet het hele weekend besteden aan bezoekjes aan musea, maar het frietmuseum lijkt ons wel heel erg grappig. Bovendien: het is het enige frietmuseum ter wereld! Wij willen wel wat meer leren over deze lekkere snack.

Begijnhof Ten Wijngaerde

Ik zou ook graag een bezoekje brengen aan Begijnhof Ten Wijngaerde. Dit hofje werd al gesticht in 1245 en is inmiddels werelderfgoed. Het ziet er heel erg mooi uit op de foto’s die ik heb gezien en in het Begijnhuisje krijg je ook echt te zien hoe hier in de 17e eeuw werd geleefd. Een mooi stukje geschiedenis wat ik best wil opsnuiven.

Chocolade kopen bij La Belgique Gourmande

Je kunt België haast niet verlaten zonder een doosje chocolade te hebben gekocht. Maar als ik dat dan doe, dan natuurlijk wel bij de beste chocolatier van Brugge: La Belgique Gourmande. Volgens diverse websites kun je hier niet alleen de chocolade kopen, maar ook eerst proeven. Dat klinkt toch al hemels! Hier moeten we zeker even een bezoekje aan brengen.

Winkelen in de bekende en minder bekende winkelstraten

Ik zou Joyce niet zijn, als we niet ook een kleeeein winkelrondje zouden doen (of iets groter). Je hebt in Brugge meerdere winkelstraten, zoals de Steenstraat en Noordzandstraat. Hier vind je de wat bekendere merken, zoals H&M. Maar ook zijn er volgens mij genoeg andere straatjes met leuke vintage winkels of conceptstores. We gaan gewoon lekker rondlopen en dan zien we het vanzelf!

Belforttoren beklimmen

Wil je een prachtig uitzicht over Brugge? Dan moet je de Belforttoren beklimmen volgens veel mensen. Je moet dan wel even 300 traptreden beklimmen, maar het uitzicht over de stad is adembenemend. Dat wil ik zeker weten doen!

Er is in elk geval genoeg te doen en we moeten nog maar zien wat we uiteindelijk ook echt gaan doen. Natuurlijk komen er dan video’s en/of artikelen online! Heb jij nog tips voor ons? Laat het dan zeker weten in de reacties!

Ben jij al eens in Brugge geweest?