Op 13 juni waren Jorn en ik alweer 8 jaar samen. Dit jaar besloten we op het laatste moment om geen cadeaus te doen, maar samen een weekendje weg te plannen. Omdat dat eigenlijk mijn cadeau aan hem ging zijn en ik het dus al geboekt had, hield ik het nog even een verrassing. Later vertelde ik het alsnog en dat betekent dat wij dit weekend naar Maastricht gaan! Wat ik daar allemaal wil doen? Dat heb ik voor jullie (en mezelf) op een rijtje gezet. Lees je gezellig mee?

Op mijn bucketlist voor Maastricht

Jorn is nog nooit in Maastricht geweest en de eerste (en laatste) keer dat ik er was, is inmiddels ook al heel wat jaren geleden. Bovendien was ik er toen maar één dagje en hebben we voornamelijk door de winkelstraat gelopen. Voor zover ik me kan herinneren. Bovendien brengt de stad ook andere herinneringen met zich mee, want mijn oma was altijd groot fan van André Rieu en die komt natuurlijk uit Maastricht. Het is vergezocht, maar ik vind het toch een mooie gedachte. Mede doordat Jorn er nog nooit was geweest en omdat ik al een tijdje niet was geweest, leek het mij wel leuk om samen hierheen te gaan en nog net lekker even voordat we op zomervakantie gaan. Dan hoefde ik én niet zo lang meer te wachten én kunnen we hopelijk van het mooie weer genieten en een terrasje pakken. Dat brengt me meteen bij mijn eerste bucketlist-item…

Een terrasje pakken op het Vrijthof

Het belooft heerlijk zomers weer te worden dit weekend. Heet zelfs. Een terrasje hier en daar zit er dus natuurlijk dik in. Maar het liefst zou ik er sowieso eentje willen pakken op het Vrijthof. Dan doe ik net alsof André Rieu een liedje speelt en proost ik op mijn opa en oma.

Ronddwalen door Wyck en hotspots ontdekken

Toen ik een beetje aan het rondkijken was voor hotels, ontdekte ik dat de wijk Wyck vol zit met leuke restaurants, caféetjes en andere leuke hotspots. Daarom lijkt het mij leuk om daar gewoon lekker rond te wandelen en leuke plekjes te ontdekken. Verder wil ik gewoon lekker door de stad lopen en ook daar leuke plekjes ontdekken (en veel fotootjes schieten!).

Naar de boekhandel in de Dominicanenkerk

Uiteraard heb ik al een beetje onderzoek gedaan naar wat er allemaal te doen is in Maastricht en in veel van de lijstjes vond ik de boekhandel in de Dominicanenkerk als aanrader terug. Ik ben echt gek op boeken en om lekker in de boekhandel te neuzen naar nieuwe boeken. Daarom lijkt dit me ontzettend tof, mede door de locatie!

Naar de bioscoop…

in ons hotel. Ja, je leest het goed. Het hotel waarin wij overnachten, is het Mabi City Centre hotel. Dit was vroeger een bioscoop, dus ze hebben nog steeds een bioscoopzaal in het hotel zitten. Hoe leuk is het als we daar een leuke film kunnen meepakken?

Een drankje doen met mijn neef

Mijn neef woont al een aantal jaar in Maastricht, omdat hij daar studeert. Ik heb hem inmiddels al zeker een jaar niet gezien en daarom lijkt het mij leuk om met hem af te spreken en een drankje te doen. Mijn moeder had hem laatst wel gesproken en toen had hij zelf al aangegeven het ook leuk te vinden. Zo kunnen we weer even bijkletsen!

Limburgse vlaai eten in de bisschopsmolen

Ik ben gek op taart. Dus we móéten gewoon ergens een stuk Limburgse vlaai eten. Ik heb gelezen dat dat bij de bisschopsmolen heel erg leuk én lekker is. Dat zetten we dus op ons lijstje!

De toren van de Sint-Janskerk beklimmen

In de zomermaanden kun je de Sint-Janskerk beklimmen en genieten van uitzicht over Maastricht. Ik vind dit soort dingen altijd heel erg leuk om te doen (al zijn de trappen vaak een drama). Vooral vanwege het uitzicht! Je moet er wel een klein bedrag voor betalen, maar ik heb daar nooit zoveel problemen mee. Het uitzicht is het vaak wel waard.

Kaarsje branden in de Onze Lieve Vrouwebasiliek

Zelf ben ik niet gelovig, maar ik vind kerken wel altijd heel bijzonder en mooi om te bezoeken. Ook vind ik het altijd mooi om een kaarsje te branden. Dat wil ik dan ook zeker doen!

Jorn en ik hebben er in elk geval allebei onwijs veel zin in! Heb jij nog tips voor Maastricht?