Hoiii. Als jullie dit lezen, is het eindelijk zo ver: dan ben ik onderweg naar of zit ik al in Parijs met Daphne en Brittany! Dit wordt ons eerste buitenlandse tripje met z’n drietjes en we kijken er al maanden naar uit. We mogen ruim 3,5e dag in deze stad vertoeven en met twee échte Parijs-kenners ga ik ervan uit dat het een toptrip wordt! Toch heb ik ook nog een aantal dingen die ik graag wil doen. Daarom vandaag mijn bucketlist voor een weekend Parijs. Kijk je mee?

Naar de Eiffeltoren en heel veel foto’s ermee maken

Ik denk dat de meiden het hier wel mee eens zullen zijn: heel veel foto’s maken van en bij de Eiffeltoren. We moeten natuurlijk wel wat leuke content hebben voor the gram. Het is pas echt gebeurd, als je foto’s hebt gedeeld op Instagram, toch? Haha. Nee, maar het lijkt me leuk om van meerdere settings de Eiffeltoren te bekijken en foto’s te maken.

Een rondje door Galerie Lafayette

Voor mij is het alweer ruim twee jaar geleden dat ik in Parijs was met Jorn en toen waren we er maar heel kort. Ik was toen ontzettend onder de indruk van Galerie Lafayette en daarom zou ik graag nog eens een kijkje nemen. Ook hadden we hier destijds foto’s gemaakt op het dak, dus misschien lukt dat deze keer ook weer.

Naar de Notre Dame

De vorige keer hebben Jorn en ik ontzettend veel gedaan, maar we hadden geen tijd meer voor de Notre Dame. Daarom wil ik als echte toerist hier deze keer wel graag naartoe. Al is het maar gewoon om even te kijken. Dat ik achteraf kan zeggen: ‘ja, die heb ik deze keer wél gezien!’

La Maison Rose

Dit schattige roze huisje zie ik steeds vaker op Instagram voorbij komen en ook Daphne wist hem tijdens haar laatste bezoekje te vinden. Wat wil ik daar graag mee op de foto. Ik heb tenslotte vaak roze accenten in mijn Instagram-feed. Past dus perfect!

Foto’s maken

Jullie hebben inmiddels vast wel door dat we ontzettend veel foto’s willen maken. Hoe kan het ook anders met bloggers/Instagrammers! Dat is dan ook wel een bucketlist dingetje. Maar dan wel van die typisch Parijse foto’s met bepaalde straatjes en gebouwen. Lijkt me fantastisch! Duimen jullie mee dat we goed weer krijgen? In elk geval zou het fijn zijn als het niet gaat regenen. Dat maakt ons al heel blij.

Shoppen op Rue de Rivoli en de Champs Élisée

In elke bucketlist voor een stedentrip die ik maak of vakantie die ik boek, staat dit weer: shoppen. Ik heb ook gewoon een beetje een probleem en vind het leuk om op andere plekken te shoppen dan normaal. Op de Champs Élisée zitten natuurlijk een heleboel dure winkels, maar ik wil vooral naar die ENORME Sephora. Ook vond ik twee jaar terug Rue de Rivoli heel leuk om te winkelen, dus daar wil ik misschien ook nog wel snel een rondje doen. #spendingallthemoneyz

Naar het binnenplaatsje ‘Colonnes de Buren’ bij Palais Royal

Jorn en ik hebben hier de vorige keer als een gek naar lopen zoeken, maar het was ons niet gelukt. Brittany en Daphne zijn hier wel allebei geweest (en ook samen) dus het moet deze keer vast goedkomen met het bezoekje aan dit binnenplaatsje met de leuke gestreepte pilaartjes. Uiteraard voor leuke foto’s. Dat had je vast al geraden.

Daarnaast wil ik: genieten van ons eerste echte vriendinnenweekend | nieuwe plekjes ontdekken in Parijs | alle andere toeristische plekjes bezoeken | leuke hotspots ontdekken | de lichtjesshow van de Eiffeltoren bekijken | macarons eten | misschien ook vloggen | naar Rue Crumieux en leuke foto’s maken | Frans praten (wordt wel lastig) | een leuke souvenir scoren | voor mijn opa een magneetje scoren | de liefde van Daphne en Brittany voor Parijs ervaren | en nog meer genieten.

Heb jij nog tips voor ons?